Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Worden we in de winkel binnenkort geholpen door de robot Pepper?

11-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hij ziet er vriendelijk uit, is menselijk en helemaal ontworpen om jou te helpen: Pepper. Het kan zomaar zijn dat we deze robot over een aantal jaar overal tegenkomen: in je favoriete koffietentje, achter de balie van het hotel of in een winkel.

De robot kan de omgeving waarnemen door een camera en heeft ook een microfoon. Daardoor kan hij luisteren naar wat je zegt. De robot is onder meer in staat om emoties waar te nemen en is daardoor ook in staat om sociale contacten te bieden. Bijzonder aan het apparaat is de tablet die zich op zijn borst bevindt. Daarmee kan hij je duidelijk laten zien wat de opties zijn in bijvoorbeeld een winkel. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende producten met elkaar vergelijken.

Pepper is zo ontworpen dat ontwikkelaars er allerlei toepassingen voor kunnen bedenken. Zie het als een soort app store voor robot. Het framework is er al, maar er zijn oneindig veel toepassingen – een soort apps – te bedenken die op de robot kunnen draaien. De robot werd twee jaar geleden al gepresenteerd in Japan en wordt daar al in winkels gebruikt om klanten te helpen.

Nu nog erg prijzig en leuk als gimmick, maar als het aan de fabrikant ligt wordt Pepper dé medewerker in elke winkel van de toekomst.

Deel dit artikel