T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

wwdc 2022 apple
Overzicht Mobiel

WWDC 2022: de belangrijkste aankondigingen

09-06-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
09-06-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat zijn er weer veel mooie dingen besproken en aangekondigd op WWDC 2022! Op zijn ontwikkelaarsconferentie liet Apple ook dit jaar weer een heleboel moois zien. Zoals iOS 16, het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch en nog veel meer. We praten je hier bij over de belangrijkste aankondigingen van Apple op WWDC!

Wat is WWDC?

WWDC staat voor ‘World Wide Developers Conference’. Op deze jaarlijkse conferentie kondigt Apple allerlei nieuwe producten en belangrijke updates aan. De WWDC is erop gericht om ontwikkelaars van de nieuwste ontwikkelingen bij Apple op de hoogte te brengen. Dit zodat zij hun apps optimaal kunnen voorbereiden en bijwerken. Ook is de conferentie een signaal naar partners. Zij weten zo precies wat Apple nog op de markt gaat brengen.

wwdc 2022 apple iphone ios 16

De belangrijkste aankondigingen op WWDC 2022

OP WWDC 2022 heeft Apple verschillende aankondigingen gedaan. Welke aankondigingen waren het belangrijkst? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

iOS 16

Er komt dit jaar een nieuwe versie van iOS uit! iOS 16 zit vol met verbeteringen en nieuwe functies. Zo krijgt de Health app in iOS 16 allerlei nieuwe mogelijkheden. De sleep tracking tool en de medicine management tool worden bijvoorbeeld geoptimaliseerd. Apple ontwikkelt ook een speciaal hulpmiddel voor de medicine management tool, waardoor gebruikers hun pillenflesjes kunnen scannen in de app. Ook krijgt de Health app nieuwe gezondheidsfuncties voor vrouwen.

Apple werkt verder aan diverse nieuwe diensten die in iOS 16 geïntegreerd worden. Zo zal er een ‘buy now, pay later’ functie komen. Hierdoor kunnen klanten gekochte items in Apple Pay ook later betalen.

iPhone 13

Onder andere de iPhone 13 krijgt iOS 16. Ook genieten van dit besturingssysteem? Stel snel je ideale exemplaar samen, dan heb je deze toptelefoon snel in huis!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 13 Groen Apple iPhone 13 Zwart Apple iPhone 13 Blauw Apple iPhone 13 Roze Apple iPhone 13 Wit

watchOS 9

watchOS 9 is een grote update voor de Apple Watch. Zo heeft Apple een nieuwe functie in watchOS 9 geïntroduceerd: Apple Watch Mirroring. Deze speciale Apple Watch functie zorgt ervoor dat het scherm van je Apple Watch op je iPhone getoond wordt. Dit is vooral handig voor mensen met een visuele beperking. Zij kunnen het kleine scherm van een Apple Watch niet goed lezen. Apple Watch Mirroring maakt dit mogelijk en zorgt ervoor dat zij ook de ECG, saturatie-app en hartslagsensor kunnen gebruiken.

Ook krijgt de Apple Watch nieuwe Quick Actions. Hiermee kun je met handgebaren bepaalde handelingen sneller doen, zoals een telefoongesprek sneller afwijzen of beantwoorden.

Virtual Reality-bril

RealityOS is het nieuwste besturingssysteem waarop de nieuwste AR- en VR-brillen van Apple draaien. Apple heeft twee producten aangekondigd, namelijk: een mixed reality-headset met een combinatie van AR/VR en een Augmented Reality-bril. Wij kunnen niet wachten!

Mac Pro

De Mac Pro is razend populair onder ondernemers en andere professionals. En dat is niet zonder reden, want bij Mac Pro ligt de standaard enorm hoog. De nieuwe Mac Pro bevat de beste M1-chip die ooit op een Mac is geplaatst: de M1 Extreme.

De nieuwste Mac Pro beschikt over 40 cores, 4 AI-engines met 64 cores en maar liefst 128 grafische cores. Bovendien profiteer je van 1,5 TB RAM-ondersteuning met 20-30 TB interne opslagondersteuning. Zo heb je alles in huis om altijd in de hoogste versnelling te werken.

Nieuwe Apple M2 processor

De nu al legendarische M1 processor krijgt een opvolger! De aankondiging van de Apple M2 chipset was een van de hoogtepunten op WWDC 2022 De nieuwe Apple M2 processor behoudt zijn 8-core CPU. Ook blijft de keuze van het RAM-geheugen beperkt tot 16 GB, maar wordt de GPU wel verhoogd van 7-8 scores naar 9 en 10. De M2 Pro krijgt 4 efficiency-cores en 8 performance-cores. Dit levert een 12-core CPU op. De huidige M1 Pro beschikt over een 10-core CPU, dus dit is een mooie update! De GPU beschikt over standaard 16-cores.

Wat kunnen we nu van Apple verwachten?

Wat we van Apple kunnen verwachten na WWDC 2022? Veel! Later dit jaar komt iOS 16 naar de nieuwe iPhone. Die wordt mogelijk in het najaar aangekondigd. Kun jij ook niet wachten op de nieuwste Apple modellen en updates?

Deel dit artikel