T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

Xbox Game Pass Xbox Game Pass
Overzicht Geen categorie

Speel je favoriete games via Xbox Game Pass

02-02-2023 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
02-02-2023 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met Xbox Game Pass speel je je favoriete games op je Xbox Series X spelcomputer. Maar wist je dat het ook mogelijk is om die topgames op je telefoon te spelen? Door te streamen! Met een Glasvezel verbinding gaat dat zonder vertraging. Wat erbij komt kijken en welke games er zijn, lees je in dit blog.

Wat is Xbox Game Pass?

Xbox Game Pass is een abonnementsservice van Microsoft. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot een grote gamesbibliotheek. Met niet alleen de nieuwste games van Microsoft, maar ook een groot aantal klassiekers.

Xbox Game Pass was eerst alleen op de Xbox spelcomputer beschikbaar. Later werd de dienst uitgebreid naar de pc. En nu is het mogelijk om de games altijd en overal te spelen door te streamen. Op je telefoon of tablet speel je dan de grootste avonturen, waar je ook bent. Met Unlimited 5G onderweg of thuis met het supersnelle en stabiele Glasvezel netwerk.

Glasvezel

Is jouw buurt al aangesloten?


Hoe kun je streamen?

Lijkt het je wel iets om los te gaan met Xbox Game Pass? Zo speel je je favoriete games op je telefoon of tablet:

Xbox Game Pass op iPhone of iPad

Gamen op je gloednieuwe iPhone 14 is met Xbox Game Pass een gouden combinatie. De telefoon is snel en heeft een mooi scherm. Een app is er niet, het kan gewoon via Safari:

 • Open je Safari browser, ga naar xbox.com/play en log in.
 • Open daarna in je browser onderaan het vakje met het pijltje omhoog.
 • Kies nu ‘Toevoegen aan beginscherm’. Daarna verschijnt er een Cloud Gaming icoon en een URL.
 • Selecteer ‘Toevoegen’ rechtsboven.
 • Je hebt nu een browser app gemaakt. Klik erop en log opnieuw in. Vanaf dit moment ben je ingeschreven en kun je Xbox Game Pass als een app gebruiken.

Xbox Game Pass op je Android telefoon of tablet

Op een Android telefoon, zoals de Samsung Galaxy S22, is het streamen via Xbox Game Pass makkelijk. Daar is wel een Xbox Game Pass app voor. Met een actief abonnement speel je zo al je favoriete games.

App image
Xbox Game Pass
Rating starRating starRating starRating starRating star

Vind en download nieuwe games naar je Xbox One-console op een mobiel apparaat.

Download deze app hier

Het voordeel van Glasvezel

Het streamen van Xbox Game Pass komt het beste tot zijn recht met een Glasvezel verbinding. Daarmee stream je video en audio in hoge kwaliteit. Zonder haperingen. Precies wat het streamen van games nodig heeft. Met Glasvezel heb je een hogere snelheid dan een DSL of kabel. Hierdoor heb je geen vertraging en stream je soepel je favoriete games.

Ook stream je met zo’n snelle Glasvezel verbinding je games in een hoge resolutie. Een potje Halo Infinite in een Full HD-resolutie op je iPad is met Glasvezel mogelijk. Zo zie je altijd perfect waar de vijanden zich bevinden. Zonder vertraging of stotterend beeld. Of je scheurt over de haast ontelbare wegen in Forza Horizon 5. En daarna beleef je een groot avontuur in Skyrim.

Welke games zijn de moeite waard?

Met Xbox Game Pass kun je meer dan vierhonderd games spelen. Daar zitten een aantal absolute toppers tussen. Dit zijn een paar games om te ontdekken:

 • Deathloop. Een game waarin je met bovennatuurlijke krachten probeert een aantal bad guys in een enkele dag uit te schakelen. Elke keer dat je sterft of de dag voorbij is, begin je opnieuw.
 • Football Manager 2023. Gaat het niet goed met je favoriete club? Start Football Manager 2023 en laat zien hoe jij het doet. Maak de opstelling, trek nieuwe spelers aan en ga voor de winst.
 • Forza Horizon 5. Rijdt door de prachtige Mexicaanse setting in exotische auto’s. Win races tegen vrienden en de rest van de wereld.
 • Gears 5. Gears 5 is het meest recente avontuur in de Gears of War-reeks. Een actievolle game met een groots verhaal en prachtige graphics.
 • Halo Infinite. Met Halo Infinite komt Master Chief terecht in een grote open wereld. Daarin mag je zelf bepalen wat je volgende missie wordt.
 • Jurassic World Evolution 2. Bouw je eigen park en zorg ervoor dat de dino’s tevreden zijn. Of niet en laat ze de gasten opvreten!
 • Stardew Valley. Een game om jaren mee los te gaan. Bouw je eigen boerderij, ga relaties aan met mensen in het dorp of ga de mijnen in. Ook leuk om samen te spelen en zo de taken verdelen.
 • Tetris Effect Connected. Tetris ken je. Maar deze game combineert de klassieke puzzelgame met waanzinnige muziek en visuele effecten.
 • Skyrim. Eén van de meest succesvolle games ooit is op Xbox Game Pass te vinden. Een groots avontuur staat op je te wachten.
 • Yakuza: Like A Dragon. Voor de laatste game reis je af naar Japan om een humorvol avontuur te beleven. De combinatie tussen het vechtsysteem, verhaal en de vele activiteiten maakt dit een aanrader.

Ook kun je een game als Fortnite via Xbox Game Pass spelen. Dat is een mooie oplossing, want de game zelf is inmiddels al een tijd niet meer in de App Store of Google Play Store beschikbaar. Met je Glasvezel verbinding gaat dat zeer soepel. Een ander voordeel van Glasvezel: alles uit je smart-tv halen. Met deze smart-tv apps wordt je kijkervaring nog rijker.

Deel dit artikel