T-Mobile blog Founders blog
xiaomi 12 telefoons xiaomi 12 telefoons
15-04-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het beste van het beste van deze topfabrikant

Dit kunnen de Xiaomi 12 camera’s

De Xiaomi 12 en Xiaomi 12 Pro zijn twee van de állerbeste telefoons van 2022. Qua ontwerp, scherm, snelheid en ook zeker de camera’s. In dit blog lees je wat er allemaal mogelijk is met de Xiaomi 12 camera’s.

Ontmoet de nieuwe toptelefoons van Xiaomi

De Xiaomi 12 en Xiaomi 12 Pro zijn de grote nieuwe trots van de Chinese fabrikant voor 2022. Ze kunnen op alle fronten met de beste telefoons mee. Hun ontwerp is subliem afgewerkt, de schermen zijn scherper dan scherp en hun hardware sneller dan snel.

Ook de camera’s van de Xiaomi 12 en 12 Pro zijn van de absolute buitencategorie. Ze kunnen van alles. Dankzij meerdere lenzen, een heleboel megapixels én superslimme software. In dit blog kom je alles te weten over de mogelijkheden van de Xiaomi 12 camera’s.

1

De mogelijkheden van de Xiaomi 12 camera’s

De Xiaomi 12 heeft vier camera’s. Die geven je een heleboel mogelijkheden. Welke? Wij nemen ze met je door.

Op een rijtje: de 4 camera’s van de Xiaomi 12

De Xiaomi 12 heeft drie camera’s aan de achterkant en eentje aan de voorkant:

 • Achterkant:
  • Hoofdcamera van 50 megapixel, met f/1,8 diafragma
  • Ultragroothoeklens van 13 megapixel, met f/2,4 diafragma en een extra brede kijkhoek van 123 graden
  • Macrolens van 5 megapixel
 • Voorkant:
  • Selfiecamera van 32 megapixel, met een diafragma van f/2,45

Professionele hoofdcamera

De hoofdcamera van de Xiaomi 12 heeft alles in huis om altijd het perfecte plaatje te schieten. Met 50 megapixel leg je elk detail superscherp vast. In hoge kwaliteit, want de camera beschikt over Xiaomi’s speciale kunstmatige intelligentie. Waaronder Xiaomi ProFocus. Alles om altijd een heldere, scherpe foto te schieten. Zelfs bij weinig licht, dankzij een speciale nachtmodus. Dat is ook mogelijk omdat het systeem 120% beter is geworden in het opvangen van licht ten opzichte van de Xiaomi 11 telefoons.

Hoogwaardige cameramodule

De Xiaomi 12 ademt kwaliteit. Met als kroonjuweel de cameramodule. Die is strak in het ontwerp verwerkt en heeft een futuristische uitstraling.

>
Ster in selfies

De Xiaomi 12 maakt geweldige selfies in 32 megapixel. Zo barsten deze foto’s van de details en zijn ze erg realistisch. Beeldbellen kan dankzij deze goede camera ook in hoge kwaliteit.

Een heleboel mogelijkheden

Naast de hoofdcamera vind je op de achterkant nog twee Xiaomi 12 camera’s. De ultragroothoeklens gebruik je voor panorama’s, groepsfoto’s en beelden waar je een fish eye effect wilt realiseren. De macrolens is er voor close-ups. Handig om in elke situatie een mooie foto te schieten. Van een foto uit de losse pols tot close-ups, panorama’s en portretten.

Geweldige selfiemogelijkheden

Met de Xiaomi 12 zit je ook goed als je mooie selfies wilt schieten. De 32-megapixelcamera aan de voorkant mist geen detail. En kan op selfievlakken een heleboel. Zo is de Selfie Night Mode geweldig om ook bij weinig licht mooie foto’s te maken. Extra mooie portretten? Gebruik de AI Portrait Video. Zo film je jezelf met een wazige, mysterieuze achtergrond.

Fenomenale filmmogelijkheden

De Xiaomi 12 is een ster in filmen. Daarvoor heeft hij allerlei handige softwarefuncties die zorgen dat je professionele opnames maakt. Die niet misstaan in de bioscoop. Een handige functie daarvoor is AI Cinema. Zeker uitproberen!

Xiaomi 12

De Xiaomi 12 is een ster in filmen en een fenomeen in foto’s. Ook is hij snel, heeft-ie een mooi ontwerp en is de software superslim. Zo lukken je foto’s en video’s altijd.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Xiaomi 12 Grijs Xiaomi 12 Blauw
1

De mogelijkheden van de Xiaomi 12 Pro camera’s

Dit kunnen de Xiaomi 12 Pro camera’s

Ook de Xiaomi 12 Pro heeft camera’s om je vingers bij af te likken. Die zijn nóg beter dan de Xiaomi 12 camera’s.

Dit zijn de vier camera’s van de Xiaomi 12 Pro

Net als de Xiaomi 12 heeft de Pro-variant vier camera’s:

 • Achterkant:
  • Hoofdcamera van 50 megapixel, met f/1,9 diafragma
  • Ultragroothoeklens van 50 megapixel, met f/2,2 diafragma en een extra brede kijkhoek van 115 graden
  • Telelens van 50 megapixel, met een diafragma van f/1,9
 • Voorkant:
  • Selfiecamera van 32 megapixel, met een diafragma van f/2,45. Dezelfde als in de Xiaomi 12.
Topcamera’s ademen luxe

De Xiaomi 12 Pro heeft voor elke situatie de perfecte camera. Drie hoofdcamera’s van 50 megapixel zorgen dat alles lukt: van groepsfoto’s tot close-ups.

>
Riante cameramogelijkheden

Filmen in 8K, inzoomen zonder kwaliteitsverlies, fotograferen in het donker met Ultra Night Photo: de Xiaomi 12 Pro camera’s stelen op elk vlak de show!

>
Alleen de beste onderdelen

De Xiaomi 12 Pro camera’s zijn zo goed omdat elk cameraonderdeel van topkwaliteit is. Van de lens tot de camerasensor en van de software tot de gebruikte materialen.

>
Ook schitterende selfies

De camera aan de voorkant is ook van de buitencategorie. Deze maakt selfies in 32 megapixel en videobellen kan in een hoge Full HD kwaliteit. Extra vloeiend zelfs, in 60 frames per seconde.

Waanzinnige mogelijkheden met hoofdcamera

De hoofdcamera van de Xiaomi 12 Pro legt de lat op cameragebied ongekend hoog. Deze sensationele camera filmt in 8K, kan met HDR10+ in 4K opnemen en maakt bij weinig licht de helderste foto’s dankzij een groot diafragma van f/1,9. Slimme software helpt hem daarbij. Zo heb je Ultra Night Video en Ultra Night Photo om altijd bij weinig licht heldere beelden te krijgen. Ideaal om in elke situatie een foto te maken die prima aan de meur kan hangen.

Kunstmatige intelligentie voor altijd een goed resultaat

De Xiaomi 12 Pro maakt ook zulke mooie foto’s en video’s omdat hij kunstmatige intelligentie heeft. Functies als One-click AI Cinema zorgen ervoor dat je resultaten extra mooi zijn. Dat komt omdat de camera meteen voor je nadenkt of de optimale camera-instellingen wel gebruikt worden. Zo niet? Dan past de telefoon de instellingen direct voor je aan. Handig om altijd met mooie beelden thuis te komen.

Geweldige extra mogelijkheden

Net als de Xiaomi 12 heeft de Xiaomi 12 Pro twee camera’s die de hoofdcamera ondersteunen. Bij de Pro zijn dat een ultragroothoeklens en telelens. Beide maken beelden in 50 megapixel. Die boeten qua kwaliteit daarmee niets in op de hoofdcamera. Ideaal om altijd een mooie close-up of panorama te maken. Heel speciaal ook, want meestal hebben deze extra camera’s minder megapixel.

Nu beschikbaar met abonnement

Je kunt de Xiaomi 12 en Xiaomi 12 Pro nu kopen met een abonnement bij T-Mobile. De telefoons zijn snel, zien er goed uit, hebben schitterende schermen en barsten van de camerakwaliteiten. Sla jij ook snel je slag?

Deel dit artikel