Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

YouTube Go: video’s bekijken zonder data te gebruiken

27-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
27-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

We kijken steeds vaker video online. Mede dankzij YouTube is het lekker makkelijk om op die manier de tijd te doden, bijvoorbeeld in de trein, terwijl je ergens wacht of als je een ander moment hebt waarin je even niets anders kunt doen. Het nadeel: het bekijken van video’s van het YouTube doet de hoeveelheid dataverbruik al snel oplopen.

YouTube komt nu met een oplossing: Youtube Go. Het bedrijf heeft de nieuwe app aangekondigd op een evenement in India. Een logische plek, want in India is de internetvoorziening lang niet zo goed als hier. Met de app kun je video’s van tevoren downloaden en via bluetooth met je vrienden delen, zodat je ze op een later moment kunt bekijken zonder dat het je data kost. Je kunt de video’s ook streamen in lage kwaliteit, zodat je data kunt besparen op het moment dat je toch direct een video wilt bekijken.

YouTube Go wordt binnenkort beschikbaar gesteld voor de eerste testers, maar alleen in India. Geïnteresseerde gebruikers kunnen zich daar nu aanmelden. Wanneer de app vervolgens beschikbaar wordt, is nog niet bekend. Ook heeft YouTube nog niets gezegd over een uitrol buiten India, maar het is aannemelijk om te denken dat de app over een aantal maanden ook voor ons beschikbaar is.

youtubego

Deel dit artikel