T-Mobile blog Founders blog
Youtube premium
Overzicht Thuis

Youtube Premium: alle voordelen

15-11-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-11-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Op YouTube vind je miljoenen video’s. Het is de plek om je favoriete streamer zijn of haar game te te zien spelen, muziekvideo’s te kijken en meer. Maar de reclames zijn vervelend. Met YouTube Premium los je dat probleem op. Wat is YouTube Premium en wat zijn de voordelen? Je leest het hier.

Wat is YouTube Premium?

YouTube Premium is oorspronkelijk gelanceerd als YouTube Red. Het is een premium lidmaatschapsservice. Voor een vast bedrag per maand krijg je bepaalde voordelen. Volgens Google wordt YouTube daardoor leuker. Zo hoef je niet meer naar reclames te kijken voordat je video begint. Ook tijdens een video heb je geen reclames meer. Ook geen overlays. Helemaal reclamevrij. Dat geldt voor de app op je telefoon, maar ook op je laptop, smart-tv of spelcomputer.

Wat kost YouTube Premium?

De prijs voor YouTube Premum is € 11,99 per maand. Er is een proefperiode van zeven dagen zonder kosten. Dan kun je kijken of de service iets voor jou is. Er is ook een optie voor een gezin: een family voordeel. Voor € 17,99 kunnen vijf gezinsleden die op hetzelfde adres wonen gebruikmaken van YouTube Premium. De gezinsbeheerder heeft het hoofdaccount en kan de gezinsleden met hun eigen Google-account uitnodigen.

Youtube premium 2022

Op hoeveel apparaten kun je het gebruiken?

Je kunt je YouTube Premium account op elk apparaat gebruiken. Je logt in met je Google-account en vanaf dat moment profiteer je van de voordelen. Dat kan overigens met één apparaat tegelijkertijd. Kijk je YouTube op je Android telefoon en open je daarna op hetzelfde account een video op je pc? Dan speelt de video daar met de YouTube Premium voordelen af, maar stopt hij op je Android telefoon. Als je twee video’s tegelijkertijd wil bekijken, dan doe je dat op twee verschillende accounts via bijvoorbeeld een gezinsabonnement.

Wat zijn de voordelen van YouTube Premium?

Met een actief abonnement op YouTube Premium krijg je een aantal voordelen, waardoor de ervaring beter wordt.

Video’s bekijken zonder advertenties

Met YouTube Premium kijk je gelijk een video zonder dat je eerst een halve minuut aan reclame voorgeschoteld krijgt. Ook reclames halverwege een video behoren tot het verleden. De overlay-advertenties haal je eveneens weg. Dat voorkomt heel wat frustratie.

Video’s downloaden en offline bekijken

Met onbeperkt internet van T-Mobile kun je altijd en overal YouTube streamen in hoge snelheid. Wanneer je vliegt of naar het buitenland gaat met een slechtere verbinding, dan kun je met YouTube Premium van tevoren video’s downloaden. Via de app heb je ze dan beschikbaar en kun je ze bekijken op het moment dat het jou uitkomt. Zo geniet je van je favoriete YouTuber terwijl je vliegt naar een zonnig oord.

Afspelen op de achtergrond en klein scherm

Eén van de grootste irritatiepunten van YouTube is dat de video stopt wanneer je naar een andere app overschakelt. In tegenstelling tot vele video apps gaat de video niet door in een klein scherm wanneer je een WhatsAppbericht beantwoordt. Dat probleem behoort tot het verleden met YouTube Premium.

Daarmee krijg je toegang tot de picture-in-picture mogelijkheid en blijft je video doorgaan. Ook muziek blijft afspelen wanneer je je scherm vergrendelt. Zo kun je je muziek blijven luisteren wanneer je de trein uitstapt.

YouTube Kids zonder advertenties en offline afspelen

Heb je kinderen? Dan is YouTube Kids een handige app. Je weet dat ze daarmee geen schadelijke content te zien krijgen. En met YouTube Premium worden ze niet meer lastiggevallen met advertenties. Ook kun je video’s downloaden en offline bekijken. Handig om op de iPad te doen, zodat ze op vakantie hun favoriete filmpjes makkelijk bekijken.

Ook YouTube Music Premium

Ben je een muziekliefhebber? YouTube Music is een alternatief op Spotify. En met YouTube Premium krijg je ook YouTube Music Premium. Daarmee luister je naar muziek zonder reclame, kun je muziek downloaden en offline beluisteren en muziek afspelen op de achtergrond. De muziek gaat dan door wanneer het scherm vergrendeld is of als je een andere app gebruikt.

Wat is YouTube Premium Lite?

Wanneer je alleen last hebt van de reclames op YouTube, dan is er een goedkoper alternatief in de vorm van YouTube Premium Lite. Dit kost € 6,99 en daarmee voorkom je dat je nog lastig wordt gevallen met reclames. Dat geldt alleen voor YouTube zelf, niet voor YouTube Music.

Is YouTube Premium iets voor je? Op de website van YouTube kun je een abonnement afsluiten dat bij je past.

Deel dit artikel