T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

zaklamp iphone
Overzicht Mobiel

Zaklamp op iPhone aanzetten? Zo doe je dat!

09-11-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
09-11-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wist je dat er een zaklamp op je iPhone zit? Die tover je supersnel tevoorschijn. Handig als je in het donker een lichtje wilt bijschijnen. Of als je iets achter de bank hebt laten vallen en niet goed kan zien waar het ligt. Ontdek hier hoe je de iPhone zaklamp aanzet.

Zit er echt een zaklamp in de iPhone?

Je had het misschien niet gedacht, maar elke iPhone heeft er één: een zaklamp. Van de nieuwe iPhone 14 en iPhone 13 tot oudere modellen als de iPhone SE. En nee, de zaklamp zit nergens achter verstopt en je hebt er niets extra’s voor nodig.

De flitser van de camera aan de achterkant dient als zaklamp op je iPhone. Hoe? Door ’m aan te zetten en vervolgens aan te laten staan. En Apple zou Apple niet zijn, als dat op een supersnelle manier kan.

iPhone 14

Nu te bestellen met abonnement bij ons: de iPhone 14. Supersnel, krachtig en uiteraard een iPhone met zaklamp. Stel snel je favoriet samen.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Zwart Apple iPhone 14 Wit Apple iPhone 14 Blauw Apple iPhone 14 Rood Apple iPhone 14 Paars Apple iPhone 14 Geel

Hoe kun je de zaklamp op een iPhone aanzetten?

Je kunt op verschillende manieren de zaklamp op je iPhone aanzetten en uitzetten. Wij nemen de beste met je door.

Via het vergrendelde scherm

De snelste manier om de zaklamp op je iPhone aan te zetten is via het vergrendelscherm. Je kunt de zaklamp op je iPhone dus aanzetten zonder je telefoon te hoeven ontgrendelen. Pak je iPhone en zorg dat het scherm aangaat. Dit doe je door hem te bewegen of door de startknop in te drukken. Die zit óf aan de zijkant óf onder het scherm.

Nu het scherm aanstaat, kun je de zaklamp aanzetten. Linksonder verschijnt het icoon van een zaklamp. Druk daarop en hou je vinger eventjes ingedrukt. De zaklamp gaat daarna direct aan.

zaklamp iphone aanzetten

Via het bedieningspaneel

Is je telefoon al ontgrendeld? Ook dan kun je de zaklamp op je iPhone supersnel aanzetten. Dit doe je via het bedieningspaneel.

  • Op een iPhone met Face ID – gezichtsherkenning – haal je dit paneel tevoorschijn door van rechtsboven het scherm naar beneden te vegen.
  • Op een iPhone met Touch ID – een vingerafdruksensor – open je het bedieningspaneel door van onder het scherm naar boven te vegen.

Het bedieningspaneel kun je trouwens ook openen als je telefoon vergrendeld is. Je hoéft je iPhone dus niet te ontgrendelen om op deze manier de zaklamp aan te zetten.

In het bedieningspaneel kun je een heleboel instellingen snel aanpassen. Dit is ook de plek waar je de iPhone zaklamp kunt aanzetten. Hoe? Door op het icoon van de zaklamp te drukken. Daarna gaat ie meteen aan.

Aanzetten via Siri

Je kunt de zaklamp ook aanzetten door het Siri te vragen. Een kwestie van ‘Hey Siri, zet de zaklamp aan’ en het lampje gaat branden. Heb je ’m niet meer nodig? ‘Hey Siri, zet de zaklamp uit’ is voor de slimme spraakassistent genoeg om hem weer uit te zetten.

Ook mogelijk: helderheid van de zaklamp aanpassen

Het licht van de zaklamp is heel fel. Mag het van jou wel wat minder? Dan kun je de helderheid van de zaklamp op bijvoorbeeld je iPhone 11, 12 of 13 aanpassen. Dit kan via het bedieningspaneel. Tover dit tevoorschijn door van rechtsboven het scherm naar beneden te drukken of omhoog te vegen.

Druk daarna op het icoon van de zaklamp en hou je vinger ingedrukt. Er verschijnt een nieuw venster met daarin een verticale balk. Veeg je omhoog, dan wordt het licht van de zaklamp feller. Wil je de zaklamp op je iPhone minder fel laten schijnen? Veeg dan naar beneden.

https://www.youtube.com/watch?v=e2ucPMMysi8

Eén van de vele slimme iPhone functies

De ingebouwde zaklamp is een van de vele slimme functies waar je bij een iPhone op kunt rekenen. Via het bedieningspaneel zijn nog wel meer van dit soort handigheidjes ingebouwd. Zo kan je iPhone liedjes herkennen met een ingebouwde Shazam knop. Kwestie van drukken en je weet welk nummer je hoort. In het blog lees je precies hoe dit werkt. Succes!

Deel dit artikel