Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Zelf een robot knutselen? Dat kan vanaf nu met Ziro

24-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
24-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Van zelfsturende drones tot de stofzuiger die door je huis rolt, langzaam maar zeker zien we steeds meer toepassingen van robots in ons dagelijks leven. Zelf aan de slag om een robot te bouwen, dat is nog behoorlijk lastig. Maar daar moet verandering in komen, vinden de makers van Ziro. Met hun kant-en-klare pakketje kan iedereen een robot maken!

Zelf een robot bouwen én programmeren klinkt nou niet bepaald als een makkelijk knutselwerkje om even met je kinderen op te pakken, toch is dat exact wat Ziro wil waarmaken. Met het standaardpakket van de fabrikant kun je direct aan de slag met het bouwen van je robot: drie ‘robotmodules’, een handschoen en een smartphone is alles wat je nodig hebt. Naast je eigen creativiteit natuurlijk.

De drie modules in het pakket hebben een eigen wifi-antenne en maken een eigen netwerk wanneer je ze voor het eerst activeert. Hierdoor kunnen de modules onderling met elkaar communiceren, maar kun je ook snel en gemakkelijk besturingsopdrachten inregelen per module via de bijbehorende smartphone app. De modules kun je vervolgens overal op toepassen: kartonnen vormen, een skateboard of een speciale Lego-constructie.

Je nieuwe robot besturen doe je niet via een traditionele afstandsbediening of de app, maar via de bijgeleverde handschoen met bewegingssensoren. In plaats van een hele serie knoppen en knuppels bedien je je robot simpelweg door te zwaaien met je hand  of door een vinger te bewegen.

Helemaal enthousiast over het project? Je kunt de makers van Ziro dan een steuntje in de rug geven via crowdfunding, al hebben ze hun initiële doelstelling al ruimschoots overtroffen. Uiteindelijk zal Ziro begin volgend jaar officieel op de markt verschijnen.

Deel dit artikel