Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Zelfrijdende taxi’s van Uber te bestellen in Amerika

19-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
19-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Mocht je binnenkort toevallig in de Amerikaanse stad Pittsburgh zijn, dan kun je wellicht rond gaan rijden in een zelfrijdende Uber. Dat schrijft Bloomberg. Binnen enkele weken start het internetbedrijf daar namelijk met zijn eerste ritjes met zelfrijdende voertuigen. Je kunt deze auto’s gewoon via de app bestellen en de ritjes zijn zelfs gratis.

In de auto’s zit nog wel een bestuurder, die altijd kan ingrijpen als iets fout gaat. Vanaf eind deze maand kunnen klanten een zelfrijdende Uber bestellen, maar je moet daarvoor wel het geluk hebben dat hij net aan jou wordt toebedeeld. Dat gebeurt namelijk willekeurig. Mocht er een voor je neus verschijnen, dan stap je in in een SUV van Volvo die met behulp van sensoren, camera’s, lasers, radar en GPS zelfstandig de weg op kan.

Uiteindelijk wil Uber dat het goedkoper wordt om continu in een auto van het bedrijf te rijden, dan zelf een auto aan te schaffen. De inzet van deze technologie is al een aanloopje naar het afschaffen een van de meest dure onderdelen van een taxi: de chauffeur.

Deel dit artikel