T-Mobile blog Founders blog
beste mobiele netwerk
Overzicht Innovatie

Zo werd ons mobiele netwerk het beste ter wereld

26-03-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
26-03-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

In februari hoorden we nieuws dat ons ongelooflijk trots maakt: T-Mobile heeft volgens het gezaghebbende onderzoeksbureau umlaut het beste mobiele netwerk ter wereld. Het is voor ons de kroon op meer dan tien jaar keihard werken aan ons netwerk. Zonder slag of stoot ging het niet, maar het is wél iets dat we ons voornamen toen ons netwerk in 2008 flink onder druk stond. Toen waren wij de zero, nu de hero. Lees hier hoe ons netwerk het beste ter wereld werd.

We komen van ver

Ons verhaal kent een happy end, want ons mobiele netwerk is al vijf jaar het beste van Nederland en nu zelfs het beste van de hele wereld. Daarmee is het doel bereikt dat we ons stelden toen ons netwerk het zwaar te verduren had. Ga je mee terug naar 2007?

Het is het jaar dat Apple de eerste iPhone presenteert. Smartphones zijn er al en die belasten mobiele netwerken meer dan traditionele mobieltjes. Al snel is duidelijk: de iPhone verandert de wereld van smartphones, want de iPhone is de eerste die een groot publiek massaal omarmt. Vanaf het eerste moment is de iPhone ‘hot’ en wil iedereen hem hebben.

Apetrots waren wij daarom, toen de eerste iPhone in Nederland exclusief bij T-Mobile beschikbaar kwam. In september 2008 startten we met de verkoop, waarmee onze smartphonechallenge direct in een stroomversnelling raakte. 3G was beschikbaar en daarmee leek op papier alles in huis te zijn voor een goed netwerk voor de nieuwe generatie smartphones.

Helaas liep het iets anders. De stroomversnelling was te hevig om aan te kunnen. Het resultaat? Mobiele netwerken kampten om de haverklap met overbelasting en storingen, wat vanzelfsprekend tot veel frustratie en irritatie bij gebruikers zorgde.

Bij ons kwam de klap dubbel zo hard aan. De iPhone was een ongelooflijk groot succes. Omdat die exclusief bij ons verkrijgbaar was, kreeg ons mobiele netwerk het nóg zwaarder te verduren. Wat volgde was voor ons een dieptepunt: voor meer dan een jaar was ons netwerk zeer instabiel. Gebruikers konden de grensverleggende mogelijkheden van hun iPhone daarom maar beperkt gebruiken. Simpelweg omdat mobiele netwerken de belasting niet aankonden. Tot grote teleurstelling van zowel de gebruikers als ons.

Toen wisten we: er moet iets veranderen. We moeten iets doen zodat mensen zorgeloos en onbeperkt online kunnen zijn op hun smartphone.

beste mobiele netwerk t-mobile zero to hero

De mouwen opstropen

Precies dat gingen we doen. In mei 2010 waren onze grootste netwerkproblemen opgelost. Een enorme klus, want door heel Nederland moesten we de capaciteit van ons netwerk flink uitbreiden. Toch ervaarden onze gebruikers dit nog niet altijd zo, waarop we al snel wisten dat we altijd een stapje extra moesten blijven zetten. Zo lopen onze gebruikers niet voor op ons, maar zijn we ze altijd te snel af. Bijvoorbeeld met verbeteringen aan het netwerk voordat de klant iets van problemen merkt. Ook ruim tien jaar later is dat nog altijd onze aanpak.

Het fundament van het beste mobiele netwerk

Blijven verbeteren en blijven kijken wat nóg beter kan. Dát is sinds 2010 onze aanpak. In 2012 raakte ons netwerk in een stroomversnelling. Tijdens de frequentieveiling voor 4G kregen we toegang tot de juiste frequenties. Achteraf was dit voor ons het moment waarop we het fundament legden voor het beste mobiele netwerk van de wereld.

Sinds 2016 is ons mobiele netwerk het beste van Nederland. Nu hebben we zelfs het beste mobiele netwerk van de hele wereld. Iets waar we ongelooflijk trots op zijn. Juist omdat we de afspraak nakomen die we met onszelf hebben gemaakt na het debacle met de iPhone. Toen stelden we veel mensen teleur, inclusief onszelf, en sindsdien doen we er alles aan om zoiets voor altijd te voorkomen.

Klaar voor een revolutie van iPhone-achtige proporties

We kijken continu wat ons netwerk beter kan doen. Nog voor gebruikers problemen ervaren, signaleren wij deze en lossen ze op. En we zitten altijd op de eerste rij met nieuwe technologieën. Zo was ons 5G-netwerk in no-time landelijk dekkend en superstabiel. Dat bewezen we door de impossible tattoo via 5G te zetten. En door via 5G een concert van The Voice op te nemen.

En pakken we groots uit wanneer de nieuwe 5G-frequenties klaar zijn voor gebruik. Zo is ons netwerk altijd klaar voor de mogelijkheden van morgen. Voor als er weer een revolutie van iPhone-achtige proporties komt.

beste mobiele netwerk prijs

Ook genieten van 5G?

Steeds meer telefoons zijn geschikt voor 5G. Oók de nieuwste iPhone. Koop ‘m nu met abonnement bij T-Mobile.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 12 Zwart

Deel dit artikel