Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Zijn babytrackers de nieuwe must-have gadgets?

24-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
24-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het zou zomaar kunnen dat kinderen die anno 2016 geboren hun leven lang gevolgd worden. De 33-jarige Melissa Knobloch downloadde als ouder van een zoontje meerdere apps om alles vast te leggen: van eetgewoontes tot slaap en luierwissels. Is daar markt voor?

Miljoenen mensen leggen dagelijks vast hoeveel stappen ze zetten, hoe goed ze slapen en wat ze eten. Allemaal om ons lichaam beter te leren begrijpen en fysiek en mentaal sterker te worden. Ook voor kinderen en bab’s komen er steeds meer apps die elk detail vastleggen. Het resultaat? Steeds meer ouders grijpen naar gadgets en apps om hun kroost te volgen, zodat ze gezond en veilig op kunnen groeien.

853989005005_2_5bf6a68f-74c6-436f-a708-d5876e9b8619_1024x1024

Neem Mimo, een bedrijf uit Boston dat een matras heeft ontwikkeld met bewegingssensoren en een slaapmonitor. Zij willen ouders helpen bij de zware taak om hun kinderen op te voeden, zodat zij ook zelf beter kunnen slapen. Nog een voorbeeld: de Cocoon Cam. Deze gadget checkt de hartslag, ademhaling, temperatuur en activiteit van je kind. Ouders zien niet alleen deze gegevens, maar kunnen ook video’s bekijken via hun smartphone.

VersaMe is een bedrijf dat het anders aanpakt met de Starling. Zij kijken niet naar hartslag of ademhaling, maar juist naar de communicatie tussen ouder en kind. Het bedrijf claimt dat het aan kan geven of je op een goede manier omgaat met je kind en op een positieve manier bijdraagt aan zijn of haar kindertijd.

screen-shot-2015-10-19-at-1-43-09-pm-1069x731

Is dat een reden om massaal dergelijke gadgets en apparaten aan te schaffen? Niet direct, zo stelt onderzoeker Wendy Sue Swanson van het Seattle Children’s Hospital. “Deze gadgets staan echt nog in de kinderschoenen. Je moet je afvragen of al deze informatie echt iets bijdraagt aan jouw leven of het leven van je kind. Het moet een aanvulling zijn op de opvoeding, geen vervanging daarvan.

Deel dit artikel