Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Met de zonnebril van Snapchat kun je een geheim filter vrijspelen

25-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
25-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

In de Verenigde Staten wordt iedereen wild van de Spectacles: de zonnebril die Snapchat sinds kort verkoopt. In die zonnebril zit een camera, waarmee je korte video’s kunt maken die je vervolgens op Snapchat kunt delen. De Spectacles worden ook op een bijzondere manier verkocht.

Op willekeurige plaatsen in de Verenigde Staten verschijnt namelijk zomaar de Snapbot: een soort snoepautomaat waar je de zonnebril uit kunt halen. De bril kost 130 dollar en wordt geleverd in een koker met allerlei accessoires. Iemand die de camera van de Spectacles op de koker van de bril richtte, ontdekte iets bijzonders.

Deze persoon laat op Twitter zien wat er gebeurt. Zodra de camera zich op het logo van Spectacles richt, herkent de bril dat. Het is te vergelijken met de gezichtsherkenning van Snapchat. Zodra je jezelf bijvoorbeeld leuke hondenoren wilt geven, berekent de camera snel hoe jouw gezicht eruitziet. Datzelfde gebeurt nu ook met het logo, waarna gebruikers een speciaal filter vrijspelen.

De bril heeft dus dezelfde functionaliteiten als de app van Snapchat. Dat kan in de toekomst veel gaan betekenen. Misschien kun je de filters van Snapchat altijd aan laten staan als je de bril draagt, waardoor je mensen om je heen altijd met hondenoren rondlopen. Het bedrijf kan natuurlijk ook allerlei andere functies bedenken waarbij de echte wereld er net iets leuker of grappiger uit komt te zien.

Deel dit artikel