Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Zwangere vrouwen vinden makkelijker een zitplaats dankzij deze beacon

08-06-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
08-06-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Zuid-Korea komt met een heel innovatieve manier om ervoor te zorgen dat zwangere vrouwen eenvoudig een zitplaats vinden in het OV. Meer dan een bluetooth beacon heb je er niet voor nodig.

In de meeste treinen, bussen of trams zijn er al zitplaatsen gereserveerd voor ouderen of zwangere vrouwen, maar daarmee valt niet te voorkomen dat andere mensen deze plekken bezet houden. In het Zuid-Koreaanse Busan wordt nu een nieuw hulpmiddel getest om zwangere vrouwen snel aan een vrij stoel te helpen, zodat zij niet meer hoeven te blijven staan.

De metro van Busan is uitgerust met lampjes die reageren op bluetooth beacons. Zwangere vrouwen krijgen zo’n beacon, zodat ze ‘m mee kunnen nemen als ze met de metro willen reizen. Zodra ze instappen, gaan de lampjes branden. Op die manier willen de Koreanen ervoor zorgen dat ook in volle metro’s duidelijk is dat er een zwangere vrouw is ingestapt.

Het systeem wordt op dit moment getest in één metro, maar als het een succes is, dan zal het complete OV-systeem van Busan worden uitgerust met de techniek.

Deel dit artikel