altijd en overal
muziek streamen

Datavrije Muziek

Met Datavrije Muziek van T-Mobile kun je muziek streamen zonder dat het je MB's kost. Als eerste en enige én op het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland.

decoratieve afbeelding van een muzieknoot

Standaard bij je abonnement

Datavrije Muziek zat standaard bij een Go abonnement met 10GB mobiele data.*

Heb je nog geen T-Mobile abonnement?

Naar de online shop

datavrije muziek in het buitenland gebruiken

Luisteren in het buitenland

Ga je op vakantie in de EU? Dan krijg je een aantal GB (afhankelijk van je abonnement) om Datavrije Muziek te kunnen streamen.

Ga je op vakantie buiten de EU? Dan kun je een Travel & Surf pas kopen.

*Per 13/9 bieden we geen Datavrije Muziek meer aan voor nieuwe of verlengende klanten.

Welke streamingdiensten doen mee?

Via onderstaande muziekstreamingdiensten luister je oneindig naar muziek zonder dat dit MB's kost. Dit is ons actuele aanbod. Het aanbod kan altijd wijzigen. Houd daarom deze pagina in de gaten.

Mis je een streamingdienst?

Geef dan jouw favoriet door op de T-Mobile Community. Daar houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kun je zien welke diensten al zijn aangevraagd.

Naar de Community

Luister naar datavrije muziek
met unlimited van t-mobile

Ben jij muziekaanbieder?

Bied je een streamingdienst aan en wil je ook meedoen aan Datavrije Muziek?

 

Wil je een voorbeeldcontract zien?

Ben je benieuwd hoe het contract met een muziekstreamingspartner eruit ziet? Vul dan hier je gegevens in. Dan sturen wij per e-mail een voorbeeld van het contract naar je toe.

Vul je gegevens in:

Veelgestelde vragen

 • Met Datavrije Muziek kun je muziek streamen via de aangesloten muziekstreamingdiensten in Nederland zonder dat het je data kost.

 • Datavrije muziek was standaard onderdeel van een Go 10GB abonnement. Per 13/9 bieden we geen Datavrije Muziek meer aan voor nieuwe of verlengende klanten.

 • Heb jij al een Go Zakelijk abonnement met een internetbundel van 10 GB? Dan zit Datavrije Muziek nog standaard in je abonnement. Per 13/9 bieden we geen Datavrije Muziek meer aan voor nieuwe of verlengende klanten.

 • Ja, je kunt elke maand een aantal GB in de EU gebruiken voor Datavrije Muziek. In de voorwaarden staat hoeveel GB's je precies krijgt. Je kunt je verbruik bijhouden via My T-Mobile. We sturen je een sms als je GB’s voor Datavrije Muziek in de EU (bijna) op zijn. Daarna gaat het verbruik voor muziek streamen uit je gewone abonnement.

 • Wil je Datavrije Muziek niet gebruiken? Deze keuze is natuurlijk aan jou. Je kunt Datavrije Muziek uitzetten door in My T-Mobile de blokkade aan te vinken.

 • Ja, in Nederland kan dat. Is je internetbundel op? Dan verlagen wij de downloadsnelheid naar 384 Kbps. Dat is ruim voldoende om in hoge kwaliteit muziek te streamen. Ben je in de EU? Dan stopt je internet als je bundel op is. Je kunt daarom pas weer Datavrij Muziek luisteren als je een MB-aanvuller hebt gekocht.

  Waarom wordt mijn snelheid verlaagd als mijn internetbundel op is?
  Alle providers moeten al het internetverkeer met dezelfde snelheid doorgeven. Dit heeft te maken met de wetgeving rondom netneutraliteit. Dus als je internetbundel op is, dan verlagen wij de internetsnelheid en ook de snelheid van Datavrije Muziek.

 • Datavrije Muziek staat open voor alle muziekstreamingdiensten. We hebben ervoor gekozen om te starten met een mix van verschillende muziekstreamingdiensten. Zo is er voor elke klant wat wils.

  Ben jij als aanbieder geïnteresseerd? Meld je aan via dit formulier.
  Mis jij als klant een muziekstreamingdienst? Geef dan jouw favoriete dienst door op onze Community. Wij gaan ermee aan de slag!

  We behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Een muziekstreamingdienst kan zelf besluiten om wel of niet mee te doen aan Datavrije Muziek.

  Geef jouw favoriete streamingdienst door
  • Als je naar artiesten of nummers zoekt
  • Albumhoesjes die worden geladen bij het beluisteren of bij het opzoeken van muziek
  • Als je je eigen muziek uploadt via het mobiele netwerk
  • Als je een muziekstreamingdienst gebruikt die nog niet aangesloten is bij Datavrije Muziek
  • Als je reclame luistert tijdens het streamen van muziek
  • Als je YouTube filmpjes of in-app pagina's bekijkt (bijvoorbeeld bij Qmusic)

  De MB’s die je hiervoor gebruikt, gaan uit je gewone internetbundel. Houd je verbruik in de gaten via My T-Mobile. Je kunt ook de gratis MB’s bekijken die je verbruikt aan Datavrije Muziek.

  Zorg ervoor dat je altijd de laatste apps en software updates op je toestel hebt staan.

 • Heb je gratis MB’s verbruikt tijdens het luisteren naar Datavrije Muziek? Dan zie je deze terug in je verbruikstatus in My T-Mobile. Let op dat je de laatste versie van de My T-Mobile app gebruikt.

 • Nee, de abonnementsdiensten van bijvoorbeeld Deezer of andere diensten zijn niet inbegrepen bij Datavrije Muziek. Je betaalt gewoon voor je abonnement bij de dienst zoals je dat altijd al deed. 

  Heb je een abonnement op Deezer via een andere provider, maar een abonnement bij T-Mobile? Dan stream je de muziek datavrij.

 • Nee. Kijk je filmpjes op YouTube, Facebook of via andere videostreamingdiensten? Dan gebruik je MB’s en gaat het gewoon uit je internetbundel.

 • Ja, Datavrije Muziek werkt via tethering. Je kunt je muziek dus delen met meerdere apparaten, zoals je laptop of tablet. Ben je verbonden met een VPN-verbinding of heb je Privédoorgifte op je iPhone ingeschakeld, dan werkt Datavrije Muziek niet voor alle muziekdiensten.