Join the Recycle Movement

T-Mobile gaat voor het terugdringen van e-waste

Hergebruik en recycling stimuleren
Smartphone kringloop: ons 1-for-1 concept
Bewust milieuvriendelijk

Smartphones hebben onze levens en de wereld in heel korte tijd veranderd. De smartphone is nu één van de meest gebruikte apparaten. Binnen 10 jaar tijd zijn er meer dan 7 miljard smartphones gemaakt en over de hele wereld verdeeld. Al die telefoons betekenen ook een snel groeiende afvalstroom van ‘oude' telefoons. Nog te vaak belanden oude toestellen na aanschaf van een nieuwe onderin de keukenla of bij het afval. Dit is het moment waarop we als telecomprovider onze verantwoordelijkheid moeten nemen. We moeten actief bijdragen aan duurzamer gebruik van de waardevolle grondstoffen, zoals goud, zilver en koper, die oude toestellen bevatten.

Tijd voor actie!

T-Mobile zet zich in om e-waste te verminderen: we roepen onze klanten op om zich aan te sluiten bij de ‘recycle movement’. Zo maken wij onze impact zo groot mogelijk. Lees snel verder om te zien wat wij doen. Doe jij met ons mee?


Wat doen wij

Hergebruik en recycling stimuleren

Met Recyle Deal en verlaag je direct je maandkosten*. Je kan je toestel aan het einde van je abonnement aan ons terugverkopen. Je kan je smartphone ook houden, dan betaal je het restbedrag achteraf. Of lever je oude smartphone in bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Dan krijg je korting op een nieuwe smartphone. Teruggekochte en ingeleverde smartphones worden gerecycled of krijgen een tweede leven.

*t.o.v. een toestelkrediet zonder Recycle Deal

Closing the loop

Van alle toestellen die hergebruikt worden, komt twee-derde terecht in landen waar geen verantwoorde recycling-infrastructuur bestaat. Veel toestellen belanden daar voor een derde en soms vierde leven en eindigen alsnog op de vuilnisbelt. Om ervoor te zorgen dat ook toestellen uit deze landen veilig gerecycled worden, werkt T-Mobile in het nieuwe recycle-programma o.a. nauw samen met Closing the Loop. Deze organisatie ontwikkelde een uniek One-for-One concept, waarbij voor iedere nieuwe telefoon die een eerste gebruikstermijn wordt doorverkocht een ‘afvaltelefoon’ van de e-waste vuilnisbelt wordt gered.

Bewust milieuvriendelijk

Onze focus is het bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving. Wij zetten ons in voor een CO2-vermindering van 20% in 2020, vergeleken met 2008. Zo is onze energie 100% groen en CO2-neutraal. Wij hebben een milieubeleid gebaseerd op de ISO 14001 richtlijnen. Wij verminderen ons energiegebruik, onze CO2-uitstoot en afval. Wij hebben ons gebruik van gas met 100.000 m3 teruggedrongen. Wij hebben daarnaast het modernste netwerk, dat wel 20% energie bespaart. 


Recycle Deal

Lagere maandlasten én je toestel recyclen


Direct lagere maandlasten voor je nieuwe toestel en na de duur van je contract dit toestel duurzaam recyclen? Dat kan met Recycle Deal. 

Bekijk Recycle Deal

Closing the loop

Samenwerking voor een circulaire wereld


T-Mobile werkt samen met Closing the loop aan het reduceren van e-waste door hergebruik van oude toestellen. 

Closing the loop