5G

Groen licht voor ons state-of-the-art 5G-netwerk

De afgelopen dagen kan het je bijna niet zijn ontgaan: de overheid heeft nieuwe 5G-frequenties geveild. T-Mobile Nederland heeft hieraan deelgenomen – met groot succes! T-Mobile Nederland heeft vandaag haar 5G-netwerk gelanceerd. CEO Søren Abildgaard zette samen met de Haagse wethouder Saskia Bruines (Economie, Internationaal en Dienstverlening) symbolisch de schakelaar om. Hiermee beschikt T-Mobile’s thuisbasis Den Haag, samen met het grootste gedeelte van Nederland, over toegang tot de ongekende mogelijkheden van 5G. Eind 2020 is het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend. In dit artikel legt CEO van T-Mobile Nederland, Søren Abildgaard, uit wat dit betekent: ‘Dit is het begin van een nieuw tijdperk, met allerlei ongekende mogelijkheden van connectiviteit en mobiel internet.’

Clock 2 min

Digitale Transformatie 5G: dit is pas het begin

cta-ebook-digitale-transformatie-5g

Wil je ook aan de slag met 5G? Download dan ons gratis e-book met vier adviezen waarmee je op een nuttige en realistische manier met 5G aan de slag kunt.

DOWNLOAD GRATIS
We staan te popelen onze klanten toegang tot 5G te bieden en de zojuist verworven frequenties in te zetten ten behoeve van de beste dienstverlening aan onze klanten. Abildgaard: “De 5G-technologie neemt Nederland mee naar een toekomst van ongekende mogelijkheden. Dit is het begin van onbeperkte connectiviteit en communicatie tussen mensen, systemen en apparaten. Onze klanten kunnen de eindeloze mogelijkheden van 5G verkennen in dit nieuwe tijdperk. 5G maakt bijvoorbeeld Internet of Things mogelijk, waarbij apparaten en machines straks verbonden zijn met internet en onderling gegevens uitwisselen. Jouw wekker communiceert straks direct met je koffiemachine, zodat jouw verse kopje koffie iedere dag klaar staat.” Met de lancering van 5G gaan we nog actiever bijdragen aan de innovatie en digitalisering van de maatschappij. Met toepassingen die nu en straks slimme 5G- oplossingen bieden in onder andere de zorg, onderwijs, veiligheid en mobiliteit. Lokaal, nationaal en in lijn met al eerder gerealiseerde testprojecten in Den Haag. Abildgaard: ’De mogelijkheden die 5G straks te bieden heeft zijn eindeloos.’

Internet of Things

5G ondersteunt Internet of Things of IoT-toepassingen die werken met batterij-gevoede sensoren, meters en schakelaars. Die IoT-toepassingen zijn laagdrempelig, goedkoop, reiken heel ver en gaan tot 10 jaar of langer mee. Ze zijn bereikbaar op plekken die onbereikbaar zijn voor 2G-, 3G- en 4G-netwerken. Denk aan een brug of een rioolbuis. Toekomstmuziek? Welnee. Dergelijke toepassingen zijn nu al mogelijk met IoT van T-Mobile Ondernemen.

Klaar voor de start

T-Mobile werkte al een aantal jaar aan de voorbereidingen van het 5G-netwerk. Abildgaard: “Wij hebben het best geteste mobiele netwerk van Nederland dat op alle onderdelen wereldwijd de beste score heeft. Voor ons 5G-netwerk leggen we die lat net zo hoog, zo niet nog hoger. Het verkrijgen van de 5G-frequenties stelt ons in staat ondernemend Nederland kennis te laten maken met een state-of-the-art 5G-netwerk op basis van de 700MHz frequentie. Zo bieden we onze 5G-klanten een superieure netwerkervaring, zoals ze van ons gewend zijn. Wij zijn er klaar voor, het netwerk is er klaar voor en het belangrijkste: onze klanten zijn 5G-ready!”

cta-ebook-digitale-transformatie-5g

Digitale Transformatie

Wil je ook aan de slag met 5G? Ons gratis e-book biedt vier adviezen om met 5G aan de slag te gaan.

DOWNLOAD GRATIS
Beeld: T-Mobile