5G

5G test van T-Mobile laat snelheden tot wel 850 Mbps zien

T-Mobile is druk bezig met de uitrol van een landelijk dekkend 5G netwerk in 2020. De eerste testen van ons netwerk zijn veelbelovend: Op een OPPO 5G smartphone worden snelheden tot wel 850 Mbps gehaald.

Clock 2 min

Digitale Transformatie 5G: dit is pas het begin

cta-ebook-digitale-transformatie-5g

Wil je ook aan de slag met 5G? Download dan ons gratis e-book met vier adviezen waarmee je op een nuttige en realistische manier met 5G aan de slag kunt.

DOWNLOAD GRATIS
T-Mobile heeft voor het eerst een 5G verbinding op een OPPO smartphone tot stand gebracht. Bij deze test werd een downloadsnelheid van wel 850 Mbps gemeten. Dat is goed nieuws voor consumenten, die de komende jaren naar verwachting steeds meer data gaan verbruiken.

De eerste succesvolle 5G test op een smartphone kwam tot stand in het 5G Field Lab op het T-Mobile hoofdkantoor in Den Haag. Sinds februari dit jaar heeft T-Mobile een vergunning om op de 3,5GHz, 100 MHz band zogenaamde 5GNR (New Radio) tests te doen. Eén van de missies van het 5G Field Lab is om te laten zien wat 5G daadwerkelijk gaat betekenen voor de consument.

Dubbele snelheid op 5G

Met 5G werden snelheden tot 850 Mbps gehaald. Met 4G is dat nu 400 Mbps.
Tweet
Twitter
De eerste 5G test werd uitgevoerd op een OPPO Reno 5G toestel. Dit toestel is specifiek geschikt voor een nieuwe 5G verbinding. In een Ookla speedtest werden snelheden tot wel 850 Mbps gemeten. Ter vergelijking: Een 4G verbinding kan op dit moment snelheden tot 400 Mbps aan. Beiden zijn vele malen sneller dan bijvoorbeeld via een reguliere wifi-verbinding, die vaak snelheden tot 100-200 Mbps laten zien.

Kim Larsen, CTIO T-Mobile Nederland: “We zijn er trots op dat we als eerste een 5G verbinding op een live netwerk op een OPPO toestel tot stand hebben gebracht. T-Mobile is altijd op zoek naar de nieuwste, snelste en meest innovatieve toestellen voor haar klanten. OPPO is één van de grootste smartphone fabrikanten in de wereld en behoort tot de koplopers op het gebied van 5G. Door in ons 5G Field Lab met verschillende functionaliteiten van de 5G technologie te experimenteren, geeft T-Mobile de consument inzicht in de mogelijkheden van de toekomst.” Test nu je internetsnelheid met deze zakelijke speedtest!

Klaar voor 5G in 2020

Op dit moment is het testen van 5G-toepassingen alleen mogelijk op enkele 5G onderzoekslocaties. De tests geven een voorproefje van wat er in de toekomst mogelijk zal zijn na de landelijke uitrol van 5G in 2020. De consument zal 5G kunnen ervaren na de veiling van de eerste 5G frequentie, de 700MHz, begin 2020. Gevolgd door de verdere uitbreiding van de capaciteit van het 5G netwerk, na de veiling van de 3500MHz frequentie, naar verwachting in 2022 – 2023.

cta-ebook-digitale-transformatie-5g

Digitale Transformatie

Wil je ook aan de slag met 5G? Ons gratis e-book biedt vier adviezen om met 5G aan de slag te gaan.

DOWNLOAD GRATIS
Beeld: Shutterstock