5G

Intel werkt hard aan nieuwe 5G chip die 5G smartphones in 2020 mogelijk maakt

De ontwikkeling van 5G technologie neemt een sneltreinvaart nu de grote chipfabrikanten hebben aangekondigd hun eerste 5G chips al in 2019 op de markt willen hebben.

Clock < 1 min

De introductie van 5G komt met rasse schreden dichterbij en dat betekent dat chipfabrikanten op dit moment alle zeilen bijzetten om chips te ontwikkelen die klaar zijn voor het nieuwe netwerk. Deze chips worden gebruikt in de bekende smartphones van bijvoorbeeld Apple, Samsung en Sony.

Behalve Qualcomm is Intel een grote speler op deze markt. Vandaag maakte dit bedrijf bekend dat ze vaart zetten achter de lancering van een nieuwe 5G modem, de XMM 8160. Deze moet een half jaar eerder dan gepland op de markt verschijnen, in het najaar van 2019. De nieuwe 5G modem van Intel moet snelheden tot wel 6Gbps op smartphones, computers en het thuisinternet garanderen.

5G smartphones in 2020

De XMM 8160 5G modem ondersteunt LTE en oudere technologieën. Bijkomend voordeel is dat de gebruiker geen twee chips nodig heeft in het apparaat, wat ruimte en batterijduur bespaart.

Als de nieuwe 5G chip van Intel in 2019 eenmaal op de markt is betekent dit niet dat er ook gelijk toestellen klaar zijn die gebruikmaken van de nieuwe chip. De eerste 5G smartphones worden pas in de loop van 2020 op de markt verwacht.

Beeld: Shutterstock