5G

Nieuw 5G Field Lab op T-Mobile hoofdkantoor officieel geopend

Vanaf nu kunnen bedrijven en scholen experimenteren met 5G toepassingen in het 5G Field Lab van T-Mobile en de Gemeente Den Haag. Het lab werd begin september geopend op het hoofdkantoor van T-Mobile.

Clock < 1 min

Digitale Transformatie 5G: dit is pas het begin

cta-ebook-digitale-transformatie-5g

Wil je ook aan de slag met 5G? Download dan ons gratis e-book met vier adviezen waarmee je op een nuttige en realistische manier met 5G aan de slag kunt.

DOWNLOAD GRATIS
Het 5G Field Lab biedt een vooruitblik in de toekomst en geeft scholen en bedrijven de mogelijkheid te experimenteren met 5G-technologie. Het lab werd eerder deze maand officieel geopend door wethouder Saskia Bruines van de gemeente Den Haag en Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile.

Wethouder Saskia Bruines van Den Haag: “Het aankomende 5G-netwerk biedt Den Haag maatschappelijke en economische kansen. In het Field Lab bij T-Mobile kunnen innovatieve ideeën met 5G in een vroeg stadium worden uitgetest. Hierbij hebben we nadrukkelijk oog voor maatschappelijke zaken zoals privacy en gezondheid. Met T-Mobile hebben we afgesproken dat bij proeven goed gecommuniceerd wordt met de directe omgeving.”

Verschillende T-Mobile- partners gaven de wethouder tijdens de opening een voorproefje van wat er mogelijk is met 5G, zo legt Ewout Karel van T-Mobile’s Futurelab uit:

Drie onderzoekslocaties

Volgens Abildgaard is het belangrijk om nu al te gaan experimenteren met de voordelen van 5G: “5G-connectiviteit maakt het mogelijk nog meer apparaten gelijktijdig aan te sluiten op een netwerk. Daarnaast zorgen 5G-verbinden voor meer capaciteit, waardoor het nog betrouwbaarder is dan 4G.”

Eerder dit jaar kondigden T-Mobile en de gemeente Den Haag al gezamenlijk proefprojecten met 5G-technologie aan. Het Field Lab is het eerste van drie 5G- onderzoekslocaties in de stad. Abildgaard: “Een 5G-verbinding in Den Haag draagt bij aan de innovatie van de gemeente op het gebied van veiligheid, mobiliteit en het gebruik van de publieke ruimte. De 5G-onderzoekslocaties kun je zien als een proeftuin waar getest kan worden wat in de toekomst mogelijk is.”

Binnenkort volgen ook het Living Lab Scheveningen en een onderzoekslocatie bij The Hague Tech. De onderzoeklocaties zijn een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen T-Mobile en de gemeente Den Haag om de hofstad in 2020 als eerste stad van Nederland te voorzien van een volledig dekkend 5G netwerk.

cta-ebook-digitale-transformatie-5g

Digitale Transformatie

Wil je ook aan de slag met 5G? Ons gratis e-book biedt vier adviezen om met 5G aan de slag te gaan.

DOWNLOAD GRATIS
Beeld: T-Mobile