5G

Uitrol 5G in Nederland komt dichterbij na fusie T-Mobile en Tele2

Nu de fusie van T-Mobile en Tele2 een feit is, is het tijd om onze beloftes waar te maken, zegt T-Mobile CEO Søren Abildgaard.

Clock 2 min

Digitale Transformatie 5G: dit is pas het begin

cta-ebook-digitale-transformatie-5g

Wil je ook aan de slag met 5G? Download dan ons gratis e-book met vier adviezen waarmee je op een nuttige en realistische manier met 5G aan de slag kunt.

DOWNLOAD GRATIS
Na de fusie van T-Mobile en Tele2 begon in 2019 het echte werk: T-Mobile kondigde begin dit jaar namelijk een concreet actieplan aan om haar beloftes aan Nederland te realiseren. Denk daarbij aan de uitrol van 5G, glasvezel en IoT.

2019 was een jaar vol innovatie

“Het was een spannend en krachtig jaar” zegt Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland. “Een jaar waarin wij de telecomsector op zijn kop hebben gezet om de klant nog meer keuze te bieden. Wij doen wat we beloven. Dus ook onze goede voornemens voor 2020 zijn duidelijk: het waarmaken van onze beloftes gaat door”.

Søren Abildgaard
Søren Abildgaard

Een landelijk dekkend 5G netwerk

Eén van de speerpunten van het huidige kabinet is het realiseren van kwalitatief hoogwaardige connectiviteit in Nederland. Mede daarom staat het thema 5G ook in politiek Den Haag hoog op de agenda. Een landelijk dekkend 5G netwerk is belangrijk, omdat in de toekomst nog veel meer apparaten dan nu verbonden zullen zijn met het internet. Om die “drukte op de snelweg” aan te kunnen, en ook een optimale snelheid en betrouwbaarheid van dit netwerk te kunnen waarborgen, is de uitrol van 5G binnen nu en twee jaar essentieel.

T-Mobile heeft aangegeven 5G als eerste in Nederland te willen gaan introduceren. De fusie met Tele2 was daarvoor een belangrijke eerste stap. Door de resources en technische specs van beide telecomproviders te combineren, zal de realisatie van 5G in 2020 werkelijkheid moeten worden.

T-Mobile 5G in Amsterdam

T-Mobile voert op dit moment al diverse tests uit met 5G technologie, zoals de 5G antenne op het Leidseplein in Amsterdam. Daarnaast worden er binnen een eigen IoT team op dit moment al vele experimenten uitgevoerd in samenwerking met het bedrijfsleven en overheden. Zo wordt de toekomst van deze technologie nu al uitvoerig door getest. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van low-energy sensoren en e-sims onder de grond bij parkeerterreinen en steden.

Glasvezel in Den Haag

Een andere belofte die T-Mobile op nóg kortere termijn wil waarmaken is de versnelde uitrol van glasvezel. Dat begint in de stad waar het bedrijf zelf gevestigd is: Den Haag. “Nederland moet sneller worden verglaasd” zegt Abildgaard. “In 2019 hebben wij ruim 30.000 adressen aangesloten op een razendsnelle glasvezelverbinding. Dat is een enorm succes, dus in 2020 gaan wij verder met de uitrol hiervan”.

4G voor Thuis

Voor mensen buiten Den Haag die toe zijn aan een snellere internetverbinding is er overigens ook goed nieuws. “Het is bijna onvoorstelbaar, maar er zijn nog steeds mensen in Nederland die thuis of op hun werk helemaal geen (goed) internet kunnen afnemen. Voor hen bereiden we onze dienst 4G voor Thuis de komende periode verder uit” aldus Abildgaard. Met 4G voor Thuis kunnen mensen met een speciale modem overal in Nederland internetten over een razendsnelle 4G verbinding.

cta-ebook-digitale-transformatie-5g

Digitale Transformatie

Wil je ook aan de slag met 5G? Ons gratis e-book biedt vier adviezen om met 5G aan de slag te gaan.

DOWNLOAD GRATIS
Beeld: Shutterstock