Connectiviteit

Een ijsmaker werkt in de winter juist het hardst

Roberto Coletti (51) is ijsmaker en eigenaar van internationaal gelauwerde ijssalon Roberto Gelato in Utrecht. Hij geeft inzicht in zijn mobiele telefoongebruik.

Clock 2 min

“Mijn werk is anders dan veel mensen denken. Je zou verwachten dat we in de zomermaanden hard werken en in de winter vrij zijn, maar juist dan werk ik het aller hardst. Net als een goochelaar die zijn show voorbereidt, moet ik trainen en oefenen: smaken bedenken, seminars bezoeken. Maar ook hele saaie dingen doen zoals de administratie bijwerken. Een ijszaak is gewoon een bedrijf, dus ik moet helaas ook met cijfers werken. En in de winters neem ik de tijd om na te denken over reclame uitingen.” 

Net als een goochelaar die zijn show voorbereidt, moet ik trainen en oefenen
Tweet
Twitter

Omdat het leuk is

“Wat ik doe op social media en in de media, doe ik niet vanwege een strategie. De kracht is dat ik het leuk vind. Ik geniet alleen al van de voorbereiding van een filmpje of reclamestunt. Of het scoort of niet interesseert me niet zoveel. We zijn ijsbereider omdat we het zo leuk vinden.”

In de rij

“Omdat we vers ijs maken is de Buienrader-app onmisbaar. Naast de standaard apps gebruik ik Feedly om bij te blijven, het is een verzamelplek van alle blogs die ik lees over allerlei onderwerpen: van ijs tot communicatie. Pocket is ook geweldig: hierin bewaar ik webpages die ik wil lezen maar waarvoor ik op dat moment geen tijd heb. Mijn regel: als ik het na twee maanden nog niet heb gelezen, gooi ik het artikel weg. De winters zijn er om te lezen: mijn Kindle is daarvoor fantastisch. Sinds ik die heb, lees ik tien keer meer boeken. In Italië sta je overal in de rij: het postkantoor, bij het gemeentehuis. Die tijd gebruik ik om te lezen.

De bergen in

Een beetje te efficiënt ben ik wel. Vanaf november doe ik het iets rustiger aan. Hoe? Ik neem een ijsmachine mee naar de bergen in Italië en dan ontwikkel ik met mijn zakenpartner de nieuwe smaakcombinaties. Wat betreft mijn smartphone, die gaat altijd mee naar bed. Ik gebruik hem als wekker, maar ’s nachts staat hij wel in een soort slaapstand. Onmisbaar is een ouderwets notitieblok naast mijn bed, want een idee dat komt, moet altijd direct worden opgeschreven. Anders valt het weg en komt het niet meer terug.”

Beeld: Shutterstock