Connectiviteit

Niet te filmen: waarom deze studio scenes creëert die niet direct gefilmd kunnen worden

Commercials en films maken vanuit een vestiging in Los Angeles. Dat is de droom van Active Studios, vertelt creatief directeur Mark Wallaard. T-Mobile helpt bij het verwezenlijken van deze droom. Hoe? Met connectiviteit. Een stabiele en snelle netwerkverbinding zorgt ervoor dat Active Studios 24/7 overal ter wereld kan ondernemen. Niets houdt ze tegen met T-Mobile Ondernemen.

Clock 2 min

“Bij Active Studios maken we commercials en alle andere vormen van bewegend beeld. Dit doen we vanuit Rotterdam en Amsterdam. Het bedrijf is in 2005 opgericht door mijn collega Ruben Bults. Ik ben er na een paar jaar bij gekomen”, vertelt Wallaard. “Onze mensen zijn allemaal creators en beoefenen niet één discipline. We maken daarom vaak niet alleen commercials, maar ook andere campagne-uitingen. Sterker nog, van A tot Z aan een campagne werken vinden we het tofst.”

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

niets houdt je tegen cta

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

LEES MEER!
Commercials en films

Active Studios werkt voor grote merken als Radio 538 en Disney Benelux. Ook werken ze geregeld met bekende artiesten. In alles wat ze maken zit een bepaalde energie, een bepaalde entertainmentwaarde. Wallaard: “Kleine, persoonlijke verhalen vinden we mooi. Maar we zijn nu eenmaal opgegroeid met de grote blockbusters. Dus we willen het liefst blockbuster commercials maken. Je wil dat er op de set een filmmagie ontstaat. Dat je scenes creëert die niet direct gefilmd kunnen worden. Veelal heeft dit te maken met visual effects. Iets waar we ons bij Active Studios op focussen, zodat we naast commercials ook richting film kunnen gaan.”

Droom: Active Studios Los Angeles

Bij Active Studios hebben ze meerdere dromen, maar de absolute droom is toch wel om een kantoor in het buitenland te openen. In Los Angeles, om precies te zijn. “We willen werken op het hoogste niveau. En dat betekent grote internationale producties met ongelimiteerde budgetten draaien. Zoals commercials voor Budweiser, Delta Airlines of zelfs Super Bowl. Met bijvoorbeeld Jeff Goldblum of Tom Cruise erin”, beschrijft Wallaard enthousiast. “Ook kunnen we ons in The States meer op films en visual effects gaan richten. Een filmset runnen op Broadway of Times Square met trailers en grote sterren. Wekenlang toewerken naar die ene draaidag. En stunts met helikopters, speedboten en explosies filmen. Dat lijkt me te gek.”

Downtime is ‘no go’

Niets houdt Active Studios tegen deze droom te realiseren. Feit is namelijk dat de vraag naar hun werk steeds groter wordt. Doordat ze alles in huis hebben, hebben ze korte doorlooptijden. En die snelle workflow is hun onderscheidend vermogen. Wallaard: “We staan vandaag op de set, morgen in de edit en overmorgen is de commercial op tv te zien. Ook spoedjes als ‘Kun je nog even een titel toevoegen’ of ‘Kun je snel een versie monteren die vijf seconden korter is’ kunnen we vrijwel altijd direct oppakken. Downtime is echt een ‘no go’ voor ons.

Continu verbonden zijn

Altijd en overal bereikbaar en online zijn is voor Active Studios dus van groot belang. Alle medewerkers zijn daarop ingespeeld en gaan uit van korte lijntjes en direct schakelen. “We moeten 24/7 een snelle en stabiele verbinding hebben. Zodat we continu in contact zijn met elkaar en met onze klanten”, aldus Wallaard. “T-Mobile realiseert deze connectiviteit voor ons. We hebben een betrouwbare en snelle netwerkverbinding tussen Rotterdam en Amsterdam. En wie weet in de toekomst ook tussen Nederland en Amerika.”

niets houdt je tegen cta

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

LEES MEER!
Beeld: T-Mobile