Connectiviteit

Het bedrijfsnetwerk van de toekomst

Een bedrijfsnetwerk dat klaar is voor de toekomst, hoe realiseer je dat als organisatie? Het tijdperk van altijd en overal online is aangebroken. De toestroom van data, groei van IoT-toepassingen, cloudapplicaties en automatisering vraagt daarom om een stabiel en betrouwbaar netwerk met hoge snelheden en ongekende capaciteit om in de groeiende databehoeften te voorzien. In het e-book ‘Bedrijfsnetwerk van de toekomst’ lees je hoe je zo’n netwerk realiseert, wat de noodzaak is van een toekomstbestendig bedrijfsnetwerk en welke mogelijkheden een ICT’er van een mkb-bedrijf heeft om het bedrijfsnetwerk veilig te houden.

Clock 2 min

E-book Bedrijfsnetwerk van de toekomst

CTA-Toekomstigbestendig bedrijfsnetwerk-540x382

Wat kan jij er aan doen om jouw bedrijfsnetwerk klaar te maken voor de toekomst? Lees het in dit E-book!

DOWNLOAD GRATIS
Er breekt een nieuw tijdperk aan waar nieuwe en slimme technologie toegankelijker is dan ooit. Je bent waarschijnlijk al overtuigd van de nut en noodzaak van digitalisering in je bedrijf, maar waar begin je? Een goed bedrijfsnetwerk moet, ook voor het kantoor van de toekomst, meegaan met de tijd.

De noodzaak van een toekomstbestendig bedrijfsnetwerk

Uit onderzoek van ARP Nederland blijkt dat er in 2006 2 miljard devices met het internet verbonden konden worden. In 2020 staat de teller al op 200 miljard. Toepassingen zoals 5G, Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI) vereisen dat data real-time beschikbaar moet zijn. Je bedrijfsnetwerk moet de toestroom van dataverkeer aankunnen, toegang tot cloudapplicaties mogelijk maken én samenwerkingen op afstand ondersteunen. Ontwikkelingen op het gebied van hybride werken, cybersecurity en de transitie naar de cloud komen in dit hoofdstuk ook aan bod. Want de werkplek anno nu vraagt het optimale van bedrijfsnetwerken: van capaciteit en flexibiliteit tot beveiliging. Een netwerk die al deze toepassingen en ontwikkelingen aankan is essentieel.

Een veilig bedrijfsnetwerk

Een organisatie waar veel met privacygevoelige gegevens en bedrijfskritische systemen wordt gewerkt loopt meer risico om gehackt te worden. Een onbeveiligd netwerk is dan funest voor je bedrijf. In het e-book ‘Bedrijfsnetwerk van de toekomst’ lees je hoe je in 5 stappen een veilig netwerk voor je medewerkers organiseert. En wat je als IT’er kunt doen om het netwerk veilig te krijgen en wat moet de medewerker doen (of vooral niet). Dankzij de tips weten je medewerkers precies hoe je met veilige techniek en technologische middelen een stuk veiliger vanuit huis werkt.

Het beste netwerk voor jouw bedrijf

Er zijn verschillende manieren om een veilig en betrouwbaar bedrijfsnetwerk te realiseren. Met internet over glasvezel krijg je kwalitatief de beste, snelste en betrouwbaarste oplossing voor internet in je bedrijf. Of je nu een klein, middel of groot bedrijf hebt, voor iedere onderneming is een geschikt netwerk. Daarnaast zijn er diverse opties om je netwerk uit te breiden voor een veilige en razendsnelle internetverbinding. Denk aan: 4G back-up, waarbij je router bij storingen op je vaste internetlijn automatisch overschakelt naar het mobiele 4G netwerk. Maar ook Wifi Plus voor Ondernemers is ideaal als je vaak wifi-problemen op kantoor of thuis ervaart. Met een op IP-VPN gebaseerd bedrijfsnetwerk maak je één betrouwbaar, kosteneffectief netwerk tussen al jouw vestigingen. Benieuwd hoe snel jouw internet op dit moment is? Check dan onze zakelijke speedtest.

SD-WAN

Door de pandemie zijn we in een digitale stroomversnelling geraakt. Nieuwe ontwikkelingen en applicaties volgen zich in hoog tempo op. Maar de kans is groot dat jouw huidige Wide Area Network (of WAN netwerk) niet het maximale uit al deze technologische ontwikkelingen haalt. Daarom is er nu SD-WAN. Flexibeler, sneller uit te rollen en meer zicht op je netwerkprestaties dan bij je bestaande WAN oplossingen. In dit artikel over SD-WAN vertellen we je wat dit is, wat de voordelen ervan zijn en hoe T-Mobile je helpt jouw bedrijf klaar te maken voor de toekomst.

Lees alles over onze oplossingen voor zakelijk internet en bellen. En ben je zzp’er? Ontdek dan de voordelen van zakelijk internet voor zzp.

Bedrijfsnetwerk van de toekomst

Een veilig en toekomstbestendig bedrijfsnetwerk is essentieel voor de continuïteit en connectiviteit van je organisatie. Benieuwd naar het e-book ‘Bedrijfsnetwerk van de toekomst’? Download ‘m hier.

CTA-Toekomstigbestendig bedrijfsnetwerk-540x382

E-book Bedrijfsnetwerk van de toekomst

Wat kan jij er aan doen om jouw bedrijfsnetwerk klaar te maken voor de toekomst? Lees het in dit E-book!

DOWNLOAD GRATIS
Beeld: Shutterstock