Connectiviteit

6 tips om kosten te besparen op je zakelijke abonnementen

Je wilt goed bereikbaar zijn voor je klanten en ondertussen niet te veel betalen voor je zakelijke abonnementen. Maar hoe bespaar je op je zakelijke mobiele telefoon en/of zakelijke internetverbinding? Om je op weg te helpen, zetten we 6 tips voor je op een rij. Zo weet jij zeker dat je kunt starten met besparen, zonder in te boeten op je bereikbaarheid.

Clock 3 min

Voor jou als ondernemer zijn zowel je mobiele telefoon als internetverbinding onmisbaar. Hiermee blijf je tenslotte in contact met je klanten en leveranciers. Maar de kosten van deze abonnementen kunnen snel oplopen. Met allerlei soorten bundels, smartphones en type internetverbindingen verlies je al snel het overzicht. Voordat je het weet, geef je meer geld uit dan je wilt. Hoe sluit je het juiste abonnement af, voor de juiste prijs?

Deals voor ondernemers

Deals voor ondernemers

Speciaal voor ondernemers: superscherpe deals voor superscherpe prijzen.

BEKIJK NU
1. Stap over van een privé-abonnement naar zakelijk

Op het eerste gezicht lijkt een particulier internet- of telefoonabonnement goedkoper. Maar onder de streep ben je met een zakelijk abonnement vaak voordeliger uit. Je kunt namelijk de btw terugvragen die je maandelijks betaalt. Ook zijn de abonnementskosten aftrekbaar van de belasting.

Om je geld terug te krijgen van de Belastingdienst, moet het abonnement op naam van je bedrijf staan. Ook moet je kunnen aangeven dat het abonnement alleen voor zakelijk gebruik is. Gebruik je je zakelijke abonnement ook deels privé? Dan mag je een percentage van de kosten en btw declareren, afhankelijk van de verdeling tussen je zakelijke- en privégebruik.

2. Bedenk welke bundel(s) het best bij je passen

Zodra je een zakelijk mobiel abonnement gaat afsluiten, heb je allerlei mogelijkheden. Wil je met of zonder telefoon? En wil je een specifiek aantal MB’ of GB’s, of ga je voor een Unlimited-abonnement? Een kleine bel- en internetbundel, in combinatie met sim only, lijkt de goedkoopste optie. Maar past dit ook bij jou als ondernemer?

Als je je telefoon weinig gebruikt, heeft het zeker nut om zelf een goedkoper toestel te kopen. Dat kost simpelweg minder geld. Maar gebruik je je telefoon veel om te bellen en internetten? In dat geval sluit een kleine bundel misschien niet aan. Je loopt het risico dat je constant je bundel overschrijdt en bij moet betalen. Dan ben je eigenlijk goedkoper uit met een Unlimited-abonnement.

3. Bespaar op de aanschaf van je smartphone

Kies je een zakelijk mobiel abonnement met of zonder smartphone? Ook dit hangt af van jouw behoeften als ondernemer. Heb je je toestel vaak nodig en gebruik je het echt als minicomputer? Dan ben je misschien beter af met een telefoon uit het duurdere segment. Deze hebben vaak meer opties en een betere accu.

Je kunt zo’n telefoon kopen in de winkel. Maar de kans bestaat dat dit minder geld kost via je provider. Kies voor een abonnement in combinatie met een telefoon en betaal direct de telefoon af. De provider kan je de telefoon namelijk vaak goedkoper aanbieden. Zo voorkom je dat je maandelijks moet betalen voor de telefoon. En vergeet niet om deze uitgave vanaf je zakelijke rekening te doen. Dan kun je de btw terugvragen van de belasting.

4. Profiteer van combinatiekorting

Bij veel providers kun je voor zowel je zakelijke mobiele- als internetabonnement terecht. Bundel je deze abonnementen? Dan krijg je vaak combinatiekorting. Daarnaast heb je dan ook één aanspreekpunt en ontvang je één factuur. Lekker overzichtelijk.

5. Vergeet de btw niet af te trekken

We stipten het eerder al aan. Maar je kunt in veel gevallen btw terugvragen van de belasting. Zo ben je onder de streep vaak nog goedkoper uit. Vraag bijvoorbeeld tijdens de btw-aangifte alle betaalde btw van je zakelijke abonnementen terug. Hoeveel dit is, vind je terug op je maandelijkse factuur. En schaf je voor je bedrijf een mobiele telefoon aan of een server? Ook daar mag je de btw van terugvragen.

6. Bel je veel naar het buitenland? Overweeg een buitenlandbundel

Bellen naar het buitenland kost in veel gevallen extra geld. Voor het belsignaal buiten Nederland rekenen veel providers aanvullende kosten. Tot wel € 0,23 per minuut. Als je voor je bedrijf veel naar het buitenland belt, ben je mogelijk goedkoper uit met een buitenlandbundel. Deze voeg je toe aan je mobiele abonnement. Je betaalt daardoor iets meer per maand, maar het voorkomt losse aanvullende kosten op je maandfactuur. Onder de streep ben je dan voordeliger uit.

Deals voor ondernemers

Deals voor ondernemers

Speciaal voor ondernemers: superscherpe deals voor superscherpe prijzen.

BEKIJK NU
Beeld: Shutterstock