Connectiviteit

6 tips om kosten te besparen op je zakelijke abonnementen

De kosten van je mobiele telefoon en je internetverbinding kunnen best oplopen. Met allerlei soorten bundels, smartphones en internetabonnementen verlies je al snel het overzicht. Voordat je het weet, geef je meer geld uit dan je wilt. Hoe sluit je het juiste abonnement af, voor de juiste prijs?

Clock 3 min

Voor jou als ondernemer zijn zowel je mobiele telefoon als internetverbinding onmisbaar. Hiermee blijf je tenslotte in contact met je klanten en leveranciers. Maar de kosten van deze abonnementen kunnen snel oplopen. Met allerlei soorten bundels, smartphones en type internetverbindingen verlies je al snel het overzicht. Voordat je het weet, geef je meer geld uit dan je wilt. Hoe sluit je het juiste abonnement af, voor de juiste prijs?

Deals voor ondernemers

2023-0040_TMO_GGGD_Q1_B2B_eDM_KV_650x360

Speciaal voor ondernemers: superscherpe deals voor superscherpe prijzen.

BEKIJK NU
1. Stap over van een privé-abonnement naar een zakelijk abonnement

Op het eerste gezicht lijkt een particulier internet- of telefoonabonnement goedkoper. Maar onder de streep ben je met een zakelijk abonnement vaak slimmer uit. Bij Zakelijk Internet van T-Mobile Ondernemen krijg je bijvoorbeeld Internet Back-up en kun je je abonnement makkelijk uitbreiden met extra opties die superhandig zijn voor ondernemers. Dat kan bij een particulier abonnement niet.

Lees ons artikel ‘De voordelen van zakelijk vast internet voor jouw bedrijf’

2. Bedenk welke abonnementen en bundel(s) het best bij je passen

Als je een zakelijk mobiel abonnement gaat afsluiten, heb je allerlei mogelijkheden. Wil je een bepaalde hoeveelheid MBs’ of GB’s, of ga je voor een Unlimited-abonnement? Een kleine bel- en internetbundel, in combinatie met sim only, is een voordelige optie. Maar past dit ook bij jou als ondernemer? Tip: in de online omgeving van je provider kun je inzien hoeveel belminuten en data je elke maand gebruikt. Zo zie je wat je ongeveer ‘nodig hebt’ per maand. En als je nog een toestel hebt dat nog een tijdje mee kan, kun je dat ook laten meewegen.

Lees alles over onze mobiele abonnementen

3. Bespaar op de aanschaf van je smartphone 

Dan de vraag: kies je een zakelijk mobiel abonnement met of zonder smartphone? Ook dit hangt af van je behoeften. Heb je je toestel vaak nodig en gebruik je het echt als minicomputer, overal waar je bent? Dan is een telefoon met een goede accu, veel opslagcapaciteit en 5G het overwegen waard.

Je kunt een telefoon kopen in de winkel. Maar een provider kan je de telefoon namelijk vaak goedkoper aanbieden. Als je kiest voor een abonnement in combinatie met een telefoon en betaal direct de telefoon af? Dan word je niet BKR-geregistreerd. Als je per maand aflost wel. Fijn: de aanschafkosten van een smartphone kun je boven een bepaalde drempel aftrekken als investering. De btw krijg je sowieso terug.

4. Profiteer van combinatiekorting

Kies voor één provider voor al je zakelijke abonnementen, mobiel én vast internet. Dan heb je alleen maar één aanspreekpunt voor al je vragen en krijg je maar één factuur voor al je abonnementen. Lekker overzichtelijk. Bovendien: bundel je deze abonnementen? Dan krijg je vaak combinatiekorting. Daarnaast heb je dan ook één aanspreekpunt en ontvang je één factuur.

5. Trek de btw en de gesprekskosten af

Je krijgt de btw terug van de belasting. Vraag bijvoorbeeld tijdens de btw-aangifte alle betaalde btw van je zakelijke abonnementen terug. Hoeveel dit is, vind je terug op je maandelijkse factuur. En schaf je voor je bedrijf een mobiele telefoon aan of een server? Ook daar mag je de btw van terugvragen. Gebruik je je zakelijke abonnement ook deels privé? Dan mag je een percentage van de kosten en btw declareren, afhankelijk van de verdeling tussen je zakelijke- en privégebruik.

6. Overweeg een buitenlandbundel als je veel naar het buitenland belt

Bellen naar het buitenland kost vaak meer: tot wel € 0,23 extra per minuut. Deze kosten gaan meestal niet uit je standaardbelbundel. Bel je veel zakelijk naar het buitenland? Dan ben je mogelijk goedkoper uit met een buitenlandbundel. Deze voeg je toe aan je mobiele abonnement. Je betaalt daardoor iets meer per maand, maar het voorkomt losse aanvullende kosten op je maandfactuur. Onder de streep ben je dan voordeliger uit.

2023-0040_TMO_GGGD_Q1_B2B_eDM_KV_650x360

Deals voor ondernemers

Speciaal voor ondernemers: superscherpe deals voor superscherpe prijzen.

BEKIJK NU
Beeld: Shutterstock