Connectiviteit

17 mei: de Dag van de Telecommunicatie

Vandaag, 17 mei, is het de internationale Dag van de Telecommunicatie. Daar worden wij als telecomprovider natuurlijk hartstikke blij van. Van eindeloos (video)bellen met klanten van over de hele wereld tot altijd en overal samenwerken via de cloud: een sterk telecomnetwerk vormt de basis voor een goede bedrijfsvoering. Maar wat is telecommunicatie precies? En waar wordt er vandaag allemaal aandacht voor gevraagd? Founders zocht het voor je uit.

Clock 2 min

Wat is telecommunicatie?

De letterlijke betekenis van het woord ‘telecommunicatie’ is ‘het overbrengen van informatie van de ene plek naar de andere plek, zonder dat iemand of iets zich naar die plek toe verplaatst.’ En dat is precies wat je als ondernemer doet. Informatie overbrengen. Naar je collega’s en naar je klanten. De eerste vorm van telecommunicatie was de telegraaf. Tegenwoordig bedoelen we telefonie, radio, televisie en internet met het begrip. De internationale Dag van de Telecommunicatie wordt sinds 1969 gevierd op 17 mei. Er is voor deze datum gekozen, omdat het allereerste gesprek of afstand op 17 mei 1865 werd gevoerd per telegraaf.

Altijd en overal verbonden

Het hoofddoel van de Dag van de Telecommunicatie is het bewustzijn van mensen vergroten als het aankomt op de maatschappelijke veranderingen die telecommunicatiemiddelen hebben gebracht. Het is natuurlijk fantastisch dat we anno 2023 altijd en overal met elkaar verbonden kunnen zijn en blijven via telefoon en internet. Maar denk ook eens aan de andere dingen die nieuwe technologie ons heeft gebracht. Dankzij steeds beter en steeds sneller internet kunnen we bijvoorbeeld hybride of zelfs fully remote werken. Via onze supersnelle 5G-verbinding bijvoorbeeld. Nog slimmer, dynamischer én betrouwbaarder dan 4G. Bij 5G worden meer en hogere frequenties gebruikt dan bij 4G, wat zorgt voor een nóg betere dekking, meer bereik en minder belasting van het netwerk. Zo ben je zelfs op de drukste en meest afgelegen plekken bereikbaar en kun je nog meer data verzenden. Ook tussen apparaten onderling. Handig als je het ‘Internet of Things’ inzet in je bedrijfsvoering. De mogelijkheden van moderne telecommunicatie zijn eindeloos. Zeker voor ondernemers.

Iedereen connected

Naast dat we telecommunicatie vieren, wordt er op de dag van de telecommunicatie aandacht gevraagd voor de digitale kloof die sommige mensen ervaren. Want hoewel veel mensen al connected zijn, is helaas nog niet iedereen digitaal actief. Tijd om daar verandering in te brengen. Als we met z’n allen werken naar een meer digitaal inclusieve samenleving kan iedereen mee (blijven) doen. In onze samenleving én op de arbeidsmarkt. Als ondernemer kies je op die arbeidsmarkt natuurlijk voor Zakelijk Internet van T-Mobile. Daarmee profiteer je van allerlei slimme oplossingen zoals een vast IP-adres, eigen Cloud-systemen, extra goede beveiliging, betere en snellere ondersteuning en flexibele voorwaarden, waardoor je je abonnement eenvoudig kunt aanpassen of opzeggen.

Sluit je aan

Altijd en overal digitaal verbonden blijven doe je met Zakelijk Internet van T-Mobile. Ontdek alle mogelijkheden en voordelen en sluit je aan. Dan vieren we de Dag van de Telecommunicatie volgend jaar samen.

Beeld: Shutterstock