Connectiviteit

Delta kiest voor mobiele netwerk van T-Mobile

Het Zeeuwse internet en energiebedrijf Delta kiest voor T-Mobile vanwege zijn supersnel geteste 4G-netwerk.

Clock < 1 min

Het Zeeuwse TV, internet en energiebedrijf Delta start met de verkoop van mobiele abonnementen. Daarvoor zal het gebruik gaan maken van het supersnelle 4G-netwerk van T-Mobile, is vandaag bekend geworden.

Delta is een veelzijdige aanbieder van energie-, TV- en internetdiensten. Vanaf vandaag komt daar dus ook mobiele dienstverlening bij. Klanten kunnen een mobiel abonnement afsluiten met bijvoorbeeld 1,25 GB, 3 GB of 5 GB data per maand. Daarbij zit ook onbeperkt bellen inbegrepen. Delta klanten die al een TV- of internetaansluiting hebben bij het bedrijf, ontvangen €5 korting op hun maandelijkse factuur.

Snelste mobiele netwerk van Nederland

Een woordvoerder van Delta geeft aan dat de keuze op het netwerk van T-Mobile is gevallen omdat het netwerk volgens eigen test het snelst en best is getest. Dit is gebleken uit een zogenaamde drive test, die het bedrijf zelf heeft uitgevoerd. Daarbij worden de netwerken van alle mobiele operators in Zeeland getest, waarbij met name gekeken wordt naar de downloadsnelheid van internet op mobiel. Gebleken is dat Delta klanten straks precies dezelfde 4G snelheid ervaren als T-Mobile klanten.

Samenwerking T-Mobile

De samenwerking tussen T-Mobile en Delta werd twee jaar geleden bekend gemaakt, vlak nadat Delta stopte met het aanbieden van de dienst Delta Mobiel. Als vervanger bood Delta haar klanten een korting aan op het afsluiten van een mobiel abonnement bij T-Mobile. Ook klantenservice en overige dienstverlening verliep daardoor via T-Mobile. Maar vanaf nu wordt het voor Delta-klanten dus weer makkelijker om hun complete telefonie en datapakket bij één provider af te nemen. Mét de garantie op een goed en betrouwbaar 4G-netwerk in de kustprovincie.

Lees alles over onze oplossingen voor zakelijk internet en bellen. Ben je zzp’er? Ontdek dan ook de voordelen van zakelijk internet voor zzp.

Beeld: Shutterstock