Connectiviteit

Flash Smart Com: Push-to-talk-dienst over 4G-netwerk van T-Mobile

Wil je met één druk op de knop al je medewerkers bereiken of organiseer je een grootschalig sportevent waarbij snel en direct kunnen communiceren met vrijwilligers onmisbaar is voor de veiligheid?

Clock < 1 min

Dan biedt het nieuwste product van Flash Private Mobile Networks uitkomst. Het bedrijf brengt samen met T-Mobile en PrioCom een end-to-end push-to-talk (PTT)-dienst op de markt: Flash Smart Com.

Een PTT-dienst werkt ongeveer als een portofoon: druk op een knop en je kunt praten met een ander. Net als bij een portofoon kan er maar één iemand tegelijkertijd praten.

4G-netwerk

PTT-diensten maken gebruik van het 4G-netwerk om onderlinge communicatie te faciliteren. Flash heeft voor zijn dienst gekozen voor een strategisch partnerschap met T-Mobile. Daardoor maak je met Flash Smart Com gebruik van het 4G-netwerk van T-Mobile. Dat netwerk heeft een dichte landelijke dekkingsgraad, een hoge beschikbaarheid en een hoge capaciteit en snelheid.

Binnen het publieke netwerk van T-Mobile krijg via Smart Com een virtueel eigen netwerk en kunnen er op klantniveau prioriteitlevels worden gedefinieerd. In combinatie met de eerder genoemde hoge beschikbaarheid en bandbreedte is de oplossing ook geschikt voor bedrijfs- en missie-kritische communicatie. Denk hierbij aan grote sportevents, popconcerten of calamiteiten.

Flash Smart Com is zowel tijdelijk als permanent beschikbaar. Flash Smart Com bestaat uit een apparaat met bijbehorende app, een SIM-kaart en een netwerkaansluiting. Ook kun je een meldkamer-app en een beheeromgeving voor mobiele apparaten afnemen.

De PTT-app is klaar voor een koppeling met bestaande (radio)netwerken, nieuwe private LTE-systemen en voor de evolutie van mogelijkheden van 4G naar 5G.

Foto via Shutterstock
Beeld: Shutterstock