Connectiviteit

Hoe je bedrijf bereikbaar blijft als al je medewerkers thuiswerken

Thuis werken: de overheid vraagt ons zo min mogelijk naar kantoor te komen. Hoe blijf je dan bereikbaar, zonder dat je klanten daar hinder van ondervinden. Novuss Telecom & ICT lukte het om Cornelissen Installatietechniek binnen 6 dagen thuiswerk-proof te krijgen. In dit artikel lichten we deze mooie case uit.

Clock 2 min

Effectief leidinggeven aan thuiswerkers

cta-thuiswerken-effectief-leidinggeven

Hoe geef je effectief leiding aan thuiswerkers? Download ons gratis e-book en kom erachter hoe je dit faciliteert met een goede balans tussen werk en privé.

DOWNLOAD GRATIS
Als installatiebedrijf is het van groot belang dat je goed bereikbaar bent voor je klanten. Een goed werkende telefooncentrale is daarbij dan ook een vereiste. De centrale van Cornelissen Installatietechniek is 10 jaar oud en eigenaar Daan Cornelissen liep al tegen een aantal beperkingen aan: als medewerkers thuiswerken moesten zij met hun mobiel bellen en konden ze geen telefoontje via de vaste lijn opnemen.

Minder bereikbaar

Hierdoor was de medewerker minder bereikbaar. Cornelissen had zijn mobiele telefonie al via Novuss Telecom & ICT lopen en had het met hen ook al over vaste telefonie gehad. ’We waren al bezig met Novuss, dus de eerste maandag na de afkondiging van de Corona maatregelen heb ik gelijk Jeroen Zonnenberg van Novuss gebeld: “We hebben al een traject lopen, kun je het uitrollen?” Het antwoord was ja en de week erna was het al geplaatst. Dus dat is echt super’.

Vast & mobiel integratie

Binnen zes dagen rolde Novuss hun ‘Novuss Mobiel & Vast integratie powered bij T-Inside’ voor het installatiebedrijf uit. “Dit hebben wij zo snel kunnen doen, omdat we eigen personeel hebben en het zelf kunnen implementeren. We hebben geen hulp nodig met het instellen van belschema’s of call flows. We kunnen dat allemaal zelf”, aldus Jeroen Zonnenberg van Novuss. Met vast en mobiel integratie verplaats je je telefooncentrale naar de cloud, bellen de vaste toestellen over VoIP (Voice over IP) en de mobiele toestellen met het vaste nummer over het netwerk van T-Mobile.

Niet meer afhankelijk van een vaste werkplek

Het grootste voordeel hiervan is dat je niet meer afhankelijk bent van een vaste werkplek. Je mobiele en vaste nummer worden samen gebracht op ieder gewenst apparaat, waaronder je mobiele telefoon. Dit zorgt voor meer flexibiliteit. Dit beaamt Cornelissen: “De medewerker neemt gewoon zijn vaste toestel mee naar huis, plugt hem in het internet en is thuis net zo bereikbaar als op kantoor. Hierdoor kunnen collega’s elkaar ook op afstand afwisselen. Stel, je hebt een collega op kantoor en eentje thuis. Dan spreken zij af wie wanneer de telefoon opneemt. Hierdoor komt niet alles op de schouders van diegene die dan op dat moment toevallig op locatie aan het werk is”.

T-Inside Essential: ‘Meest complete vorm van integratie’

Novuss Telecom & ICT is business partner van T-Mobile en voor hun mobiel en vast integratie maken zij gebruik van ons T-Inside Essential platform. Jeroen Zonnenberg van Novuss heeft hier goede ervaring mee. “Het is de meest complete vorm van vast mobiel integratie. De gebruiker op de werkvloer hoeft niet na te denken over hoe hij moet bellen en kan gewoon zijn device gebruiken zoals hij dat gewend is. Hij hoeft geen moeilijke apps te gebruiken of extra handelingen te verrichten. Daarbij kun je ook een rapportagetool afnemen waarin zowel het vaste als het mobiele telefonieverkeer inzichtelijk wordt gemaakt. Alles is met elkaar geïntegreerd en dat maakt dit product wel echt uniek”.

Wil je meer weten over de integratie van je vaste en mobiele telefonie via een cloud- of fysieke telefooncentrale? Neem dan telefonisch contact op met één van onze collega’s via 088 – 203 0000. Of laat je gegevens achter en dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

cta-thuiswerken-effectief-leidinggeven

Effectief leidinggeven aan thuiswerkers

Hoe geef je effectief leiding aan thuiswerkers? Download ons gratis e-book en kom erachter hoe je dit faciliteert met een goede balans tussen werk en privé.

DOWNLOAD GRATIS
Beeld: T-Mobile