Connectiviteit

IP-adres: waarom bedrijven liever een vast dan een dynamisch IP-adres willen hebben

Als ondernemer maak je dagelijks gebruik van het internet. Maar haalt jouw bedrijf het maximale uit jullie internetpakket? Maken jullie bijvoorbeeld gebruik van een vast of een dynamisch IP-adres? Of ben je helemaal niet bekend met deze termen? Dan kan het slim zijn om je te verdiepen in de verschillen tussen die twee. Zeker als je afhankelijk bent van de cloud of als je bedrijf pinapparaten en beveiligingscamera’s heeft. In dit artikel leggen we het je haarfijn uit.

Clock 2 min

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

niets houdt je tegen cta

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

LEES MEER!
Nog even in het kort: IP staat voor Internet Protocol. Met een IP-adres wordt je computer herkend, zie het als een soort telefoonnummer. Ieder apparaat dat met internet wordt verbonden krijgt een unieke code, dus een IP-adres. Met deze unieke code is je computer vindbaar voor andere computers en kun je informatie verzenden en ontvangen. Het IP-adres dat je als consument bij je internetabonnement ontvangt, verandert af en toe. Dit omdat apparaten (zoals smartphones en printers) continue een manier vinden om met elkaar te verbinden. In dit geval heb je te maken met een dynamisch IP-adres.

De kenmerken van een dynamisch IP-adres

Een dynamisch IP-adres wordt standaard geleverd bij internetabonnementen voor consumenten. Normaal gesproken heb je hier als consument of zzp’er genoeg aan. Doordat het dynamische IP-adres af en toe verandert, wordt je computer van buitenaf niet altijd herkend. Ook een thuiswerker die toegang wil tot een server op de zaak, kan problemen ondervinden bij een dynamisch IP-adres. Wil je dus dat de servers binnen je bedrijf vanaf externe plekken te bereiken zijn? Dan biedt een vast IP-adres uitkomst.

De kenmerken van een vast IP-adres

Zakelijk kan het verstandig zijn om een vast IP-adres te nemen. Hiermee ben je verzekerd van een stabiele werkomgeving en heb je gegarandeerd toegang tot je bedrijfsnetwerk. Voor bepaalde alarmsystemen en pinapparaten is het ook verstandig om een vast IP-adres te hebben, omdat je altijd verbonden bent. Ook als je wilt dat je beveiligingscamera’s overal toegankelijk zijn, is een vast IP-adres essentieel. En synchroniseren mobiele apparaten van je bedrijf met elkaar? Dan is een vast IP-adres zeker noodzakelijk. Webservers, FTP-servers en mailservers zijn hardware die sowieso over een vast IP-adres moeten beschikken.

In het artikel over de voordelen van Zakelijk Internet leggen we de voordelen van een zakelijk internet abonnement ten opzichte van een consumentenabonnement aan je uit. Want als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk een werkende internetverbinding is.

Voor de connectiviteit, efficiëntie en groei van jouw bedrijf is een snelle en stabiele internetverbinding daarom essentieel. En bij een zakelijke internetverbinding krijg je standaard een vast IP-adres op jouw locatie.

Een vast IP-adres bij Zakelijk Internet

Bij een zakelijk abonnement krijg je altijd een vast IP-adres. Wil je printers en camera’s van buiten kunnen benaderen? Dan zorgt dit vaste IP-adres voor een veilige, stabiele en betrouwbare verbinding, omdat dit adres altijd hetzelfde is. Bij gebruik van vaste apparatuur zoals printers en camera’s, is een vast IP-adres onmisbaar. Je kunt dan vanaf iedere laptop of computer contact maken met deze apparaten. Ook als je op kantoor een server wilt hosten. Ongeacht of dit nu een web-, mail- of FTP-server is. Ideaal als je je eigen website wilt hosten.

Vast Internet met een vast IP-adres

Met Zakelijk Internet bieden we je een betrouwbare aansluiting tot het internet. Door een directe koppeling met het internet op basis van VDSL (Koperlijn) en FTTH (Glasvezel) zorgen wij voor een betrouwbare en veilige verbinding. ​De internetverbinding heeft een vast IP-adres, modem en router, zodat we een veilige en optimale verbinding kunnen garanderen. Benieuwd hoe snel jouw internet op dit moment is? Check dan onze zakelijke speedtest.

niets houdt je tegen cta

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

LEES MEER!
Beeld: Shutterstock