Connectiviteit

T-Mobile en Microsoft bundelen krachten met Teams Telefonie

Communiceren met collega’s, teams en klanten kreeg door de toenemende digitalisering een geheel andere dimensie. Dit lukte dankzij een versnelde uitrol van Microsoft Teams. Echter, voor veel organisaties ontbrak nog één essentiële tool: telefonie. Maar met Teams Telefonie integreert T-Mobile mobiele telefonie in Microsoft Teams. Hoe? Lees snel verder!

Clock 3 min

Tijdens de ‘Lunch & Learn’ webinar ‘(Power)Teams: Microsoft & T-Mobile’ vertelden Remco de Kramer van Microsoft, Sem Verbocht van T-Mobile en Guy van Vliet van Soluno BC meer over het multi-platform voor al je communicatie.

Microsoft Teams: de hub voor teamwork

Met Microsoft 365 haal je het maximale uit je werkdag. Het is een productivity suite met al je favoriete applicaties zoals Outlook, Word, Excel en PowerPoint. Hier zitten ook de online services bij voor je e-mail, je bestandsopslag of om te werken in Microsoft Teams. In Microsoft 365 neemt Teams een belangrijk rol in en wordt gezien als de hub voor teamwork. ‘Het bevat alle tools en informatie die je nodig hebt om je werk te kunnen doen,’ legt Remco de Kramer, Product Marketing Manager Modern Work bij Microsoft uit. Eén van die tools is telefonie. Binnen Teams is dit mogelijk via een telefooncentrale waaraan T-Mobile hun diensten koppelt. Hierdoor kan er onderling in Teams worden gebeld, maar ook naar externe nummers, zowel vast als mobiel.

Teams Telefonie het eerste echte multi front-end product

Na het verhaal van Remco vertelde Guy van Vliet, General Manager bij Soluno BC Rotterdam, meer over het virtuele FMC Producthouse, dat zij voor T-Mobile hebben gebouwd. Hierbinnen levert Soluno de verschillende platformen voor de klanten en partners van T-Mobile. In het producthouse kunnen de klanten en partners van T-Mobile, binnen de verschillende platformen, hun eigen front-end kiezen. ‘Binnen dit partnership staat snelheid van innovatie voorop,’ vertelt Van Vliet. Door elkaars ambachten te combineren, kan er snel een product in de markt worden gebracht. Van Vliet: ‘Soluno staat voor geautomatiseerde levering. Het moet namelijk makkelijk zijn om je diensten te kunnen activeren. Door de manier van werken binnen het FMC producthouse kan Soluno snel nieuwe diensten lanceren.’ Teams Telefonie is het eerste echte multi front-end product. Waarin Microsoft Teams de front-end is en Soluno extra functionaliteiten kan toevoegen.

Toevoegen van externe telefonie aan Teams

Het afgelopen jaar zijn we allemaal erg gewend geraakt aan het werken met Teams. We werkten samen en belden onderling met collega’s, wat ook een standaardfunctionaliteit is in Teams. T-Mobile heeft daar externe telefonie aan toegevoegd, zodat je kunt uitbellen naar bijvoorbeeld leveranciers of klanten. Met Teams Telefonie zijn T-Mobile’s best geteste netwerk ter wereld en de Unlimited abonnementen gekoppeld met de snelst groeiende applicatie van Microsoft. En dat biedt klanten vele voordelen. Sem Verbocht, Commercieel Product Manager B2B bij T-Mobile, vertelde in zijn presentatie waarom Teams Telefonie zo innovatief is. Binnen Teams wordt al je communicatie ondergebracht in één applicatie: meetings, oproepen in Teams naar elkaar en vaste telefonie. Echter, mobiele telefonie is daar nog geen onderdeel van. En dat is wat T-Mobile, als eerste en enige telecomprovider in de markt, eraan toe heeft gevoegd: de integratie van vaste en mobiele telefonie.

Vast en Mobiel integratie

Maar hoe werkt deze integratie? Stel je bent op je mobiele nummer in gesprek en je wordt op je vaste nummer gebeld. Dan is dat best onhandig en inefficiënt, want je wordt daardoor gestoord. Verbocht: ‘Onze vast en mobiel integratie zorgt ervoor dat dit gesprek dan naar de voicemail of een collega gaat. Afhankelijk van hoe je dit hebt ingesteld.’

Zelf kiezen met welk nummer je uitbelt

Wanneer je in Teams naar een persoon belt, wordt standaard je vaste nummer uitgestuurd. T-Mobile heeft hiervoor een oplossing ontwikkelt, waarbij de klant zelf kan kiezen met welk nummer hij/zij uitbelt. Het mobiele nummer, een vast nummer, met een groepsnummer of een hoofdnummer: het kan allemaal. ‘De klant is hierdoor de regisseur van zijn vaste en mobiele communicatie in Teams,’ legt Verbocht uit.

Altijd telefonisch bereikbaar

Telefonisch bereikbaar zijn is voor zowel grote als kleine bedrijven essentieel. Nu kan het voorkomen dat de Microsoft Cloud er een keer uit ligt, dat je geen stroom meer hebt of dat je internet het niet doet. Ook dán wil je telefonisch bereikbaar zijn. Daar heeft T-Mobile een oplossing voor ontwikkeld die bij incidenten een fallback biedt. Verbocht licht toe: ‘Deze fallback werkt via routeringsregels. En deze zorgen ervoor dat bij een incident het gesprek wordt doorgeschakeld naar de native dialer van je mobiele telefoon.’

Teams Telefonie app: volgende stap in efficiënt werken

De huidige standaardoplossing wordt uitgebouwd met de Teams Telefonie app, die dit kwartaal beschikbaar wordt. In deze app wordt de statusindicatie in Teams gekoppeld met die van de telefooncentrale. Hierdoor kun je in de app bijvoorbeeld instellen dat je tijdens het presenteren in Teams niet gestoord wilt worden op je mobiele of vaste nummer. Binnenkort zal op Founders meer over deze applicatie te lezen zijn.

Volledige webinar terugkijken?

Heb je de ‘Lunch & Learn’ webinar over Microsoft Teams Telefonie gemist? Geen nood: de volledige inspiratiesessie is on-demand terug te kijken. Dus bekijk de Lunch & Learn webinar ‘(Power)Teams: Microsoft & T-Mobile’ meteen terug!

Beeld: T-Mobile