Connectiviteit

Mobiele netwerk T-Mobile als wereldkampioen aangewezen door umlaut

Kun je het je nog herinneren? Eind 2020 werden we door benchmark organisatie umlaut, voor de vijfde keer op rij, als best geteste netwerk bekroond. Maar op dat moment wisten we nog niet dat dit feestje nog een vervolg zou krijgen. Want op 25 februari maakte umlaut bekend dat we met die test ook nog eens de hoogste score ter wereld behaald hebben. Nergens ter wereld is het mobiele netwerk zó goed als dat van ons! Uit handen van umlaut CEO Telecommunicatie Hakan Ekmen, ontving T-Mobile’s CEO Søren Abilgaard donderdagochtend twee awards – “Best in Test Global Mobile Benchmark 2020/2021” en “Best in Test umlaut connect Mobile Network Test in the Netherlands 2020/2021.

Clock 2 min

Met een score van 962 uit 1000 punten bekroont umlaut T-Mobile tot wereldkampioen met de hoogste score van alle door umlaut gemeten netwerken wereldwijd. De netwerktest van mobiele benchmarkorganisatie umlaut, die in meer dan 120 landen wordt uitgevoerd, wordt door experts in de telecomsector gezien als toonaangevend. Door middel van rij- en looptesten worden spraak- en datametingen uitgevoerd en crowdsourcinggegevens geanalyseerd met als doel om de gebruikservaring van consumenten zoveel mogelijk na te bootsen. In het uitgebreide global benchmark 2020/2021 rapport kun je meer over de test en de uitslagen lezen.

4G én 5G

Het 4G netwerk van T-Mobile heeft de mobile benchmark testen van umlaut sinds 2016 maar liefst vijf keer op rij gewonnen en is daarmee het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland. Naast een supersnel 4G-netwerk biedt T-Mobile volgens umlaut ook met afstand de beste 5G-dekking van Nederland. Het 5G-netwerk van de telecomprovider had in alle categorieën (steden, dorpen, wegen en in de trein) van de test de hoogste dekking in Nederland. Hakan Ekmen, CEO Telecommunicatie bij umlaut: “Mijn felicitaties aan T-Mobile voor het winnen van twee awards dit jaar, die van  het landskampioenschap in Nederland en het wereldkampioenschap daar bovenop. Met andere woorden: T-Mobile Nederland is wereldwijd het best in onze test. De umlaut-awards weerspiegelen de voortdurende inspanningen van T-Mobile om hun netwerkprestaties te verbeteren in het voordeel van de gebruikers.”

Helft mobiele dataverkeer in Nederland

Ook Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland is bijzonder blij: “We zijn meer dan trots dat we twee prijzen hebben ontvangen die onze buitengewone prestaties erkennen: voor de vijfde keer op rij de umlaut test winnen én het behalen van de hoogste score wereldwijd. We dagen onszelf elke dag uit om kwaliteit van wereldklasse te leveren en onze klanten het beste van het beste te bieden. Dat we door umlaut – dat bekend staat als toonaangevende mobiele benchmarkorganisatie – onderscheiden worden met deze prijzen betekent veel voor onze organisatie, onze netwerkpartners en voor mij. Zeker nu we meer dan de helft van al het mobiele dataverkeer in Nederland afhandelen.”

Grootste mobiele provider van Nederland biedt landelijke 5G dekking

Na de overname van Simpel is T-Mobile nu met 6,8 miljoen mobiele klanten de grootste mobiele provider van Nederland en gaat meer dan 50% van al het mobiele dataverkeer via het meest bekroonde netwerk van T-Mobile. In de afgelopen jaren heeft T-Mobile veel geïnvesteerd in stabiliteit, kwaliteit en snelheid van het netwerk. Dit is ook terug te zien in de landelijke dekking die het 5G-netwerk van de telecomprovider sinds oktober biedt.[1] Nog geen drie maanden na de lancering van het 5G-netwerk, kwam T-Mobile hiermee de bij de fusie met Tele2 gedane belofte na om 5G landelijk te introduceren voor het einde van 2020.

[1] Dit betekent dat tenminste 90% van de inwoners van Nederland in het 5G-dekkingsgebied van T-Mobile woont.

Beeld: T-Mobile