Connectiviteit

Nieuw abonnement en hetzelfde nummer behouden? Zo doe je dat

Je hebt besloten dat het tijd is voor een nieuw abonnement bij een andere provider, maar wilt je eigen nummer behouden. Gelukkig is dat tegenwoordig gewoon mogelijk. Bij T-Mobile kun je nummerbehoud supersnel online regelen. Maar hoe werkt dat precies?

Clock 2 min

Download het e-book ‘Mobiel van de zaak of prive’

Ben je ZZP’er en twijfel je of je voor een abonnement van de zaak of privé moet gaan? Download dan nu ons gratis e-book met alle voor- en nadelen op een rijtje.

Download gratis
Wil je je nummer laten overzetten naar T-Mobile? Dat kun je eenvoudig online regelen. Wel moet je eerst een simkaart van T-Mobile hebben. Heb je die niet? Dan bestel je eerst je nieuwe abonnement bij T-Mobile, waarna je een bevestigingsmail krijgt. In die mail staat een link waarmee je nummerbehoud aan kunt vragen.

Ik heb wel een T-Mobile-simkaart

Als je de simkaart wel hebt, kun je direct van start. Het enige wat je nodig hebt, is het telefoonnummer dat je wilt behouden. Het telefoonnummer dat je wilt behouden, moet wel actief zijn.

Verder heb je je tijdelijke T-Mobile telefoonnummer en simkaartnummer nodig. Overigens moet je huidige provider wel akkoord gaan met het overzetten van het nummer.

Volg vervolgens alle stappen in het online formulier voor nummerbehoud, en je hebt het direct aangevraagd.

Dit gaat T-Mobile doen

Zodra je het formulier hebt ingevuld, hoef jij eigenlijk niets meer te doen. Vanaf nu gaat T-Mobile namelijk aan de slag. Zij dienen een verzoek in bij je huidige provider. Zodra je bestelling is geleverd, stuurt T-Mobile je binnen twee werkdagen een sms om aan te geven dat je aanvraag is goedgekeurd. Als je aanvraag is afgewezen, neemt T-Mobile contact met je op.

De dag voordat het nummerbehoud wordt uitgevoerd, krijg je nog een sms’je, ter herinnering. Op de dag van het nummerbehoud krijg je 2 sms-berichten van T-Mobile: één voor de overstap en één daarna. In het eerste sms-bericht dat we je een half uur voor de overstap sturen, staat dat jij je nieuwe T-Mobile simkaart bijna kunt gebruiken. Even later verdwijnt het bereik op je telefoon. Vanaf dan kun jij je huidige simkaart omwisselen met je nieuwe simkaart. In het tweede sms-bericht heet T-Mobile je nummer welkom op het netwerk. Vanaf dan is het nummerbehoud succesvol afgerond en ben je bereikbaar op het T-Mobile Unlimited netwerk.

Dit proces kun jij online volgen. Via de website van T-Mobile kun je 24 uur per dag de status van je aanvraag bekijken.

Aanvraag afgewezen

Helaas wordt 1 op de 10 aanvragen voor nummerbehoud afgewezen. Vervelend, maar vaak ook eenvoudig op te lossen. Via de website van T-Mobile kun je namelijk zien wat de reden van je afwijzing is, en ook direct een nieuw verzoek voor nummerbehoud indienen.

Download het e-book ‘Mobiel van de zaak of prive’

Ben je ZZP’er en twijfel je of je voor een abonnement van de zaak of privé moet gaan? Download dan nu ons gratis e-book met alle voor- en nadelen op een rijtje.

Download gratis
Beeld: Shutterstock