Connectiviteit

Aantal PIN-transacties blijft groeien: hoe je klanten zorgeloos bij je kunnen blijven pinnen

Wie heeft er nog cash, tegenwoordig? Pinnen is ongekend populair. In 2021 werd ruim 4,49 miljard keer een kaart getrokken in een winkel of horecagelegenheid. Hoe zorg je dat je klanten veilig het ultieme betaalgemak blijft bieden, zeker nu contactloos betalen en betalen met een smartphone of wearable zo in opmars is? Met een aparte PIN-verbinding, die direct in contact staat met je transactieverwerker ben je helemaal futureproof.

Clock 2 min

Eerst even dit: zo werkt een PIN-transactie

Heb je een zaak waar mensen met hun betaalkaart, creditcard, telefoon of wearable kunnen afrekenen, zoals een winkel of een restaurant? Dat werkt zo: je PIN-terminal stuurt via je internetverbinding een betaalopdracht goed beveiligd naar een transactieverwerker. Die stuurt ‘m door naar de bank van je klant. De bank controleert de opdracht en het saldo, boekt het bedrag af van de rekening van je klant en bevestigt aan de transactieverwerker dat de betaling akkoord is. De transactieverwerker stuurt deze bevestiging weer door naar je PIN-terminal, en daarmee is de transactie afgerond. Klaar is Kees, in luttele seconden.

Is je het openbare internet wel de slimste keus?

Goed om bij stil te staan: normaal gesproken lopen PIN-transacties dus via het openbare internet. Diezelfde verbinding wordt ook gebruikt voor al je andere internetverkeer én door andere mensen en apparaten. Dat is tricky, want op momenten dat de open internetverbinding zwaar belast wordt, kun je te maken krijgen met een PIN-storing. Met alle risico’s van dien. Dat je klanten niet meer kunnen betalen met hun kaart, telefoon of wearable – je moet er toch niet aan denken? Of dat ze peentjes zweten omdat het eeuwen duurt voordat hun betaling akkoord is. Ook nét niet helemaal de ervaring die je wilt bieden, toch?

Directe lijn met de transactieverwerker

​Een directe verbinding met je transactieverwerker biedt uitkomst. Je hebt daarmee minder last van een overbelaste verbinding, want je PIN-transacties worden niet over het reguliere internet verstuurd, maar via een aparte, directe verbinding met CVV en Equens. Dit zijn de grootste verwerkers van PIN-transacties in Nederland. Daarnaast krijgen je PIN-transacties voorrang op ander internetverkeer, zoals e-mails en streamingdiensten (dit noemen we Quality of Service). Dat scheelt haperingen en vertraging. Dankzij de directe verbinding met je transactieverwerker is je PIN-verbinding dus minder storingsgevoelig.

Pro-tip: kies voor een gecertificeerde directe PIN-verbinding

Een directe PIN-verbinding die is gecertificeerd door Betaalvereniging Nederland, zoals PIN Veilig van T-Mobile Ondernemen, garandeert dat de verbinding 99.6% van de tijd werkt. ​​PIN Veilig sluit je af als extra optie bij Zakelijk Internet. Voor nét dat beetje extra zekerheid komen alle Zakelijk Internet abonnementen trouwens sowieso standaard met Internet Back-up. Daardoor gaat je vaste internetverbinding bij een storing automatisch via het bekroonde mobiele netwerk van T-Mobile. Lekker soepel, en dat is fijn voor jou en voor je klanten. Zeker nu contactloos betalen de toekomst heeft!

Beeld: T-Mobile