Connectiviteit

Saltro wil samenwerken met een telecompartij die meedenkt en de organisatie kent

Telecomspecialist Apply zorgt voor de beste communicatieoplossingen en T-Mobile biedt het beste netwerk. Voor de medewerkers van diagnostisch kenniscentrum Saltro dé combinatie om stabiel, effectief én prettig te kunnen werken.

Clock 4 min

Wel eens een bloedonderzoek laten doen, een fundusfoto laten maken of urine laten testen? Dan kan dat zomaar door een van de 580 medewerkers van Saltro zijn uitgevoerd. Het diagnostische kenniscentrum neemt bloed af op maar liefst 150 grote en kleine locaties in Den Haag, Amsterdam, Almere en in de provincie Utrecht.

Naast diagnoses begeleidt Saltro ook cliënten van de trombosedienst, bij het gebruik van antistollingsmedicijnen. De buisjes met bloed vervoert het bedrijf met een eigen transportdienst naar het hoofdkantoor annex lab in Utrecht.

Opdrachtgevers zijn huisartsen, specialisten en verloskundigen, maar bijvoorbeeld ook penitentiaire inrichtingen en GGZ-instellingen. Bijna alles rond zo’n test gebeurt tegenwoordig digitaal. Technisch projectleider ICT Laurens Hartman: “Het aanvraagformulier is nog wel vaak van papier, maar momenteel zijn we druk bezig om huisartsen en andere opdrachtgevers aanvragen via een digitale omgeving te laten doen. Een medewerker ziet in een app in één oogopslag wat er onderzocht moet worden en in het laboratorium is meteen duidelijk waar het bloed op geanalyseerd moet worden.”

Laurens Hartman is technisch projectleider ICT bij Saltro

Nieuwe apps

Hartman is verantwoordelijk voor alle telefonie bij Saltro, daarnaast is hij binnen de ICT-afdeling betrokken bij diverse projecten. Hij kent de systemen die Saltro gebruikt dan ook goed en houdt contact met de verschillende leveranciers ervan. Met collega’s die nieuwe apps willen gebruiken, overlegt hij over hun wensen.

“Een voorbeeld is een app voor medewerkers van de trombosedienst. Die hebben een apparaatje bij zich waarmee ze een druppeltje bloed opvangen, waarvan je meteen de INR-waarde kunt bepalen (hoe lang het bloed erover doet om te stollen, red.). Op die app kunnen ze het cliëntnummer invullen en de betreffende waarde, en dat wordt meteen verwerkt in ons systeem in Utrecht. Als zo’n app op onze telefoons gebruikt moet worden, bekijken wij wat voor app het is, de achtergrond ervan en hoe hij moet communiceren met onze systemen.”

Voor Saltro zijn een stabiel netwerk, goede dekking en bereikbaarheid van levensbelang
Tweet
Twitter
Die applicaties zijn een reden dat een stabiel mobiel netwerk, een goede dekking en de best mogelijke bereikbaarheid van levensbelang zijn voor Saltro. De communicatie tussen de toestellen en de centrale server moet altijd optimaal zijn. Voor het vaste netwerk geldt hetzelfde. “Onze callcentermedewerkers staan de hele dag cliënten en klanten te woord om bijvoorbeeld huisbezoeken in te plannen en uitslagen door te geven. En voor de medewerkers in de buitendienst is hun mobiele telefoon met alle apps het enige gereedschap. Als die verbinding wegvalt, kunnen ze hun werk niet meer verrichten.”

Goed verhaal

De vaste centrale was de reden dat Saltro in 2017 in contact kwam met Apply (onderdeel van de Oaktree Group). “Onze oude centrale moest vervangen worden. We wilden al onze telefonie bij één partner neerleggen. Apply kwam met een goed product en een goed verhaal. We hadden er het juiste gevoel bij. We wilden een partij die meedenkt, onze organisatie kent en durft te zeggen wanneer zaken anders of beter kunnen. Daar voldoet Apply helemaal aan.”

Zo werd in samenwerking een nieuwe centrale en contact center opgezet, helemaal volgens de wensen van de medewerkers. Dat verliep zo gesmeerd dat Saltro Apply ook benaderde om te kijken naar het mobiele telefoonverkeer. Hartman: “Ons contract liep af en we zijn onze eigen en andere providers gaan benaderen. Via Apply kwamen we bij T-Mobile terecht, omdat die op dat moment een zeer aantrekkelijk aanbod had dat paste bij de wensen en doelstellingen van Saltro.”

De kwaliteit van het netwerk is van groot belang voor Saltro. Hartman: “Ik moet het afkloppen, maar het heeft er tot nu toe nog niet uitgelegen. Terwijl dat bij onze vorige provider wel gebeurde. De goede dekking is sowieso een van de overwegingen geweest om te kiezen voor T-Mobile. Daarnaast is het prettig dat abonnementen makkelijk omgezet of aangepast kunnen worden.”

Labstraat bij Saltro

Lege bundel

“Een ander groot voordeel: als een medewerker door de databundel heen is, wordt de verbinding trager in plaats van dat je ongemerkt extra gaat betalen voor MB’s. Wanneer medewerkers aangeven dat hun bundel op is, kunnen we nu snel handelen en extra MB’s toevoegen. Hierdoor wordt Saltro niet onverwacht met een hogere rekening geconfronteerd.”

De wissel van de oude provider naar T-Mobile duurde drie maanden en verliep ‘nagenoeg vlekkeloos’, vertellen Hartman en Telkamp. “Zo’n 250 van onze medewerkers zitten op locatie; die konden niet zomaar even naar Utrecht komen om hun simkaart om te laten wisselen. Ook is niet iedereen handig met telefoons. Dus hebben we alle medewerkers hun toestel mee laten geven met onze chauffeurs van de transportafdeling, zodat we hier zelf de wissel konden doen. We hebben toen meteen alle toestellen gecontroleerd en geüpdatet. Dat hebben we allemaal strak moeten plannen dus, maar met de hulp van Apply is dat zonder problemen verlopen.”

‘Succes ermee’

Het past ook bij de werkwijze van Apply, vertelt Stanley Telkamp: “We zijn geen bedrijf dat vierhonderd simkaarten naar zijn klant opstuurt en ‘succes ermee’ zegt. We stemmen alles af, denken mee over de planning en andere zaken.” Het illustreert hoe Apply ‘thuis’ is bij haar klanten en waar het kan net dat stapje verder zet.

“Ik zag daar pas weer een voorbeeld van”, vertelt Hartman. “Er moesten een paar aanpassingen gedaan worden in het telefonische keuzemenu van ons contact center. Het werden drie keuzes in plaats van vier. We kregen van Apply het advies dat we het menu beter even konden naluisteren, omdat het nu na keuze drie net leek of er nog iets kwam. Daarom hebben we het menu helemaal opnieuw ingesproken. Het lijkt een kleinigheid, maar dat soort advies is belangrijk. Het zegt iets over hoe betrokken een bedrijf als Apply is.”

Wat Hartman betreft is de samenwerking voorlopig dan ook nog niet ten einde. “Ik heb een goeie click met Stanley. Het contact is goed, de lijnen zijn kort. Kijk, je kunt overal abonnementen of hardware inkopen, maar het gaat er bij een dienstverlener als Apply om dat ze je organisatie kennen, zich erin verdiepen en erover meedenken. Dat en de kwaliteit van T-Mobile vormen een prachtige combinatie, waar we voorlopig graag gebruik van blijven maken.”

Meer info: apply.nl

Foto's: Billie-Jo Krul