Connectiviteit

T-Mobile heeft het allersnelste mobiele netwerk van Nederland

T-Mobile is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot de snelste mobiele netwerkprovider van Nederland in de jaarlijkse Ookla® Speedtest. Dat daarbij het snelheidsrecord van vorig jaar wordt verbroken, geeft de prijs extra glans.

Clock 2 min

De beoordeling van de snelheid van de Nederlandse mobiele netwerken wordt jaarlijks uitgevoerd door Ookla, de maker van de meest gebruikte speedtest-app voor het meten van datasnelheden wereldwijd. Tijdens de testperiode in het tweede en derde kwartaal van dit jaar voerde Ookla bijna 455.000 speedtests uit door het hele land.

In die tests haalde het netwerk van T-Mobile een snelheidscore van 63.77 met een gemiddelde downloadsnelheid van 69,96 Mbps en een uploadsnelheid van 17,08 Mbps. Zowel in grote steden als gebieden buiten de Randstad haalde T-Mobile de hoogste netwerksnelheden.

Nieuw record

Met deze gemiddelde snelheden is ook T-Mobile’s snelheidsrecord van vorig jaar verbroken. Een bevestiging van onze keuzes als het gaat om de netwerkstrategie, vindt ook Rachid el Hattachi, Directeur Technology bij T-Mobile: “T-Mobile staat voor Unlimited en dat betekent dat netwerkkwaliteit voor ons prioriteit heeft. We zijn continu bezig met het optimaliseren van ons netwerk en het onderzoeken van de beste innovaties.”

“De Ookla Award is wederom bevestiging dat we de juiste keuzes maken in onze netwerkstrategie. Prijzen winnen is voor ons geen doel op zich, maar dat we alle prijzen winnen is wel een mooie bevestiging dat we goed op weg zijn het netwerk van de toekomst te bouwen.”

Met in totaal meer dan 50.000 4G cellen verdeeld over meer dan 4.700 locaties en binnen locaties heeft T-Mobile de grootste datacapaciteit en mastdichtheid door Nederland. Dit is van belang voor zowel dekking en snelheid door heel Nederland.

Rachid el Hattachi, Directeur Technology bij T-Mobile

Uitzonderlijke prestaties

Ookla is wereldwijd leider in het testen en analyseren van het internet en datasnelheden, het bedrijf analyseerde intussen al meer dan 20 miljard uitgevoerde speedtests wereldwijd. Het bedrijf kan door deze enorme hoeveel data en bijzonder nauwkeurig inzicht geven in de snelheid en kwaliteit van mobiele en vaste verbindingen.

De Ookla Award is wederom bevestiging dat we de juiste keuzes maken in onze netwerkstrategie
Share
Linkedin
Jamie Steven, Executive Vice President bij Ookla: “Met miljoenen testen die elke dag met de Speedtest worden uitgevoerd, heeft Ookla een robuust en uitgebreid overzicht van wereldwijde internetprestaties ontwikkeld.”

“Op basis van grondige analyse is het netwerk van T-Mobile voor de tweede keer achter elkaar het snelste van Nederland. Deze prijs is een bewijs van de uitzonderlijke prestaties van T-Mobile, zoals ervaren door hun eigen klanten, in het tweede en derde kwartaal van dit jaar”, aldus Steven.

Speed Score

Bij het analyseren van de verschillende netwerken maakt Ookla gebruik van een zogenaamde ‘Speed Score’. De Speed Score bevat metingen van de download- en uploadsnelheid van iedere provider. Aan de hand van deze metingen worden de prestaties van de netwerksnelheid geclassificeerd. Daarbij telt de downloadsnelheid zwaarder, omdat dit de snelheid is die de gebruiker direct ervaart.

Met een Speed Score van 63.77 wist T-Mobile voor de tweede jaar op rij bovenaan te eindigen, gevolgd door KPN (44.55), Tele2 (42.68) en Vodafone (33.67).

Afbeelding via Shutterstock
Beeld: Shutterstock