Connectiviteit

Speedtest: hoe snel is jouw internet?

Als het om het internet gaat, geldt eigenlijk altijd: hoe sneller hoe beter. Toch speelt het bijbehorende kostenplaatje ook een belangrijke rol. Ben je benieuwd wat de huidige internetsnelheid bij jou op de zaak is? Test dit dan met een goeie speedtest. Om een redelijke inschatting te maken kijk je vervolgens naar je verbruik en het aantal personen dat gebruik gaat maken van internet. Op basis daarvan bepaal je of jouw internetsnelheid voldoende is. In dit artikel lees je alles over de speedtest!

Clock 3 min

Niets houdt je tegen

CTA-zakelijk-internet

Ontdek hoe je met het netwerk van T-Mobile, jouw dromen kunt waarmaken!

LEES MEER!
Wat is een speedtest?

De naam verklapt het eigenlijk al, met een zakelijke speedtest kun je de snelheid van je huidige internetverbinding testen. Met één druk op de knop weet je precies welke snelheid je op dit moment hebt, testen was nog nooit zo eenvoudig! Ben je niet tevreden met je internetsnelheid? Dan is er werk aan de winkel!

Tips voor een betrouwbare speedtest

Om de meest betrouwbare uitkomst uit de internet speedtest te krijgen, zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen. Lees hieronder onze speedtest tips:

  • Check of je verbonden bent via Wifi of een internetkabel (UTP-kabel).
  • Sluit alle browsers, vensters en tabs.
  • Sluit ook alle programma’s en apps die gebruik maken van internet.
  • Controleer of er geen andere apparaten verbonden zijn met internet.
  • Pauzeer je streams of downloads op het moment dat je de speedtest doet.
  • Oude apparaten ondersteunen vaak geen hoge internetsnelheden, test dus met nieuwe apparaten.
  • Test op verschillende momenten op een dag, het tijdstip kan invloed hebben op het resultaat.
  • Om de snelheid te verhogen kun je jouw computer, router of modem uit en aanzetten.

Download en uploadsnelheden 

Met de downloadsnelheid wordt de snelheid bedoeld waarmee je gegevens zoals bestanden, afbeeldingen, muziek en films binnenhaalt op jouw computer, laptop of mobiel. Hoe hoger jouw downloadsnelheid, des te sneller bestanden en video’s worden weergegeven. Dat is natuurlijk wel zo fijn als je veel moet videobellen en presenteren. Met de uploadsnelheid wordt de snelheid waarmee je gegevens verstuurt bedoeld. Als jij een hoge Mbit/s uploadsnelheid hebt, kan je sneller een bestand versturen.

Wat zijn Mbit/s?

Met Mbit/s wordt het aantal megabit dat per seconde gedownload of geupload wordt bedoeld. 1 Mbit/s staat gelijk aan 0,125 MB. Maar hoeveel Mbit/s jij nodig hebt voor jouw bedrijf hangt af van diverse factoren zoals locatie, aantal medewerkers en de soort werkzaamheden. Met zakelijk internet ben jij hoe dan ook verzekerd van snel en stabiel internet én goede service. Om jou een idee te geven, hebben we een aantal snelheden voor je op een rijtje gezet, met daarbij de werkzaamheden die je daarmee zou moeten kunnen doen.

Tot 50 Mbit/s

Deze snelheid is prima als je een klein kantoor hebt met een paar medewerkers. Internet wordt vooral gebruikt voor browsen en e-mailen. Moeten er veel zware online dingen gedaan worden of wordt er gewerkt met grote programma’s? Dan is een hogere internetsnelheid aan te raden.

Tot 100 Mbit/s

Als het belangrijk is dat binnen jouw bedrijf continu back-ups naar de cloud worden gestuurd en bestanden bliksemsnel gedownload moeten worden, is een internetsnelheid tot 100 Mbit/s meer dan genoeg. Ook als er veel gebeld moet worden via video met klanten of collega’s die vanuit thuis werken, is dit een fijne snelheid.

Tot 500 Mbit/s

Heb je een groot bedrijf waar iedereen de kleinste en zwaarste online taken snel moet kunnen uitvoeren? Dan is een internetverbinding van 500 Mbit/s wat je nodig hebt. Helemaal met de glasvezelverbinding van T-Mobile Ondernemen. Want met zakelijk glasvezel heb je niet alleen een razendsnelle verbinding, maar heb je ook nog de mogelijkheid tot schaalbare oplossingen als jouw bedrijf verder groeit.

Internetsnelheid voor thuiswerken

Werk jij veel thuis? Dan is het natuurlijk belangrijk dat er in jouw woning een snelle en stabiele internetverbinding is. Werk je als enige thuis binnen jouw huishouden? Dan heb je aan een internetsnelheid van 100 Mbit/s meer dan genoeg. Als er meer mensen thuiswerken of als je veel grote bestanden moet downloaden is een hogere snelheid aan te raden. Hetzelfde geldt als je diverse apparaten zoals een printer of tablet wilt aansluiten op het thuisnetwerk.

Wifi Plus voor ondernemers

Wil je voor jouw bedrijf of thuiswerkplek een stabiele en snelle wifi verbinding realiseren, in welke ruimte je ook werkt? Dan is Wifi Plus precies wat je nodig hebt. Je breidt je wifinetwerk eenvoudig uit met één of meer draadloze wifipunten. Zo heb jij overal niet alleen snelle, maar ook betrouwbare en veilige zakelijke wifi.

CTA-zakelijk-internet

Niets houdt je tegen

Ontdek hoe je met het netwerk van T-Mobile, jouw dromen kunt waarmaken!

LEES MEER!
Beeld: Shutterstock