Connectiviteit

Speedtest: hoe snel is jouw internet?

Als het om het internet gaat, geldt eigenlijk altijd: hoe sneller hoe beter. Toch speelt het bijbehorende kostenplaatje ook een belangrijke rol. Ben je benieuwd wat de huidige internetsnelheid bij jou op de zaak is? Test dit dan met een goeie speedtest. Om een redelijke inschatting te maken kijk je vervolgens naar je verbruik en het aantal personen dat gebruik gaat maken van internet. Op basis daarvan bepaal je of jouw internetsnelheid voldoende is. In dit artikel lees je alles over de speedtest!

Clock 3 min

Niets houdt je tegen

CTA-zakelijk-internet

Ontdek hoe je met het netwerk van T-Mobile, jouw dromen kunt waarmaken!

LEES MEER!
Wat is een speedtest?

De naam verklapt het eigenlijk al, met een zakelijke speedtest kun je de snelheid van je huidige internetverbinding testen. Met één druk op de knop weet je precies welke snelheid je op dit moment hebt, testen was nog nooit zo eenvoudig! Ben je niet tevreden met je internetsnelheid? Dan is er werk aan de winkel!

Tips voor een betrouwbare speedtest

Om de betrouwbaarste uitkomst uit de speedtest te krijgen, kun je dit doen:

  • Check of je verbonden bent via wifi of een internetkabel (UTP-kabel).
  • Sluit alle browsers, vensters en tabs.
  • Sluit ook alle programma’s en apps die internet gebruiken.
  • Controleer of er geen andere apparaten verbonden zijn met internet.
  • Pauzeer je streams en downloads.
  • Oude apparaten ondersteunen vaak geen hoge internetsnelheden, test dus met nieuwe apparaten.
  • Test op verschillende momenten op een dag, het tijdstip kan invloed hebben op het resultaat.

Bonus tip: om de snelheid te verhogen, kun je jouw computer, router of modem even uit- en aanzetten.

De uitkomst: download en uploadsnelheden 

De downloadsnelheid is de snelheid waarmee documenten, afbeeldingen, muziek en films worden binnengehaald op je computer, laptop of mobiel. Hoe hoger jouw downloadsnelheid, des te sneller bestanden binnen zijn. Dat is natuurlijk wel zo fijn als je veel moet videobellen en presenteren. De uploadsnelheid is de snelheid waarmee je bestanden verstuurt. Hoe hoger, hoe sneller.

Welke internetsnelheid heb je nodig?

De speedtest geeft de snelheid weer in Mbit/: het aantal megabit dat per seconde gedownload of geupload. Hoeveel Mbit/s jij nodig hebt voor jouw bedrijf hangt onder meer af van hoeveel medewerkers en apparaten de verbinding gebruiken en welk soort werk ze ermee doen. Met zakelijk internet ben jij hoe dan ook verzekerd van snel en stabiel internet én goede service. Om je een idee te geven, hebben we een aantal snelheden voor je op een rijtje gezet, met daarbij de werkzaamheden die je daarmee zou moeten kunnen doen.

Tot 50 Mbit/s

Deze snelheid is prima als je een klein kantoor hebt met een paar medewerkers. Internet wordt vooral gebruikt voor browsen en e-mailen. Moeten er veel zware online dingen gedaan worden of wordt er gewerkt met grote programma’s? Dan is een hogere internetsnelheid aan te raden.

Tot 100 Mbit/s

Als het belangrijk is dat er continu back-ups naar de cloud worden gestuurd en bestanden bliksemsnel gedownload moeten worden, dan is een internetsnelheid tot 100 Mbit/s meer dan genoeg. Ook als er veel gebeld moet worden via video met klanten of collega’s die vanuit huis werken, is dit een fijne snelheid.

Tot 500 Mbit/s

Heb je een groot bedrijf waar iedereen de kleinste en zwaarste online taken snel moet kunnen uitvoeren? Dan is een internetverbinding van 500 Mbit/s wat je nodig hebt. Helemaal met de Zakelijk Internet via glasvezel van T-Mobile Ondernemen. Want met een glasvezelverbinding heb je niet alleen een razendsnelle verbinding, maar heb je ook nog de mogelijkheid tot schaalbare oplossingen als jouw bedrijf verder groeit.

Internetsnelheid voor thuiswerken

Als je als ondernemer veel thuis werkt, is het natuurlijk belangrijk dat er in je woning een snelle en stabiele internetverbinding is. Ben je de enige in huis die het internet gebruikt? Dan heb je aan een internetsnelheid van 100 Mbit/s meer dan genoeg. Als er meer mensen thuiswerken of als je veel grote bestanden moet downloaden is een hogere snelheid aan te raden. Hetzelfde geldt als je apparaten zoals het alarmsysteem, een printer of een tablet wilt aansluiten op het thuisnetwerk.

Wifi Plus voor ondernemers

Wil je voor jouw bedrijf of thuiswerkplek een stabiele en snelle wifi verbinding realiseren, in welke ruimte je ook werkt? Dan is Wifi Plus precies wat je nodig hebt. Je breidt je wifinetwerk eenvoudig uit met één of meer draadloze wifipunten. Zo heb jij overal niet alleen snelle, maar ook betrouwbare en veilige zakelijke wifi.

CTA-zakelijk-internet

Niets houdt je tegen

Ontdek hoe je met het netwerk van T-Mobile, jouw dromen kunt waarmaken!

LEES MEER!
Beeld: Shutterstock