Connectiviteit

Hoe T-Mobile en Apply het Participatiefonds helpen bij hun bereikbaarheid

Telecomspecialist Apply zorgt voor de beste communicatieoplossingen en T-Mobile biedt het beste netwerk. Dé combinatie waar het Participatiefonds naar op zoek was. “Wij geven geld van schoolbesturen uit, dus dat willen we goed besteden.”

Clock 3 min

Schoolbesturen betalen premie aan het Participatiefonds en het Participatiefonds vergoedt onder voorwaarden, opgenomen in haar reglement, de uitkeringskosten die voortvloeien uit de werkloosheid van een voormalig werknemer. Daarnaast begeleidt het Participatiefonds werklozen bij hun re-integratie.

Robert van Schaik is als Delivery Coördinator verantwoordelijk voor de operationele aansturing van de IT-leveranciers van de Fondsen. Anders gezegd: hij is de link tussen de eindgebruikers van applicaties en de partijen die ze leveren. “We hebben complexe applicaties draaien om onze processen te kunnen uitvoeren.”

Flexplekken

Toenemende digitalisering speelt een belangrijke rol op de werkvloer bij het Participatiefonds, dat zo’n 65 medewerkers heeft. Daarnaast is de organisatie onlangs verhuisd van een ouder gebouw naar Willemswerf, een van de skylinebepalende hoge kantoren in Rotterdam. Daar hebben medewerkers de beschikking over ruim vijftig flexplekken, zonder vaste telefoonaansluitingen.

Willemswerf Rotterdam

Van Schaik: “Veel collega’s werken thuis, en we hebben bijvoorbeeld regiocoördinatoren die vaak onderweg zijn of op locatie werken. Daarom is flexibel en mobiel kunnen opereren belangrijk voor ons. Medewerkers moeten onbeperkt en goed bereikbaar zijn, telefonisch en online. Ook door middel van een eigen hotspot moeten ze op locatie en thuis optimaal kunnen werken. Externe wifiverbindingen zijn voor ons geen optie, want daarvoor zitten er te veel gevoelige gegevens in onze systemen. Compliant zijn aan de AVG is enorm belangrijk voor ons.”

Goed besteden

Reden genoeg om een tijd terug kritisch te kijken naar de mobiele telefoonabonnementen die het Participatiefonds op dat moment had. “Dat waren prijzige abonnementen. We kochten toestellen los en hadden te maken met buitenbundelkosten en verschillende einddata van abonnementen, wat een hoop administratie opleverde.

En de gemiddelde kosten waren te hoog, terwijl voor ons een van de belangrijkste uitgangspunten is om geld goed te besteden. Het is immers niet óns geld, maar dat van schoolbesturen. Het moest anders en beter. Iemand in onze organisatie had in het verleden goed samengewerkt met Apply, dus zo zijn we bij hen als telecomspecialist uitgekomen.”

Van Schaik kwam met accountmanager Angéla Hage van Apply (onderdeel van de Oaktree Group) aan tafel te zitten. “Het Participatiefonds past als klant heel goed bij ons”, vertelt ze. “We hebben aardig wat onderwijsinstellingen in ons portfolio, dus kennen de sector. Verschil is dat voor die organisaties vaste connectiviteit nog vaak het belangrijkst is. Bij het Participatiefonds draait het vooral om mobiliteit en flexibel communiceren. Maar we hebben een mooi aanbod kunnen samenstellen.”

Gemiste oproep

T-Mobile is wat ons betreft dé provider als het gaat om overal onbeperkt gebruikmaken van data en spraak
Tweet
Twitter
Van Schaik: “Apply kwam inderdaad al snel met een goed voorstel: een onbeperkt T-Mobile-abonnement voor al onze werknemers, met een gelijke einddatum.” Hage: “T-Mobile is wat ons betreft dé provider als het gaat om overal onbeperkt gebruikmaken van data en spraak.” Van Schaik merkt het verschil in netwerkkwaliteit op de werkvloer: “Bij onze vorige provider hoorde je nog geregeld collega’s reageren met ‘ik heb helemaal geen gemiste oproep!’ als ik zei dat ik gebeld had. Dat hoor je nu bijna niet meer.”

Het Participatiefonds en Apply werken nu een jaar samen, en de twee partijen zijn dik tevreden over hoe dat verloopt. Van Schaik: “Ik krijg snel antwoord op mijn vragen en we worden goed ondersteund bij de migratie van onze vorige provider naar T-Mobile.” Hage: “We communiceren open en eerlijk met elkaar. We weten elkaar goed te vinden als er een vraag is, vaak even snel via de telefoon of WhatsApp. Dat snel schakelen hebben we bij Apply hoog in het vaandel staan, en het is altijd fijn als een klant dat net zo belangrijk vindt.”

Wat de twee betreft gaat de samenwerking dan ook nog even door. Van Schaik: “Apply heeft voor ons echt het verschil gemaakt door een superscherp tarief te bieden in combinatie met het beste netwerk van Nederland. En daar zijn we blij mee.”

Meer info: apply.nl

(Foto's: Billie-Jo Krul / Shutterstock)