Connectiviteit

T-Mobile al vier jaar op rij het beste mobiele netwerk van Nederland

T-Mobile heeft voor de vierde keer op rij het best geteste mobiele netwerk van Nederland. Daarmee heeft T-Mobile het meest bekroonde mobiele netwerk van alle mobiele providers in Nederland.

Clock 2 min

Het beste netwerk van Nederland

Wist je dat het mobiele netwerk van T-Mobile al 4 jaar op rij als beste uit de test komt? Daarmee zijn we het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland!

Test het zelf
Sinds 2015 test P3 Group de Nederlandse mobiele netwerken middels de Mobile benchmark. De resultaten van het grootschalige onafhankelijke onderzoek werden vandaag bekendgemaakt door onderzoeksbureau P3.

De basis voor 5G

Het keurmerk ‘Beste Mobiele Netwerk van Nederland’ is voor T-Mobile belangrijk nu het heeft aangekondigd na de fusie met Tele2 als eerste Nederlandse provider een landelijk dekkend 5G netwerk te willen uitrollen. Eind 2020 moet dit 5G netwerk realiteit zijn, hebben T-Mobile en Tele2 bij de fusie beloofd.

Om deze belofte waar te maken bereidt T-Mobile bij de integratie van de netwerken van T-Mobile en Tele2 de introductie van 5G voor en kan 5G in 2020 landelijk worden ingeschakeld. Het fijnmazige netwerk van duizenden mastlocaties, die de kwaliteit van het signaal bepalen, zorgt ervoor dat T-Mobile na de veiling van de 700 MHz frequentie een landelijk dekkend 5G netwerk kan gaan uitrollen.

Unlimited netwerk

T-Mobile heeft meer masten dan alle andere operators. Dat is belangrijk voor de prestaties van het netwerk: hoe verder je van een mast afzit, hoe minder de kwaliteit van je signaal. Ook het gekozen frequentiepakket is bepalend voor de kwaliteit van het netwerk, die is bij T-Mobile zo ingericht dat het juist geschikt is voor enorme hoeveelheden dataverkeer. Zodoende kon het bedrijf twee jaar geleden als eerste provider in Nederland een Unlimited data abonnement introduceren.

Tisha van Lammeren, directeur consumentenmarkt a.i: “Onze huidige Unlimited klanten willen niet anders meer, zij zijn overtuigd. Op ons beste mobiele netwerk heb je nooit meer zorgen over je rekening en ongelimiteerd streamen, gamen, facetimen. Ik verwelkom graag nog veel meer van deze klanten bij T-Mobile. Klant blij en wij blij.”

Uitslag P3 2019

Met een score van 977 uit 1.000 maximaal haalbare punten wint T-Mobile dit jaar voor de vierde keer op rij de ‘P3 connect Mobile Benchmark’. Hierin zijn de netwerkresultaten van alle Nederlandse netwerkproviders (T-Mobile, KPN en VodafoneZiggo) opgenomen. Het is de hoogste score ooit gemeten wereldwijd.

Het netwerk van T-Mobile heeft de laatste jaren alle prestigieuze prijzen weten te winnen. Zo won het in november 2018 voor de tweede keer op rij de Ookla award, de prijs voor het snelste mobiele netwerk. Ook in de testen van OpenSignal laat het de concurrenten ver achter zich.

Hiermee heeft T-Mobile het meeste bekroonde netwerk. Niet alleen is ons netwerk de laatste vier keer achtereenvolgens bekroond met de score ‘uitmuntend’, maar is het daarnaast ook het snelste mobiele netwerk van Nederland.

Kim Larsen, directeur IT & Technology bij T-Mobile: “Dat T-Mobile deze prijs wederom weet te winnen, is de kroon op het werk van onze technici. Elke dag zetten zij zich in om het netwerk te verbeteren en te innoveren. Het winnen van deze prijs is geen doel op zich, maar wel een geweldige prestatie die onze ambitie om het beste netwerk te bouwen onderschrijft. En daar zijn we trots op.”

Het beste netwerk van Nederland

Wist je dat het mobiele netwerk van T-Mobile al 4 jaar op rij als beste uit de test komt? Daarmee zijn we het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland!

Test het zelf
Beeld: Shutterstock