Connectiviteit

Hoera! Het snelste 4G netwerk van Nederland krijg je bij ons

Volgens een nieuw internationaal onderzoek heeft T-Mobile nu ook de snelste 4G verbinding van Nederland.

Clock < 1 min

Vandaag vieren we stiekem een beetje feest. Want onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat T-Mobile de snelste 4G verbinding van Nederland aanbiedt. Wereldwijd staat Nederland in de top 4 van landen met het snelste 4G netwerk. Alleen in Noorwegen, Zuid-Korea en Singapore kunnen mensen nog net ietsje sneller internetten op hun mobiel dan bij ons.

Met een gemiddelde snelheid van 46,7 Mbps kunnen al onze klanten in heel Nederland moeiteloos muziek, films of games streamen op hun mobile device. Daarmee laten we onze concurrenten een eindje achter ons, aldus het onderzoek van OpenSignal. Het bedrijf testte wereldwijd de snelheid en beschikbaarheid van 2G, 3G, 4G en 4G+ netwerken.

Wat opvalt is dat de gemiddelde snelheid van mobiele data de afgelopen jaren enorm is toegenomen. Snelheden van 30Mbps zijn nu al de norm. Ondertussen worden 2G en 3G verbinding zo goed als overbodig en werken veel providers op dit moment alweer aan nieuwe technologie├źn zoals 5G.

Eerder deze maand maakte T-Mobile de introductie van een nieuw TD-LTE netwerk bekend, een technologie waarmee ons bestaande 4,5G netwerk nog eens 30% hogere snelheden kan gaan leveren. TD-LTE is ook het fundament voor 5G waaraan op dit moment hard gewerkt wordt, en wordt ondersteund door alle nieuwere smartphones van de afgelopen 2 tot 3 jaar.

Je kunt je natuurlijk afvragen waarom een steeds snellere internetverbinding zo enorm belangrijk is. Maar als je je bedenkt dat de komende jaren steeds meer mensen maar ook apparaten zoals auto’s, stoplichten of koelkasten aangesloten worden op het internet en daar grote hoeveelheden data gaan verbruiken, we hard aan het werk zijn om ons op die toekomst voor te bereiden.

Beeld: Shutterstock