Connectiviteit

T-Mobile levert snelste 4G-verbinding van Nederland

Goed nieuws voor mobiele telefoongebruikers in Nederland: de gemiddelde 4G-snelheden zijn afgelopen jaar weer toegenomen. Nog beter nieuws voor T-Mobile klanten: zij ervaren de snelste 4G-verbinding van Nederland.

Clock < 1 min

Dat meldt NU.nl op basis van onderzoek door OpenSignal. De organisatie voerde analyses uit van het netwerkgebruik op meer dan 100.000 apparaten tussen november 2018 en januari 2019. Ook vorig jaar kwam T-Mobile als snelste netwerk uit de bus.

Over de hele linie noteerden de 4G-netwerken van alle Nederlandse providers een downloadsnelheid van 40 megabit per seconde. Met een gemiddelde van 55,6 Mbps scoorde T-Mobile veruit het best. Daarmee behaalde het een score die nog niet vaak is vertoond op LTE-netwerken.

KPN (43 Mpbs) en Vodafone (41 Mbps) volgen op de tweede en derde plaats, terwijl Tele2 met een downloadsnelheid van 40,9 Mbps op de vierde plek eindigde.

Minste vertraging

Ook wat betreft het uploaden van bestanden via 4G is T-Mobile de koploper. Met een uploadsnelheid van 16,7 Mbps bleek het netwerk van T-Mobile dik 2 Mbps sneller dan nummer twee, Vodafone (14,2 Mbps).

Ook qua vertraging op het 4G-netwerk bleef T-Mobile de concurrentie ruim voor. Met een vertragingstijd van slechts 34,4 milliseconden is het netwerk ruim 11% sneller dan andere providers.

De gemiddelde beschikbaarheid van 4G in Nederland steeg tussen de verschillende onderzoeken naar zo’n 93,3%. Daarmee is Nederland een van de best scorende mobiele infrastructuren.

Beste netwerk

Volgende maand publiceert onafhankelijk onderzoeksbureau P3 zijn eigen onderzoeksresultaten voor wat betreft het beste mobiele netwerk van Nederland. Dat onderzoek geldt als één van de belangrijkste in de telecombranche.

De afgelopen drie jaar kwam T-Mobile hierbij als winnaar uit de bus.

Beeld: Shutterstock