Connectiviteit

T-Mobile blijft in Nederland koploper en biedt klanten de snelste 4G-verbinding

T-Mobile blijft de snelste 4G-snelheden aanbieden. De provider biedt zowel de hoogste downloadsnelheid als de minste vertraging.

Clock 2 min

Dat blijkt uit onderzoek van OpenSignal. De organisatie voerde analyses uit van het netwerkgebruik op bijna 17.000 apparaten. In september deed de organisatie hetzelfde en ook toen kwam T-Mobile als beste 4G-aanbieder naar voren.

T-Mobile koploper

OpenSignal bekeek de downloadsnelheid en de vertragingen op 3G- en 4G-netwerken van T-Mobile, Tele2, KPN en Vodafone, de vier grootste Nederlandse telecomproviders. Daarnaast analyseerde het bedrijf de beschikbaarheid van het 4G-netwerk. T-Mobile kwam in alle categorieën als winnaar of gedeelde winnaar uit de bus.

De downloadsnelheid op het netwerk van T-Mobile nam in vergelijking met september met 17,5 procent toe naar 54,2 Mbps. Tele2 en KPN staan op de tweede en derde plek met een downloadsnelheid van 44,4 Mbps en 43,7 Mbps.

T-Mobile blijkt ook de minste vertraging op het 4G-netwerk te hebben. Op het 3G-netwerk staat de provider op een gedeelde eerste plaats met Vodafone. Qua downloadsnelheid op het 3G-netwerk gaan de twee providers ook gelijk op.

Beschikbaarheid

T-Mobile, Tele2 en Vodafone scoren volgens OpenSignal wat betreft beschikbaarheid van 4G praktisch gelijk. Gebruikers kunnen bij deze drie providers in 91,8 procent, 92,3 procent en 93 procent van de gevallen gebruikmaken van het 4G-netwerk.

KPN scoort net als in september in geen van de zes categorieën waar providers op getest werden het beste. In 89,5 procent van de gevallen hebben gebruikers toegang tot 4G bij de provider.

Wereldwijd staat Nederland op de zesde plaats wat betreft 4G-dekking. De Verenigde Staten, Hongkong, Noorwegen, Japan en Zuid-Korea scoren nog wel beter. Qua internetsnelheid staat Nederland op de tweede plaats. De gemiddelde snelheid is hier 42,12 Mbps. Singapore doet het wereldwijd nog iets beter met 44,31 Mbps.

Beste netwerk

Volgende maand publiceert onafhankelijk onderzoeksbureau P3 zijn eigen onderzoeksresultaten voor wat betreft het beste mobiele netwerk van Nederland. Dat onderzoek geldt als één van de belangrijkste in de telecombranche. De afgelopen twee jaar kwam T-Mobile hierbij als winnaar uit de bus.

Beeld: Shutterstock