Connectiviteit

T-Mobile wint vijfde keer op rij nationale netwerktest

Het mobiele netwerk van T-Mobile is voor de vijfde keer op rij als beste uit de nationale netwerktest van umlaut gekomen. Gisteren publiceerde umlaut de resultaten van haar grootschalige onafhankelijke onderzoek naar de prestaties van Nederlandse mobiele netwerken.

Clock 2 min

Digitale Transformatie 5G: dit is pas het begin

cta-ebook-digitale-transformatie-5g

Wil je ook aan de slag met 5G? Download dan ons gratis e-book met vier adviezen waarmee je op een nuttige en realistische manier met 5G aan de slag kunt.

DOWNLOAD GRATIS
Niet alleen is het netwerk van T-Mobile het meest bekroonde netwerk van Nederland, met de verwerking van meer dan 50% van het Nederlandse dataverkeer is het ook het meest gebruikte netwerk van Nederland. Bovendien biedt T-Mobile sinds dit jaar als eerste telecomprovider een landelijk dekkend 5G-netwerk. T-Mobile Ondernemen is dan ook trots dat zoveel bedrijven gebruikmaken van het best geteste mobiele netwerk.

Uitmuntende score

Met een score van 962 uit 1000 punten, behaalt T-Mobile dit jaar wederom de hoogste score van alle operators in de umlaut test in Nederland en zelfs wereldwijd. Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: “We behouden onze positie als nummer één van Nederland met een uitmuntende score die ons zelfs wereldkampioen maakt. Bij T-Mobile leggen we de lat hoog om een kwaliteit van wereldklasse te bieden en onze klanten het beste van het beste te geven. Dat we voor de vijfde keer winnen, laat zien dat we dat consistent doen. Ik vind het geweldig dat we onze klanten onbeperkt toegang kunnen bieden tot een uitmuntend netwerk. Nu we meer dan de helft van al het mobiele dataverkeer in Nederland verwerken, zijn we extra trots dat we onze toppositie hebben weten te behouden. Dat is een wereldprestatie van het gehele team en onze netwerkpartners. We staan klaar om nog meer klanten, onze Unlimiteds, te verwelkomen!”

Landelijk dekkend 5G-netwerk

Naast een supersnel 4G-netwerk biedt T-Mobile volgens umlaut de best geteste 5G-dekking van Nederland. Het 5G-netwerk van de telecomprovider had in alle categorieën (steden, dorpen, wegen en treinsporen) de hoogste dekking. Sinds oktober biedt T-Mobile landelijke 5G-dekking. Dit betekent dat tenminste 90% van de inwoners van Nederland in het 5G-dekkingsgebied van T-Mobile woont. De benodigde capaciteit komt voort uit de frequenties die in juli 2020 tijdens de multibandveiling zijn verkregen. Nog geen drie maanden na de lancering van het 5G netwerk, kwam T-Mobile hiermee de bij de fusie met Tele2 gedane belofte na om 5G landelijk te introduceren voor het einde van 2020.

De markt blijven uitdagen

Het netwerk van T-Mobile heeft de mobile benchmark testen van umlaut (voorheen P3) sinds 2016 maar liefst vijf keer op rij gewonnen en is daarmee het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland. Nu het mobiele netwerk van T-Mobile staat als een huis, werkt de provider er hard aan om hetzelfde voor elkaar te krijgen voor haar vaste netwerk. Søren Abildgaard: “Ook thuis willen we iedereen in Nederland toegang geven tot een netwerk van topkwaliteit. Nu we de mobiele markt veroverd hebben, willen we ook de markt voor vast internet uitdagen en openbreken. Daar zullen we de komende tijd dan ook zeker op blijven inzetten.”

cta-ebook-digitale-transformatie-5g

Digitale Transformatie

Wil je ook aan de slag met 5G? Ons gratis e-book biedt vier adviezen om met 5G aan de slag te gaan.

DOWNLOAD GRATIS
Beeld: T-Mobile