Connectiviteit

Tips om je wifi optimaal te gebruiken

Goede wifi is voor iedere ondernemer van levensbelang. Of je nu een groot kantoorpand hebt waarin iedere medewerker gebruik maakt van internet of werkzaam bent als ZZP’er – een goede en snelle wifi verbinding is noodzakelijk. Want zeg nou zelf, dit is het laatste waar jij je zorgen over wilt maken op een drukke werkdag.

Clock 3 min

Of je maximaal gebruik maakt van de wifi bij jou op kantoor hangt vaak af van een aantal zaken. Zoals de plek van de modem, de juiste frequentie, de mate waarin de modem zelf optimalisaties doet en uiteraard het aantal medewerkers dat gebruik moet maken van je internet. In dit artikel bieden we je tips over hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

niets houdt je tegen cta

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

LEES MEER!
Tip 1:
Zorg dat de modem op een goede plek staat

Er zijn een hoop dingen die je verbinding kunnen verstoren. Denk aan elektrische apparaten, glas of dikke betonnen muren. De plek waar je de modem hebt staan, heeft dus invloed op de kwaliteit van je internet. Hoe dichter je de modem bij je werkplek kan plaatsen, hoe sterker het wifisignaal is. Heb je veel obstakels op kantoor? Misschien dat je dan meerdere wifi-punten op strategische plekken in jouw kantoorpand kunt plaatsen.

Tip 2: Kies voor de juiste frequentie

Veel apparaten gebruiken de 2,4 GHz frequentie, maar het is aan te raden om de 5 GHz frequentie te gebruiken. Wifi op deze frequentie is vaak een stuk sneller en heeft minder kans op storingen. Het nadeel van deze frequentie is dat het bereik vaak kleiner is. Wil je in de tuin werken? Dan kun je beter toch voor die 2,4 GHz frequentie kiezen. Het instellen van die frequenties gaat tegenwoordig vrij eenvoudig. De meeste routers zijn namelijk zogenaamde dualband-routers. Die geven beide frequenties tegelijk door en is het gewoon een kwestie van de juiste frequentie op je laptop aanklikken.

Tip 3: Controleer of de modem op ‘automatisch’ staat

De ene dag heb je meer collega’s over de vloer dan de andere. Zeker nu hybride werken de norm is geworden. Toch wil je dat iedereen in beide situaties altijd goed van het internet gebruik kan maken en dat altijd van het rustigste wifikanaal gebruikt gemaakt wordt. En dus wil je in de ideale situatie een modem hebben die dit automatisch voor je regelt. Want zo kun je over een netwerk beschikken dat zichzelf optimaliseert en zichzelf bijstelt, afhankelijk van de omstandigheden binnen jouw organisatie.

Tip 4: Stel vast hoeveel medewerkers je bedrijf heeft

Inventariseer hoeveel medewerkers je gemiddeld per dag van een goede internetverbinding wilt voorzien. Check ook waar zij het internet voor nodig hebben en bekijk dan of het pakket dat je hebt passend is bij de internetsnelheden die je nodig hebt. Hieronder vind je wat richtlijnen om te bepalen welke snelheden voor jouw bedrijf nodig zijn.

  • Tot 50 Mbit/s: Dit is een prima snelheid voor een klein kantoor met een paar medewerkers die vooral browsen en e-mailen. Vooral handig als er geen zware online dingen gedaan worden.
  • Tot 100 Mbit/s: Is het binnen jouw bedrijf heel belangrijk dat er razendsnel bestanden gedownload kunnen worden of dat er back-ups naar de cloud worden gestuurd? Dan is deze internetsnelheid voor jouw bedrijf geschikt. Dit is ook heel fijn als je veel moet videobellen met klanten.
  • Tot 500 Mbit/s: Wil je dat iedereen binnen jouw bedrijf moeiteloos de zwaarste online taken kan uitvoeren met een bliksemsnelle verbinding? Dan is het aan te raden om naar een pakket op zoek te gaan met minimaal 500 Mbit/s.

Wifi Plus voor ondernemers

Wil je voor jouw bedrijf of thuiswerkplek een stabiele en snelle wifi verbinding realiseren, in welke ruimte je ook werkt? Dan is Wifi Plus precies wat je nodig hebt. Je breidt je wifi-netwerk eenvoudig uit met één of meer draadloze wifipunten. Zo heb jij overal niet alleen snelle maar ook betrouwbare en veilige zakelijke wifi. Meer weten? Bekijk dan snel wat Wifi Plus voor Ondernemers voor jouw bedrijf kan betekenen.

niets houdt je tegen cta

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

LEES MEER!
Beeld: Shutterstock