Connectiviteit

Uitrol glasvezel in Den Haag is van start

Nog sneller internet? Het wordt allemaal mogelijk dankzij fiber, oftewel glasvezel internet. T-Mobile rolt glasvezel nu uit in de Haagse wijk Segbroek.

Clock 2 min

In juni zal T-Mobile beginnen met de uitrol van glasvezel in Den Haag. Dit grootschalige project is een samenwerking tussen T-Mobile, Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom. De doelstelling is het aansluiten van 33.000 woon- en zakelijke adressen op een Fiber to the Home (FttH) netwerk. Daarmee krijgen bewoners en bedrijven in de Haagse wijk Segbroek straks de beschikking over een razendsnelle internetverbinding, die ook geschikt is voor nieuwe toepassingen zoals 5G en IoT.

Samenwerking

Wethouder Economie, Sport en Buitenruimte Richard de Mos laat weten ontzettend blij te zijn met de samenwerking met alle betrokken partijen. “Dankzij deze ultramoderne digitale infrastructuur hebben onze inwoners straks niet alleen een goede digitale connectiviteit. Het glasvezelnetwerk levert ook de basis voor nieuwe digitale toepassingen in de stad. Ook is het dankzij een ‘open-access’-model beschikbaar voor derden. We verwachten dat dit de innovatie van telecommunicatieservices in onze stad zal versnellen.”

Glasvezel in Den Haag

De uitrol van glasvezel in de gemeente Den Haag is één van de beloftes die T-Mobile vorig jaar aan Nederland deed om de connectiviteit in ons land steeds verder te versnellen en verbeteren. Deze beloftes gingen vooraf aan de fusie met Tele2 Nederland, in januari dit jaar.

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: “Met deze fusie hebben we de sterkst mogelijke uitdager in de duopolistische Nederlandse telecommarkt gecreëerd. Tijdens het goedkeuringsproces door de Europese Commissie hebben we heel duidelijk aangegeven dat deze fusie grote voordelen heeft voor Nederlandse consumenten. Om dit te bewijzen, hebben we vijf harde beloften gedaan. Met het nieuwe consortium verwezenlijken we onze belofte om glasvezelnetwerken te gaan uitrollen.”

De uitrol van glasvezel start in juni in Den Haag, waar ook het hoofdkantoor van T-Mobile gevestigd is. De samenwerking met Primevest en VolkerWessels Telecom is daarbij belangrijk volgens de CEO. “Dit maakt het voor consumenten mogelijk op alle fronten te profiteren van hoogwaardige, snelle glasvezelnetwerken, met supersnel Internet en een meer dan compleet TV aanbod tegen zeer aantrekkelijke tarieven.”

Voor meer informatie over het glasvezel netwerk in Den Haag en de mogelijkheden om hier gebruik van te maken, kijk op onze T-Mobile fiber pagina.

Beeld: Shutterstock