Connectiviteit

“Een Unlimited databundel is onmisbaar voor een DJ!”

Van galafeest tot dierenpark en van chique bruiloft tot discotheek: Edwin Appelman, alias dj Wicky, mag voor zijn werk op heel wat plekken een feestje bouwen.

Clock 4 min

Deals voor ondernemers

Speciaal voor ondernemers bieden we flinke kortingen op de beste toestellen in combinatie met een voordelig Unlimited @Work abonnement. Bekijk nu onze actuele deals!

Naar de deals
Pure emotie, zo noemt dj Wicky zijn vak. Hoewel, de term ‘dj’ doet hem eigenlijk tekort, eerder is hij entertainer. Want welke dj staat er nou ook ballonnen te modelleren voor kinderen tijdens een kinderdisco en komt een show geven vanaf een dj-booth in een tuktuk? Alleen Wicky dus.

Dj Wicky is Edwin Appelman uit Grootebroek. Al meer dan twintig jaar zorgt hij met zijn bedrijf Wicky Entertainment voor een feestje. Waar? Waar niet, kun je beter vragen. Bedrijfsfeesten, bruiloften, clubs, festivals, discotheken, pop-upstores, marathons, dierenparken, noem maar op.

En dan is er dus de tuktuk en de kinderdisco. En vergeet ook het verhuren van apparatuur niet, zoals de verlichte dansvloeren.

Kleine straatjes

Het begon allemaal toen dj Wicky nog kind was. “Al mijn hele leven ben ik met muziek bezig. Ik draaide vanaf mijn slaapkamer plaatjes voor illegale radiozenders en richtte ook een eigen zender op. Wat later ging ik als technicus aan de slag bij de bejaarden- en ziekenomroep en algauw werd ik gevraagd als dj in de plaatselijke club. Daar heb ik negen jaar gewerkt.”

In die negen jaar deed dj Wicky heel wat ervaring op met het boeken van bandjes, dj-en, biertjes tappen en het organiseren van feesten. Ook had hij inmiddels veel contacten in de muziekwereld. Na een tijdje voor een licht- en geluidsbedrijf te hebben gewerkt als dj op galafeesten en andere grote evenementen, besloot hij zelfstandig verder te gaan.

“Eerst alleen als dj, maar ik wilde me onderscheiden. Vandaar dat ik ook die dansvloeren ben gaan verhuren. Dat loopt als een gek. Net als de tuktuk. Het is een tuktuk met een volledige geluidset. Hiermee kan ik op verlaten plekken komen en in kleine straatjes. Maar ik sta er ook mee op festivals als ZAND in Almere en Decibel Outdoor. Ik kom met die tuktuk op plekken waar ik anders niet zou komen als ‘gewone dj’.

Breed pakket

Het onderscheidend zijn gaat verder dan de tuktuk en de kinderdisco. “Voor een bruiloft kan ik bijvoorbeeld met het bruidspaar een openingsdans produceren/mixen. En ik draai ook geregeld op Iraanse en Russische bruiloften in het InterContinental Amstel Hotel en hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. Superleuk om dat soort uitdagingen aan te gaan. De eerste paar keer werd de muziek dan nog bij me aangeleverd, maar inmiddels heb ik zelf ook een hele collectie Iraanse en Russische muziek.

Onderscheidend zijn is ook echt wel nodig. Iedereen noemt zich tegenwoordig dj. Voor mij is het mijn fulltime job en je moet een breed pakket aanbieden om hiervan te kunnen leven.”

Al is geld zeker niet de drijfveer van de dj. “Ik doe dit werk omdat het mijn passie is. Puur passie. Leuke dingen doen, dat is de insteek. Ik kom altijd op plekken met blije mensen. Als je ziet dat mensen het leuk vinden, geeft dat energie. Een groot publiek vol enthousiaste mensen, dat geeft een stoot adrenaline.”

Onderweg

Om die stoot adrenaline te krijgen, is dj Wicky veel onderweg. Heel veel. Vooral in Nederland en België, maar hij draait ook in Duitsland. En dan is Unlimited @Work van T-Mobile heel handig, vindt de dj. “De reden dat ik voor T-Mobile heb gekozen, is eigenlijk heel makkelijk. T-Mobile staat bekend als de beste provider als het gaat om bereikbaarheid en een stabiele internetverbinding. In Nederland, maar ook daarbuiten.

Op feesten wil ik soms live kunnen streamen
Tweet
Twitter
Ik wil op sommige feesten live streamen op Facebook of live filmpjes sturen naar mensen. Of filmpjes uploaden op YouTube. Dat moet gewoon goed en snel kunnen. Of ik nou in Nederland ben of in België of Duitsland.

Een goede internetverbinding is dan cruciaal. En dat is bij T-Mobile het geval. Het prettige is daarbij ook dat het allemaal voor een redelijke prijs kan en dat de prijzen niet ineens gigantisch stijgen als ik in het buitenland ben. Ik wil geen hoge kosten voor dataroaming en die heb ik nu niet.

Het voordeel voor mij is het Unlimited abonnement: onbeperkt internet in Nederland en onbeperkt bellen naar alle nummers in Nederland en de rest van de EU. Gewoon heel handig.”

Nachtrust

Altijd goed telefonisch bereikbaar zijn, is ook belangrijk voor dj Wicky, zowel in Nederland als in de andere landen waar hij draait.

“Ik kan 24 uur dag gebeld worden. ’s Ochtends bellen vaak bedrijven, na 14.00 uur de mensen die weten dat ik dan het liefst wordt gebeld en in de avond en nacht mijn collega’s. Ik moet dus altijd en overal bereikbaar zijn. Al heb ik sinds kort wel de keuze gemaakt om af en toe het geluid van mijn telefoon uit te zetten. Als ik wil slapen bijvoorbeeld.

Altijd het geluid aan hebben, kostte me te veel nachtrust.”

Deals voor ondernemers

Speciaal voor ondernemers bieden we flinke kortingen op de beste toestellen in combinatie met een voordelig Unlimited @Work abonnement. Bekijk nu onze actuele deals!

Naar de deals
Fotografie: Billie-Jo Krul