Connectiviteit

Met Unlimited Workspace werk je eindelijk écht volledig mobiel op Microsoft Office 365

Unlimited Workspace zorgt voor een naadloze integratie van de flexibele communicatiemogelijkheden die je gewend bent met je Office 365-gebaseerde werkplek. En dat werd tijd volgens directeur Zakelijke Markt Léon Toet van T-Mobile.

Clock 4 min

Unlimited Workspace is een nieuwe werkplektoepassing op ’s werelds bekendste ‘kantoorcloud’ Microsoft Office 365. Wat heeft het precies te bieden?

Léon Toet: “We brengen twee werelden bij elkaar: die van de werkplek met de beste mogelijkheden om samen te werken en die van bereikbaarheid. De laatste is de wereld van T-Mobile, die we de afgelopen jaren al flink verbeterd hebben. Door middel van cloudtelefonie bijvoorbeeld, waardoor je zelf kunt beslissen of je met een mobiel of vast nummer uitbelt. Daardoor wordt je bereikbaarheid veel beter. Je kunt makkelijk doorschakelen en zien of iemand beschikbaar is of niet.

Office 365 heeft voor een enorme verbetering op het gebied van werkplekken gezorgd. Met samenwerkingstools als Teams (de opvolger van Skype for Business) bijvoorbeeld, en Sharepoint waarin je makkelijk documenten kunt delen.

Leon Toet
Leon Toet

Wat we doen is die twee werelden met elkaar integreren. Je laptop is voortaan een volledige werkplek. Als je daarmee uitbelt, kun je gewoon de telefoonnummers van je contacten gebruiken. En alles wat je op je laptop kan, kun je ook op je mobiel.

Een voorbeeld van wat dat oplevert: wanneer je niet op je werkplek aanwezig bent, betekent dit nu vaak dat je niet bereikbaar bent en geen toegang meer hebt tot de bedrijfsdata. Met de Unlimited Workspace ben je eindelijk niet meer device-gebonden. Je bent telefonisch bereikbaar op de mobiele devices van je keuze en met hetzelfde gemak werk je daar verder aan je zakelijke documenten. Altijd alles binnen handbereik, binnen één transparante en veilige omgeving.”

Wat maakt deze aanpak bijzonder?

“Als je een werkplek wilt verbeteren, is het uitzonderlijk om daar met een volledig mobiele bril naar te kijken. Maar voor T-Mobile is het juist logisch; mobiel is ons startpunt: wherever, whenever. Dat is anders dan het fenomeen werkplek benaderen als een bureau met een desktop en bekabeling.

De oplossingen die we bieden, combineren we daarnaast met een Unlimited abonnement. Dat maakt Unlimited Workspace echt zorgenvrij, want je hoeft bijvoorbeeld niet te vrezen dat midden in je Teamscall je bundel op is.”

Waarom is een toepassing als Unlimited Workspace zo hard nodig?

“Je gelooft af en toe niet hoeveel tijd we verbranden om onze bereikbaarheid goed te laten verlopen. Ik had net een overleg met een collega en we werden beiden een keer of vier gestoord. Toch kijken wie het is, weer afgeleid, of even snel melden dat je in gesprek bent. En zo ben je in totaal 20 minuten bezig om het eigenlijke gesprek weer een beetje op stoom te laten komen: ‘Waar waren we ook alweer?’ Pure tijdverspilling. Je moet gewoon met focus kunnen werken. En alle tools daarvoor zijn er, alleen zijn ze niet allemaal met elkaar gelinkt.

Dit soort hassle willen we met Unlimited Workspace oplossen. Straks bepaalt wat in mijn agenda staat of ik bereikbaar ben of niet. Zo creëer je voor jezelf een betere focus en voor je klanten een betere bereikbaarheid. Zij worden doorgeschakeld in plaats van dat ze een appje krijgen met ‘ik bel je zo terug’. Dat is toch een beetje houtje-touwtje, en niet de professionele uitstraling die je wilt hebben. Daarnaast kosten die frustraties allemaal tijd en energie, die we niet kunnen stoppen in het daadwerkelijk ondernemen, het beter maken van dingen en doen waar we goed in zijn.”

Waarom wil je je als telecomprovider eigenlijk bezighouden met werkplekken?

“We hebben bij T-Mobile heel goed nagedacht over de vraag: waar ligt onze kracht? We zijn goed in het managen van bereikbaarheid. Dat komt ten eerste omdat we het beste netwerk ter wereld hebben. Toen we dat eenmaal hadden, vonden we dat we de grootste beperking op het gebied van bereikbaarheid moesten weghalen: het werken met bundels. Zodat je als gebruiker van onze diensten geheel zorgenvrij bent.

Ondernemerschap bestaat voor een groot deel uit verbinden. Je moet risico’s durven nemen, maar die moeten passen bij je eigen kracht.
Tweet
Twitter
Dat fundament hebben we dus stevig gelegd, maar uiteindelijk willen klanten altijd meer. De meest efficiënte werkplek bijvoorbeeld. Dus zorgen wij ervoor dat we partners vinden met wie we die eindoplossing kunnen leveren. In dit geval zijn dat Mitel die de software levert, CallHosted dat Unlimited Workspace heeft gebouwd en OfficeGrip dat het uiteindelijk gaat aanbieden. En Microsoft dat het platform biedt natuurlijk.”

Hoe past die samenwerking tussen de andere samenwerkingen?

“Ondernemerschap bestaat voor een groot deel uit verbinden. Je moet risico’s durven nemen, maar die moeten passen bij je eigen kracht. Ik geloof in het combineren van sterktes; de juiste partners zoeken en op de juiste manier de risico’s verdelen. Dat is volgens mij de ultieme vorm van ondernemen. We kiezen dus voor samenwerking met andere partijen. Niet voor het overnemen van andere bedrijven, want dan zie je dat het ondernemerschap meestal snel verloren gaat. We investeren daar liever in, en bieden ze onze craft op het gebied van netwerk en bereikbaarheid aan om gebruik van te maken.”

Is focussen op je eigen kracht ook wat je andere ondernemers zou aanraden?

“Mijn overtuiging: strategie is kiezen. Dat wil zeggen dat je soms kansen laat lopen of ze aan een ander laat. Daardoor kun je je richten op waar je zelf goed in bent. Op die manier is T-Mobile nu al lang de beste zakelijke operator van Nederland. Veel mensen roepen dat het saai is om te focussen op wat je al lang doet. Maar volgens mij is er niks saais aan om je juist te blijven ontwikkelen en je onderscheidend te maken met wat je het beste kunt.”

Beeld: Shutterstock