Connectiviteit

Vast lokaal nummer geeft boost aan autoverhuurbedrijf in Lekkerkerk

Mond-tot-mond reclame is voor veel lokale ondernemers nog steeds een heel belangrijk marketingkanaal. En een lokale uitstraling met een vast lokaal nummer kan daar enorm bij helpen.

Clock 3 min

Dirk de Wild is al 40 jaar ondernemer in hart en nieren. Voorheen als transportbedrijf De Wild en tegenwoordig eigenaar van DW Autoverhuur. Dirk verhuurt vanuit Lekkerkerk bakwagens, bestelbussen en personenauto’s aan lokale bedrijven en particulieren.

Ook een vast nummer op je mobiel?

office-essential-cta

Wil jij ook gebruik maken van een vast nummer op je mobiele telefoon? Maak dan gebruik van Office Essential! Sluit nu een aantrekkelijke vast-op-mobiel-deal af bij je zakelijke abonnement.

Bekijk de aanbieding
Ondanks de economische groei in ons land, merkte Dirk de Wild begin dit jaar een dip in de autoverhuurbranche. “Het is lastig te zeggen waar dat door komt” legt hij uit, “maar het is een feit dat de huizenmarkt aardig op slot zit in onze regio en daardoor worden er ook minder bakwagens en bestelbussen verhuurd voor verhuizingen”.

Maar een ervaren ondernemer zit nooit bij de pakken neer. Zodra Dirk merkte dat de telefoon iets minder roodgloeiend stond dan voorheen, schakelde hij de hulp in van een expert om te sparren.

Lokaal nummer maakt je bedrijf persoonlijker

Al snel werden er stappen genomen. Een daarvan was dat het belangrijk is dat de klant weet met wie hij zaken doet. De reclameman had daarom een belangrijke tip voor De Wild. “Hij adviseerde ons om ons veel meer te profileren als een lokaal bedrijf. Dat deden we namelijk helemaal niet meer. Nu staat op de website heel duidelijk mijn eigen naam en een lokaal telefoonnummer in plaats van een anoniem 06-nummer. Zo zien mensen direct dat ze schakelen met een lokaal bedrijf in hun eigen regio. Dat maakt het allemaal veel persoonlijker en professioneler.

Met ons vaste nummer hebben we direct groots geadverteerd: meer dan 46.000 flyers hebben we verspreid in de regio!
Tweet
Twitter
Het vaste nummer neemt de Wild af via T-Mobile Office Essential. Deze dienst maakt het mogelijk om een vast nummer voor je bedrijf aan te vragen en daarmee gewoon te bellen of gebeld te worden vanaf je mobiel. “Met ons vaste nummer 0180 – 201 201 hebben we direct groots reclame gemaakt. Meer dan 46.000 flyers hebben we verspreid in de regio. En ja, ik heb zeker het gevoel dat dat goed gewerkt heeft. We worden nu vaker gebeld dan voorheen!”, zegt Dirk de Wild.

Optimalisering website

Daarnaast is onze website www.dwautoverhuur.nl geoptimaliseerd als lokaal bedrijf. Waardoor de website nu overzichtelijker is dan voorheen en volledig SEO-proof is. “We worden nu in de regio goed gevonden in Google, zonder dat we daarvoor hoeven te adverteren”, vertelt Dirk.

Bakker in nood

Het vaste nummer van DW Autoverhuur staat standaard doorgeschakeld naar Dirk of één van zijn collega’s. “We nemen altijd op” zegt Dirk, “ook ’s nachts”. Zo maakte hij een keer mee dat de lokale bakker hem ’s nachts om 2.30 uur uit bed belde. “Zijn bestelbus had panne en het brood moest natuurlijk wel op tijd naar de winkel. Ik ben direct met een bus naar hem toegetreden en heb zelfs nog geholpen met sjouwen. Ja, dat is het serviceniveau dat wij willen bieden. Zeker naar andere lokale ondernemers die net als wij ook elke dag hard werken.”

Kleine investeringen met groot resultaat

Met de geoptimaliseerde website en een lokaal vast nummer ziet de ondernemer de toekomst van zijn bedrijf op dit moment zonnig tegemoet. “Maar we blijven niet stil zitten, ik heb ondertussen alweer 26.000 flyers bij laten drukken, om te verspreiden in de de regio Capelle aan den IJssel. En aan de website gaan we binnenkort ook nog reviews toevoegen. Daar zitten natuurlijk allemaal wel kosten aan verbonden. Maar verhoudingsgewijs zijn dit kleine investeringen met een groot resultaat. Net zoals ons vaste nummer bij T-Mobile. Het heeft direct effect en daar zijn we erg blij mee”.

office-essential-cta

Ook een vast nummer op je mobiel?

Wil jij ook gebruik maken van een vast nummer op je mobiele telefoon? Maak dan gebruik van Office Essential! Sluit nu een aantrekkelijke vast-op-mobiel-deal af bij je zakelijke abonnement.

Bekijk de aanbieding
Beeld: Shutterstock