Connectiviteit

Nieuw kantoor? Met deze verhuischecklist is verhuizen zo gepiept

Jullie gaan een nieuw kantoor betrekken: gefeliciteerd! Maar voordat jullie nieuwe pand geopend kan worden, is er nog flink wat werk te verzetten… Verhuizen is geen eenvoudig klusje. En gedurende die verhuizing wil je het liefst dat je bedrijf gewoon door kan blijven draaien. Kortom, veel stress en gedoe! Maar met dit Founders artikel hopen we je een beetje op weg te helpen.

Clock 2 min

Met een verhuizing moet je met ontzettend veel dingen rekening houden. Maar met deze verhuischecklist behoud je het overzicht, heb jij alles in no-time geregeld en kun je direct weer hard aan het werk.

 • Niets houdt je tegen

  CTA-zakelijk-internet

  Ontdek hoe je met het netwerk van T-Mobile, jouw dromen kunt waarmaken!

  LEES MEER!
  Een goed begin is het halve werk

Bij het inrichten van jullie nieuwe kantoor is het verstandig om van te voren al te kijken hoe je jullie nieuwe optrekje wilt gaan inrichten. Waar komen de bureaus te staan? Hoe zullen klanten verwelkomd worden? En, heel belangrijk: check waar je wel of niet wifi-punten kunt plaatsen. Waar zijn dikke betonnen muren of veel elektrische apparaten in de buurt? Daar moet het signaal misschien versterkt worden. Lees al onze tips voor het beste wifi-signaal.

 • Maak een draaiboek

Om er zeker van te zijn dat je niks vergeet, is het slim om een uitgebreid draaiboek te maken. Denk hierbij aan een planning, overzicht van de inboedel, checklist wat er in het nieuwe pand moet gebeuren en een lijst met contactpersonen. Het verhuisbedrijf kan dit draaiboek ook gebruiken zodat alles volgens plan verloopt.

 • Schakel een verhuisbedrijf in

Als ondernemer ben je heel de dag door druk. Alles regelen voor de verhuizing kan dan een flinke extra klus worden. Schakel daarom een erkend verhuisbedrijf in dat alle zorgen uit handen neemt. Zo weet je zeker dat er zorgvuldig met vertrouwelijke informatie wordt omgegaan, alles goed verzekerd is tijdens de verhuizing en de juiste stappen doorlopen worden.

 • Informeer je medewerkers

Een verhuizing is een flinke verandering, ook voor jouw medewerkers. Daarom is het belangrijk dat je ze meeneemt in het verhuisproces. Hou ze bijvoorbeeld op de hoogte middels jullie nieuwsbrief, laat het personeel een kijkje nemen in het nieuwe pand en informeer ze over de nieuwe faciliteiten in het nieuwe kantoor.

 • Controleer de contractperiode van jouw huidige abonnementen

Heb je nog een lopend contract bij een provider? Check dan eerst hoe lang jouw huidige contract nog loopt, je hebt namelijk een opzegtermijn van één maand. Heb je al een zakelijk internet abonnement of Zakelijk Vast op Mobiel bij T-Mobile Ondernemen? Geef dan de adreswijziging door van jouw nieuwe bedrijf via My T-Mobile en wij regelen de rest.

 • Zorg dat alles goed is opgeslagen

Behalve verhuisstress om alle (kantoor)meubels over te zetten en een nieuwe en snelle verbinding te realiseren, is het natuurlijk ook heel belangrijk dat alle bestanden goed worden opgeslagen. Een handige manier om dit eenvoudig te regelen is een cloudoplossing. Hierdoor zijn alle programma’s en documenten veilig opgeslagen en kan je gelijk weer goed starten als alles eenmaal goed is geïnstalleerd in het nieuwe kantoorpand of huis.

 • Informeer klanten en leveranciers

Laat aan je klanten weten dat jullie bedrijf is verhuisd, bijvoorbeeld door een verhuiskaartje of een e-mail. Op deze manier hebben ze hun administratie weer op orde, weten ze dat jullie een paar dagen druk aan het verhuizen zijn en krijgen ze direct een reminder van jullie, handige manier van reclame dus! Ook voor de leveranciers is het belangrijk dat ze op de hoogte zijn van het nieuwe adres. Het zou zonde zijn als ze met materialen of boodschappen bij het oude adres staan en zo ontvang je ook alle post op het juiste adres.

CTA-zakelijk-internet

Niets houdt je tegen

Ontdek hoe je met het netwerk van T-Mobile, jouw dromen kunt waarmaken!

LEES MEER!
Succesvolle verhuizing

Verhuizen kan een flinke klus zijn. Zeker als je wilt dat je bedrijf zoveel moet kunnen blijven doordraaien. Maar als je de verhuizing goed voorbereidt en deze checklist als leidraad gebruikt, moet de klus zo geklaard zijn. Heel veel succes in jullie nieuwe kantoor!

Beeld: Shutterstock