Connectiviteit

Waarom je als ondernemer voor zakelijk glasvezel zou moeten kiezen

Connectiviteit is van cruciaal belang voor de continuïteit van je onderneming. Zeker nu mensen steeds meer online werken. Met glasvezel is jouw bedrijf altijd online met de hoge internetsnelheden die nodig zijn om echt al je werkzaamheden zonder problemen uit te voeren. Wanneer heb je zakelijk glasvezel nodig? En wat zijn de voor- en nadelen ervan? Je leest het in dit Founders artikel!

Clock 3 min

Met een zakelijk glasvezel abonnement van T-Mobile krijg je internetsnelheden tot 1G/bit per seconde. Dit zorgt ervoor dat jouw werknemers nooit meer last hebben van traag internet. Naast hoge internetsnelheden, die de productiviteit verhogen, is zakelijk glasvezel heel handig als:

  • Je bedrijf veel werknemers (25+) telt die allemaal op dezelfde internetverbinding werken.
  • Als je werknemers veel bestanden downloaden en uploaden via het internet.
  • Je bedrijf geen werk kan verrichten als het internet uitvalt.
  • Op het adres van jouw bedrijfspand geen ander alternatief is.

De voordelen van zakelijk glasvezel

Het aanleggen van een zakelijke glasvezelverbinding heeft een aantal grote voordelen:

Hoge internetsnelheden

Zoals in eerder in dit artikel al benoemd is, heeft glasvezel internetsnelheden tot wel 1G/bit per seconde. In de toekomst zal het waarschijnlijk nog sneller worden. Dit is veel sneller dan een ADSL of DSL-internetverbinding. Een DSL-verbinding wordt trager naarmate je verder bij het netwerk uit de buurt gevestigd bent. Dat probleem heb je bij glasvezel niet.

Je werknemers zullen nog productiever zijn door het snelle internet. Daarnaast bespaart het een hoop frustraties als het internet gewoon doet wat het moet doen zonder dat je personeel lang hoeft te wachten totdat bestanden geupload of gedownload zijn.

Super stabiel internet, iedereen moeiteloos online

Glasvezel is vele malen stabieler dan DSL internet. Daarmee is het een stuk betrouwbaarder. Glasvezel is minder vatbaar voor veranderende weersomstandigheden en elektromagnetische velden. Daarnaast is het uploaden en downloaden op een glasvezelnetwerk symmetrisch. Dit betekent dat de download- en uploadsnelheid gelijk is. Wel zo fijn als iedereen tegelijk gebruik maakt van de internetverbinding.

Minder storingen en minder downtime

Omdat glasvezel stabieler is en minder vatbaar voor zaken van buitenaf is, zul je ook minder storingen ervaren. Zo kan jouw personeel gewoon zorgeloos door blijven werken zonder vertragingen en downtime.

Schaalbaar internet

Het fijne aan een zakelijke glasvezelverbinding is dat deze eenvoudig en schaalbaar is. Dus hoe snel jouw bedrijf ook groeit, jouw verbinding groeit gewoon met je mee. Bijvoorbeeld als je in de toekomst een privé netwerk wilt, extra bandbreedte nodig hebt of een glasvezelverbinding tussen je locaties wilt hebben. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Toekomstbestendig

Het internet verandert snel. Er worden steeds meer en steeds grotere bestanden gedownload en geüpload via het internet. Dit zorgt ervoor dat bedrijven een sterkere en stabielere internetverbinding nodig hebben. Met zakelijk glasvezel is jouw bedrijf helemaal klaar voor al het grote en groeiende datagebruik, nu en in de toekomst.

De nadelen van zakelijk glasvezel

Glasvezel heeft naast geweldige voordelen ook een aantal nadelen. Deze wegen gelukkig niet op tegen de voordelen, maar ze zijn er wel.

Aansluitkosten

Als je glasvezel wilt voor jouw bedrijf, ondanks dat het al bij jou in de straat ligt, heb je altijd te maken met aansluitkosten. Het bedrag van de aansluitkosten voor glasvezel is afhankelijk van de locatie waar het pand zich bevindt ten opzichte van het glasvezelnetwerk. Moet de aansluiting met een flinke omweg aanlegt worden? Dan zullen de kosten hoger uitvallen. Althans bij de doorsnee aanbieder van zakelijk internet. Bij T-Mobile rekenen we geen aansluit- en installatiekosten.

Langdurig abonnement

Een glasvezelabonnement heeft meestal een looptijd van langer dan een jaar. Gelukkig is de looptijd van een glasvezel abonnement van T-Mobile maar 1 jaar. Hierdoor kun je al na een jaar voor jezelf bepalen of glasvezel een goede oplossing voor je bedrijf is, of niet.

Het T-Mobile glasvezelnetwerk is nog niet overal beschikbaar

T-Mobile maakt grote stappen met het aanleggen van glasvezel in Nederland. Het is momenteel helaas nog niet overal beschikbaar. Daarom is het nu niet voor iedere ondernemer mogelijk om T-Mobile glasvezel af te sluiten. Maar we zijn druk bezig om het glasvezelnetwerk voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Handig weetje: je kunt bij ons altijd een zakelijk internet abonnement afsluiten. Ook als er in jouw postcode gebied nog geen glasvezel beschikbaar is. Zodra we glasvezel in jouw gebied hebben aangelegd, kunnen we het direct omzetten.

Het zakelijk glasvezel abonnement van T-Mobile

Wil je dat jouw bedrijf altijd online is? Met het zakelijk glasvezelnetwerk van T-Mobile zorg je voor een supersnelle, stabiele internetverbinding die probleemloos meegroeit met jouw bedrijf dankzij de hoge uptime en schaalbare bandbreedte. Zo ben je ook in de toekomst verzekerd van de snelste verbinding. Benieuwd welke mogelijkheden er voor jouw bedrijf zijn? Lees dan snel meer over het zakelijk glasvezel abonnement van T-Mobile.

Beeld: T-Mobile