Connectiviteit

Waarom je als ondernemer voor zakelijk glasvezel zou moeten kiezen

Connectiviteit is van cruciaal belang voor de continuïteit van je onderneming. Zeker nu mensen steeds meer online werken. Met glasvezel is jouw bedrijf altijd online met de hoge internetsnelheden die nodig zijn om echt al je werkzaamheden zonder problemen uit te voeren. Wanneer heb je zakelijk glasvezel nodig? En wat zijn de voor- en nadelen ervan? Je leest het in dit Founders artikel!

Clock 3 min

Met een zakelijk glasvezel abonnement van T-Mobile krijg je internetsnelheden tot 1G/bit per seconde. Dit zorgt ervoor dat jouw werknemers nooit meer last hebben van traag internet. Naast hoge internetsnelheden, die de productiviteit verhogen, is zakelijk glasvezel heel handig als:

  • Je bedrijf veel werknemers (25+) telt die allemaal op dezelfde internetverbinding werken.
  • Als je werknemers veel bestanden downloaden en uploaden via het internet.
  • Je bedrijf geen werk kan verrichten als het internet uitvalt.
  • Op het adres van jouw bedrijfspand geen ander alternatief is.

De voordelen van zakelijk glasvezel

Het aanleggen van een zakelijke glasvezelverbinding heeft een aantal grote voordelen:

1. Sneller internet bestaat niet

Glasvezelinternet loopt via kabels die gevuld zijn met vezels. Deze vezels zijn gemaakt van glas, zo dun als een haar en versturen lichtsignalen om je internetverbinding te creëren. Dit is de snelste en betrouwbaarste manier om signalen over een grote afstand te versturen, zonder signaalverlies. En dat merk je. Aan een glasvezelverbinding met snelheden tot wel 1 Gbit/s! Dat maakt glasvezels het snelste internet dat nu bestaat. 

2. Super betrouwbare, stabiele verbinding

Glasvezel is sterker dan koper: glasvezel is minder gevoelig voor het weer en fysieke schade komt alleen voor als de kabel hardhandig wordt doorgeknipt. Ook voor elektromagnetische interferentie is glasvezel minder gevoelig. Je internet heeft dus geen last van machines of elektronische apparaten in de buurt. Ook slijt het materiaal niet van de straling. Dat maakt een glasvezelverbinding niet alleen stabieler dan een traditionele koperverbinding, maar ook onderhoudsvriendelijker en daarmee duurzamer.  

3. Geen vertraging op de lijn

Wie heeft er geen last van: online meetings waar het beeld blijft hangen of waar het geluid hapert. Met van die ongemakkelijke situaties als gevolg. Latency is een duur woord voor de vertraging die je ervaart wanneer je het internet gebruikt. Hoe lager de latency, hoe sneller de reactie van het internet. Glasvezel heeft een enorm lage latency, waardoor je voortaan zonder haperen kunt bellen via Microsoft Teams en andere platforms. Met en zonder beeld.  

4. Supersnel grote bestanden delen

Glasvezelinternet is symmetrisch, wat betekent dat even snel upload en downloadt. Bij niet-glasvezelinternetabonnementen is de uploadsnelheid soms maar een fractie van de downloadsnelheid. Met glasvezelinternet kun je up- én downloaden tot wel 1 Gbit⁄s. Dat betekent dat je grote bestanden sneller binnenhaalt en doorstuurt dan je met je ogen kunt knipperen.  

5. Enorme bandbreedte

Door de vlucht die cloudplatforms nemen gaan we steeds meer data gebruiken. Met meer mensen en meer apparaten – en allemaal tegelijkertijd. Je medewerkers hebben steeds meer bandbreedte nodig om hun werk goed en prettig te kunnen doen. Zonder dat alle applicaties steeds haperen, vastlopen of dat laden eeuwen duurt. Heb je een bedrijf waar regelmatig veel mensen op dezelfde plek werken? Dan doe je er goed aan om over te stappen op glasvezelinternet. Dat biedt namelijk een hogere bandbreedte dan koperinternet. Zo voorkom je gedoe in de toekomst. 

De nadelen van zakelijk glasvezel

Glasvezel heeft naast geweldige voordelen ook een aantal nadelen. Deze wegen gelukkig niet op tegen de voordelen, maar ze zijn er wel.

Aansluitkosten

Als je glasvezel wilt voor jouw bedrijf, ondanks dat het al bij jou in de straat ligt, heb je altijd te maken met aansluitkosten. Het bedrag van de aansluitkosten voor glasvezel is afhankelijk van de locatie waar het pand zich bevindt ten opzichte van het glasvezelnetwerk. Moet de aansluiting met een flinke omweg aanlegt worden? Dan zullen de kosten hoger uitvallen. Althans bij de doorsnee aanbieder van zakelijk internet. Bij T-Mobile rekenen we geen aansluit- en installatiekosten.

Langdurig abonnement

Een glasvezelabonnement heeft meestal een looptijd van langer dan een jaar. Gelukkig is de looptijd van een glasvezel abonnement van T-Mobile maar 1 jaar. Hierdoor kun je al na een jaar voor jezelf bepalen of glasvezel een goede oplossing voor je bedrijf is, of niet.

Het T-Mobile glasvezelnetwerk is nog niet overal beschikbaar

T-Mobile maakt grote stappen met het aanleggen van glasvezel in Nederland. Het is momenteel helaas nog niet overal beschikbaar. Daarom is het nu niet voor iedere ondernemer mogelijk om T-Mobile glasvezel af te sluiten. Maar we zijn druk bezig om het glasvezelnetwerk voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Handig weetje: je kunt bij ons altijd een zakelijk internet abonnement afsluiten. Ook als er in jouw postcode gebied nog geen glasvezel beschikbaar is. Zodra we glasvezel in jouw gebied hebben aangelegd, kunnen we het direct omzetten.

Het zakelijk glasvezel abonnement van T-Mobile

Wil je dat jouw bedrijf altijd online is? Met het zakelijk glasvezelnetwerk van T-Mobile zorg je voor een supersnelle, stabiele internetverbinding die probleemloos meegroeit met jouw bedrijf dankzij de hoge uptime en schaalbare bandbreedte. Zo ben je ook in de toekomst verzekerd van de snelste verbinding. Benieuwd welke mogelijkheden er voor jouw bedrijf zijn? Lees dan snel meer over het zakelijk glasvezel abonnement van T-Mobile.

Beeld: T-Mobile