Connectiviteit

T-Mobile neemt Tele2 over: Dit is wat je als klant moet weten

Vandaag maakte T-Mobile de overname van Tele2 bekend. Wij geven antwoord op de 7 meest gestelde vragen omtrent de nieuwe samenwerking.

Clock 3 min

Vandaag maakte T-Mobile Nederland CEO Søren Abildgaard bekend dat T-Mobile Nederland overeenstemming heeft bereikt met Tele2 omtrent een overname van het bedrijf. Vanzelfsprekend levert dat een hoop vragen bij alle (zakelijke) T-Mobile klanten op, maar ook bij mensen die op dit moment klant zijn bij Tele2. In onderstaand artikel proberen we daarom een zo goed mogelijk antwoord te geven op de meest gestelde vragen rondom de overname.

1. Waarom heeft T-Mobile Tele2 overgenomen?

Door de krachten binnen beide bedrijven te bundelen hoopt T-Mobile een nog beter aanbod van producten op de Nederlandse markt te gaan leveren. Straks kunnen bijvoorbeeld ook Tele2 klanten gebruik maken van onze supersnelle 4G verbinding. En profiteren T-Mobile en Tele2 klanten van scherpe tarieven op abonnementen, toestellen en complete bundels van bijvoorbeeld mobiele telefonie, internet en TV. Het doel van deze overname is dan ook om samen sterker en beter verder te gaan.

2. Vanaf wanneer gaat de samenwerking in?

De voorgenomen transactie is in afwachting van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten. Tot die tijd zijn T-Mobile en Tele2 dus nog gewoon twee zelfstandige merken. Qua abonnement en facturatie verandert er op dit moment dus nog helemaal niets voor bestaande T-Mobile en Tele2 klanten.

Zodra de Europese Commissie zijn goedkeuring heeft verleend zal de integratie van beide merken starten en kunnen we je precies vertellen wat dat voor jou precies betekent. We verwachten dat dit in de tweede helft van 2018 zal zijn.

3. Wat verandert er voor mij als T-Mobile / Tele2 klant?

Voorlopig dus nog even helemaal niks. De overname van Tele2 door T-Mobile moet eerst nog worden goedgekeurd voor er dingen gaan veranderen voor onze (zakelijke) klanten. Dit zal naar verwachting pas in de tweede helft van 2018 zijn. Als het zover is betekent dit wel dat we ál onze klanten veel beter van dienst kunnen zijn. De combinatie van T-Mobile en Tele2 biedt namelijk vele voordelen:

  • We kunnen sterker concurreren met grotere providers zoals KPN en Vodafone/Ziggo doordat we samen een groter marktaandeel krijgen en aanvullende klantgroepen gaan bedienen
  • De overname leidt tot grote kostenvoordelen en zo kunnen we onze budgetten inzetten om nóg betere producten, diensten en klantenservice te gaan leveren
  • Onze versterkte concurrentiepositie zorgt er ook voor dat we een beter totaalaanbod van onze diensten mobiele telefonie, data, TV en vast internet in de markt kunnen gaan zetten. Dankzij lagere inkoopprijzen profiteren onze klanten daardoor straks van lagere kosten voor toestellen en abonnementen.
  • Dankzij de samenwerking tussen beide bedrijven kunnen ook Tele2 klanten straks gebruik maken van ons supersnelle 4G netwerk in Nederland en ons sterke netwerk in het buitenland. Daarnaast kunnen we de kwaliteit van het netwerk samen verder gaan verbeteren en klaar maken voor de toekomst.
  • Het combineren van onze merken betekent ook dat we ons samen nog kunnen voorbereiden op de introductie van nieuwe mobiele mogelijkheden zoals 5G, Internet of Things, clouddiensten en andere netwerkinnovaties.

4. Wat verandert er bij T-Mobile zelf?

Het nieuwe T-Mobile beschikt straks over schaalvoordelen, meer spectrum en meer financiële middelen. Hiermee kan op betere wijze de concurrentie worden aangegaan met andere providers die jaarlijks de prijzen verhogen op hun mobiel, TV en internetbundels. Hiermee creëren ze hoge drempels voor klanten om over te stappen, terwijl de prijzen oplopen. In zijn tweet van vanochtend legt onze CEO Søren Abildgaard het zelf nog even in het heel kort uit:

5. Blijft Unlimited bestaan?

Naast T-Mobile is Tele2 de enige andere provider in Nederland met een Unlimited data abonnement. Beide bedrijven geloven in het belang en de toekomst van Unlimited data op je mobiel en dat zal in de toekomst dus ook zeker zo blijven. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog meer limieten bij onze klanten weg halen, bijvoorbeeld door Unlimited data ook in combinatie met TV en vast internet aan te bieden tegen een vast laag tarief.

6. Mag ik jullie feliciteren?

Dat mag zeker! Laat een berichtje achter op onze Facebook pagina of reageer naar @ZakelijkTMobile op Twitter. Maar ook als je vragen of andere zorgen hebt mag je het ons natuurlijk laten weten.

7. Ik heb een andere vraag!

Dat kunnen we ons helemaal voorstellen. Laat het ons weten via Facebook of Twitter, dan proberen we je zo goed en snel mogelijk van dienst te zijn. We ontvangen vandaag enorm veel vragen over onze samenwerking met Tele2, dus het kan zijn dat je iets langer moet wachten dan je normaal van ons gewend bent. Mochten we je bericht in alle hectiek over het hoofd zien, schroom dan niet om je vraag later nog een keer te stellen.

Beeld: Shutterstock